Gainward GTX 1660 Super için GPU fan önerisi

Makaleler
42
Merhaba, kartın üstündeki Fan0 yani güç bağlantısına yakın olan fan muhtemelen arızalandı. Değeri 0RPM görünmesine rağmen maksimum devirde çalşıyor, motoru ısınıyor ve hatta bazen çalışmayı kesebiliyor. Bu fanı değiştirmek istiyorum ancak TR'de satan yer göremedim, bu modelin PNY veya başka markalar ile bu şekilde birebir aynı modelin üretildiğini az çok biliyorum. Hangi fanlar buna uyumludur, hangileri ile değiştirebilirim?

Hocam yapılması gereken ilk şey söküp arkasındaki fan numarasını direk aliexpresslemek. Ben aradığım zaman GA91S2U gibi gördüm ama kesinlikle gözlerinizle görüp teyit edin. Fiyatları yukarıdaki gibi. 9-10 günde geliyor kargosu.

Fanı bulunmayan, göbeği değişince düzelmeyen ekran kartlarında da deshorud mod yaparak çözüm bulunuyor. Bütün ön fan bloğu sökülüp kablo bağları ile 92 mm özellikle Noctua gibi fanlar alıp alüminyum blok üstünde bir yerlere tutturulup bağlanıyor. Kartın uzunluğuna göre 2 ya da 3 fan takıp %100'e yakın hız veriyorsunuz ses bayağı kesilirken sıcaklık azıcık azalıyor ya da yükseliyor. Bunu sessizlik için de yapıyorlar ama sizin durumda kartın fanı var görünüyor. Şayet yukarıda yazdığım seri numarası ise.

@101982 fanı var evet, fanın sıkıntılı olduğu kanattini getirecektim ki uçak kalkamaya başladı bilgisayardan :)

Aliexpress kapıda vergi alma olayları devam ediyor mu? Etmiyorsa almışken iki tane alıp sıfırlıyayım diyorum ikisini de.

@101982 fanı var evet, fanın sıkıntılı olduğu kanattini getirecektim ki uçak kalkamaya başladı bilgisayardan :)

Aliexpress kapıda vergi alma olayları devam ediyor mu? Etmiyorsa almışken iki tane alıp sıfırlıyayım diyorum ikisini de.

Kapıda vergi yok. Artık direk site kendisi hesaplıyor. Direk kapınıza geliyor. Bizim hesaplardan biraz fazla hesaplıyor ama olsun. Bugün 2 kargom geldi. Alırken 160 liraydı 80 lira mı ne vergi aldı sanırım. 240 liraya satın aldım m2 usb dönüştürücüsü. Bazı şeylerin karşılığı burada hiç yok ya da adam akıllı bulunamadığı için vergi vs görmezden gelebiliyorsunuz fazla fazla hesaplasalar da. Misal şu eleman destekleyen kartları yazmış altta;

satın al yaptığım zaman vergi, kargo dahil çıkan;

2023-05-25 21_24_46-Please Confirm Your Order - AliExpress.png

Yine de acele etmeyin. Fan seri numarasını bulup yüzdesi yüksek güvenilir birisinden alın. 250-300 bandına 2 fan alabilirsiniz gibi duruyor bu fiyatlara genel olarak bakınca. Adamların verdikleri fan soket ölçüsü, fan boyutu açıklamalarını da okuyun. 87 mm olması lazım çapı vs buradaki ürünlerde. Siz de ölçerek teyit edebilirsiniz. Geçmiş olsun.

edit: adresi ve kartı kaldırmayı unutmuşum. onlar için tekrar düzenledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı