Galatasaray, 2 Transferi KAP'a Bildirdi

Florya'yı satma planları var. Oradan gelecek para bütün kulüp borcunu kapatıyor. Dursun'un projelerinden biri bu. Zaten 1 yıllık olduğu için maaşı fazla. Daha uzun süreli sözleşme yapılsaydı rakam düşük olurdu. 1 yıl için yurtdışından futbolcu getirmek zor haliyle. Kimse düzeni bozup, 1 yıllığına başka ülkeye gitmez. Ancak böyle bir maaşa gelebilir.

Mesela Ronaldo'da 37 yaşında ama adamın aldığı yıllık maaş 30 milyon Euro. Yeni takım arıyor. Gittiği yerde de yüksek rakamlar alır. Söz konusu Ronaldo bile olsa yaşa bakacak olursak mantık aynı. O paralar verilebiliyor bir şekilde. Yani yaş ve sözleşmeye çok takılmamak lazım. Ben hala 6 milyon Euro'ya alınan Tarık Çamdal faciasını unutamıyorum mesela. Gençti ama çöpe gitti paralar. Mertens oynasın da, aldığı para helal olsun :)

Kıyas önemli Ronaldo'ya parayı verebilenler, meydana getirdiklerini kaç ülkeye satıyor? Bizim ligimizi ise kaç ülke izliyor? Gelir gider üzerinden bakıldığında çok da dengeli bir karşılaştırma değil gibi. Diğer tarafta Florya'nın ya da herhangi bir kulübe ait mülkün satılması, sürekli gelirden feragat ve yaraya pansumandan başka bir fayda olmayacaktır. Bu ülkede Süper Lig görmeden 2.5 milyon euro'ya giden Çağlar Söyüncü'yü geri getirmeye kalksanız ne kadar vermeniz lazım? Dibindekini incelemekten aciz scout ekiplerine müdahale etmek, çok daha ucuza mâl olabilir.
 
Kıyas önemli Ronaldo'ya parayı verebilenler, meydana getirdiklerini kaç ülkeye satıyor? Bizim ligimizi ise kaç ülke izliyor? Gelir gider üzerinden bakıldığında çok da dengeli bir karşılaştırma değil gibi. Diğer tarafta Florya'nın ya da herhangi bir kulübe ait mülkün satılması, sürekli gelirden feragat ve yaraya pansumandan başka bir fayda olmayacaktır. Bu ülkede Süper Lig görmeden 2.5 milyon euro'ya giden Çağlar Söyüncü'yü geri getirmeye kalksanız ne kadar vermeniz lazım? Dibindekini incelemekten aciz scout ekiplerine müdahale etmek, çok daha ucuza mâl olabilir.
Türkiye'deki futbol kafasının değişmesi çok zor zaten. Borçlar sıfırlansa bile iki güne aynı borç dengesine getirirler. Bilinçsiz bir ligiz. Futbol cahilliğinin dorukta olduğu bir ülkeyiz.

Ronaldo absürt bir örnek tabii ki. O adamın forma gelirleri falan da oluyor. Yaştan dolayı verdiğim bir örnekti. Bizim lig için yaşlılara yatırım lüks tabii. Ama genç veya yaşlı fark etmeden 1 yıl için az bir rakam verilemezdi. Gelmezler çünkü. Bir de isimleri varsa çok daha zor. Mertens'i Juventus istedi, sırf Napoli takımına ihanet etmemek için bize geldi. Gelmesinin de 4.2 milyon maliyeti oldu tabii. Juventus'tan daha uzun süreli bir sözleşme kopartabilirdi. Ama buraya gelmesi için 1 yıla değecek ücret gerekiyordu. Öyle oldu. Umarım faydalı olur. Kalırsa daha ucuz sözleşme yapar. Seferovic pek ışık vermedi bugün bana. Mertens arka forvet olsa da, daha iyi performans verebilir.
 
Olması temenni tabii de iki gün sonra bizimkiler gibi hakemi bahane etmezse iyidir.
Eder. Çünkü bugün maça baktığımda lig kaldığı yerden devam ediyordu. Dokununca kendini yere atıp faul almaya çalışan oyunculardan kurtulmak için hakemlerin daha sert olması gerekiyor. Ligin kalitesini aşırı düşürüyorlar. Gelenler de ortama ayak uyduruyor ve ayakta kalmamayı tercih ediyor. Nasıl olsa hakem faul verir diyorlar. Bu durum canımı çok sıkıyor. Bugün Seferovic yerinde başkası olsa kendini yere bırakırdı. Adam kendini yere bırakmadığı için gol attırdı. Ama yarın öbür gün o da atmaya başlar. Cidden berbat bir ligiz. Türkiye'de kırmızı kart verilen yerde, İngiltere'de faul bile çalınmıyor. Durum bu :)
 
Florya'yı satma planları var. Oradan gelecek para bütün kulüp borcunu kapatıyor. Dursun'un projelerinden biri bu. Zaten 1 yıllık olduğu için maaşı fazla. Daha uzun süreli sözleşme yapılsaydı rakam düşük olurdu. 1 yıl için yurt dışından futbolcu getirmek zor haliyle. Kimse düzeni bozup, 1 yıllığına başka ülkeye gitmez. Ancak böyle bir maaşa gelebilir.

