RAM darboğazı diyorum kanki. Hani takılma yapanından.R5 1500X, GTX 1060'ı darboğaz yapacak. Doğru mu duydum dostum ?![]()
RAM darboğazı diyorum kanki. Hani takılma yapanından.R5 1500X, GTX 1060'ı darboğaz yapacak. Doğru mu duydum dostum ?![]()
Anlamakta ısrar eden sensin hem diyor 1070 bile kasıyor. Sonra da diyor ki ben kartın gücünden bahsettim mi ? Sen önce kendinle tartış sonra gel benle yarış. İnternetten video izleyerek bilgisayar toplayan adamlar dolmuş burası. Keşke yorum yapmadan önce bir sınav sistemi olsa sözlü olarak sınavdan geçseler. Tekrar izah edeyim oyunu ekran kartı kaldırıyor. Sorun online modunda o kadar objeyi anlık olarak ekran kartına iletemeyen işlemciden dolayı oyun kasıyor anladın ? Bu duruma da darboğaz deniyor evet yanlış duymadın darboğaz. Darboğaz olması için ekran kartı %100 kullanılmak zorunda değil bunu da anla. Konu sahibi yardım istemiş işlemciyi iyi seç diye öneri veriyorum sen diyorsun ki oyun optimizasyon sorunlu ee ? Optimizasyon sorunu var diye bu adam oynamayacak mı ? İşlemci güçlü ise çok sorun olmaz. Threadripper hayatında görmemişsindir, gelip burda 15 fps verir diyorsun.
RAM darboğazı diyorum kanki. Hani takılma yapanından.![]()
Sen en kral sistemin 15 fps civarına düşeceğini kanıtla ilk iddia eden sensin sonra ben kanıtlayım hadi bakalım. Hodri meydan. Aynen o işlemci darboğaz yapar oyundan oyuna da değişir en basit örneği ETS2. Tek çekirdek gücü zayıf olduğu için yapar.Sana ne desem boş. Sen Ryzen 5 1600'ün GTX 1070'i besleyemediğini iddia ediyorsan zaten tartışmaya gerek kalmamıştır. GTX 1070 bile kasıyor derken, kartın gücünden dolayı değil, oyunun optimizasyon sorunundan dolayı kastığını, bu sebeple de GTX 1080 TI bile alsa o oyunda yoğun haritalarda problem yaşayacağını söyledim. Onun dışında şehirler arası sürüşte asla bir sorun yaşamayacağını ve GTX 1060'ın gayet yeterli geleceğini söyledim. Ryzen 5 1500X'in, GTX 1060'ı rahatlıkla besleyeceğini ekledim.
Dolayısıyla R5 1500X ve GTX 1060'ı yan yana getiren adama, işlemciyi iyi seç demen senin işlemci konusunda yetersiz bilgiye sahip olduğunu gösteriyor. Çünkü adam zaten fazlasıyla besleyebilecek işlemciyi GTX 1060 ile yan yana getirmiş ve soru sormuş.
Ben, ETS2'nin MP modunda en kral sistemle bile ciddi FPS düşüşleri yiyeceğini kanıtlayabilirim ama sen dediğini kanıtlayamazsın. Kanıtlayabilirsen buyur video koy da hepimiz görelim.
Keza ben adama optimizasyon sorunu var, oyunu oynama demedim. "Merak etme, R5 1500X ve GTX 1060 işini görür. Oyun zaten diğer üst düzey sistemlerde bile sıkıntılı." demeye getirdim.
Bir de bana gelmiş Threadripper'ı görmemişsin diye küçümsemeye kalkıyorsun. Bu forumda birçok arkadaşla gerçek hayatta yan yana geldim. Hepsi biliyor benim ne tür sistemler kullandığımı ve tecrübelerimi. O sebeple çamur at, izi kalsın stili bana sökmez.
Dostum ama sen orada GTX 1060'a darboğaz olmasından bahsetmişsin. Evet, teknik olarak dolaylı yoldan darboğaz olur ama doğrudan olmaz. Çünkü RAMler, işlemciyi besliyor.
Ben de R5 1500X ile GTX 1060 darboğaz olur dedin diye öyle dedim. Yoksa RAM konusunda haklısın fakat dediğim gibi doğrudan ve ciddi bir performans eksikliği olmaz. İşlemcinin eksikliği daha çok belli olur.
Sen en kral sistemin 15 fps civarına düşeceğini kanıtla ilk iddia eden sensin sonra ben kanıtlayım hadi bakalım. Hodri meydan. Aynen o işlemci darboğaz yapar oyundan oyuna da değişir en basit örneği ETS2. Tek çekirdek gücü zayıf olduğu için yapar.
Bu videoyu inceleyin. Herhangi darboğaz yok işlemci kullanımı %30-40 arası dolanıyor. Ekran kartı kullanımı da %60'ları geçemiyor. Darboğaz yok yani işlemciyle alakalı durum değil. Oyunun optimizesi iyi değil.
Bu videoyu inceleyin. Herhangi darboğaz yok işlemci kullanımı %30-40 arası dolanıyor. Ekran kartı kullanımı da %60'ları geçemiyor. Darboğaz yok yani işlemciyle alakalı durum değil. Oyunun optimizesi iyi değil.
Peki ne olması gerekiyor darboğaz olması için? İşlemci yetmediği zaman darboğaz olur. Attığım videoda fazlasıyla yetiyor.Darboğaz olması için işlemci kullanımı illa %100 olucak diye bir şey yok.
Peki ne olması gerekiyor darboğaz olması için? İşlemci yetmediği zaman darboğaz olur. Attığım videoda fazlasıyla yetiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.