Mesela Ronaldo'da 37 yaşında ama adamın aldığı yıllık maaş 30 milyon euro. Yeni takım arıyor. Gittiği yerde de yüksek rakamlar alır. Söz konusu ronaldo bile olsa yaşa bakacak olursak mantık aynı. O paralar verilebiliyor bir şekilde. Yani yaş ve sözleşmeye çok takılmamak lazım. Ben hala 6 milyon Euro'ya alınan tarık çamdal faciasını unutamıyorum mesela. Gençti ama çöpe gitti paralar. Mertens oynasın da, aldığı para helal olsun :)

Asıl konuya döneyim, dursun transfer konusunda çok başarılı bir başkan. Fakat geldiği zaman aldığı futbolculardan kurtulma ve borca girme konusunda büyük sıkıntı yaşatmıştı. Fegouli ve Belhanda'nın sözleşmeleri canımıza okudu. Şu an daha makul anlaşmalar yapmaya çalışıyor. Fakat biraz gaza gelen bir adam. Alexis sanchez almaya kalkarsa keseyi daha çok açar. Ve bu da çok gereksiz olur :) şu an yaşlılara çok para harcandı. Artık başka transfer olacaksa gençler olmalı.

Ronaldonun dönemi bitmiştir Avrupa'da büyül takimlarda ona o kadar para vermez bizim başkan iyi işler yapıyor ama Facebook gbi sosyal Media'larda orneğin fss Sport gbi sayfalarinds transfer haberi vermesi sadece bizi değil tüm takimlarin aldığı futbolculara ödenen rakamları yukarı çekiyor kaliteli yabancı gelecekse tütkiyede yerli futbolcu oynamasin zaten kaliteli yerli 20 tane bile yok.

Eder. Çünkü bugün maça baktığımda lig kaldığı yerden devam ediyordu. Dokununca kendini yere atıp faul almaya çalışan oyunculardan kurtulmak için hakemlerin daha sert olması gerekiyor. Ligin kalitesini aşırı düşürüyorlar. Gelenler de ortama ayak uyduruyor ve ayakta kalmamayı tercih ediyor. Nasıl olsa hakem faul verir diyorlar. Bu durum canımı çok sıkıyor. Bugün seferovic yerinde başkası olsa kendini yere bırakırdı. Adam kendini yere bırakmadığı için gol attırdı. Ama yarın öbür gün o da atmaya başlar. Cidden berbat bir ligiz. Türkiye'de kırmızı kart verilen yerde, İngiltere'de faul bile çalınmıyor. Durum bu :)

Penaltı penaltı bile değildi İtalya İngiltere gbi ligler çok sert bizimkine göre.
 
Penaltı penaltı bile değildi. İtalya İngiltere gibi ligler çok sert bizimkine göre.
Sert oldukları için para dertleri olmuyor. Kaliteli futbolcular oraları tercih ediyor. Bizim lig yaşlıların emeklilik yeri. Çünkü yatmaya uygun. Nasıl olsa eyyamcı hakemler kolaya kaçmayı tercih ediyor. Bizim lig kadar hakemler tarafından maç bölünen lig yoktur. Bırakmıyorlar ki adamlar oynasın :) Onlar da böyle olunca efor sarfetmeyi bırakıyor. Tatsız tutsuz lig izliyoruz. Ve kalitemiz hiç yükselmiyor.
 
Sert oldukları için para dertleri olmuyor. Kaliteli futbolcular oraları tercih ediyor. Bizim lig yaşlıların emeklilik yeri. Çünkü yatmaya uygun. Nasıl olsa eyyamcı hakemler kolaya kaçmayı tercih ediyor. Bizim lig kadar hakemler tarafından maç bölünen lig yoktur. Bırakmıyorlar ki adamlar oynasın :) onlar da böyle olunca efor sarfetmeyi bırakıyor. Tatsız tutsuz lig izliyoruz. Ve kalitemiz hiç yükselmiyor.

Var var olalı gecen seneki takim yine iyiydi bir sekilde durduruldu var cogu maçta hiç devreye girmedi çok puanlarimizi yediler.
 

Geri
Yukarı