Walter H. White
Megapat
- Makaleler
- 23
ASUS, MSI, EVGA bunlar GPU üreticisi değil ki. Mimari farktan kastınız ne ayrıca? Gerekli cevabı @BERWAR vermiş zaten.Son cümlemi okumadınız sanırım. Elektronik aletler şans faktörüdür evet fakat ASUS, MSI, EVGA vb. markalı bileşenlerin malzemeleri daha sağlam ve dayanıklıdır. Eğer gerekli araştırmaları yaparsanız demek istediğimi daha net anlarsınız. Markalar arasında mimari farkı vardır. Arkadaş MSI markasının güzel bir modelini almayı tercih etmiş zaten hayırlısı olur umarım.
Markaların GPU üreticisi olmadığını biliyorum. Yorumda belirtmiş olduğum mimariden kastım markalar tarafından eklenen soğutucular vs. markalar arasında ki kalite farklarının isimden ibaret olmadığını biliyorsunuzdur umarım. Önceki yorumlarımda belirttiğim gibi yabancı sitelerde kullanılan bileşenler hakkında araştırma yaparsanız yorumlarımı ne amaçla yazmış olduğumu anlarsınız.ASUS, MSI, EVGA bunlar GPU üreticisi değil ki. Mimari farktan kastınız ne ayrıca? Gerekli cevabı @BERWAR vermiş zaten.
@Mevlüt Çetinkaya benim önerim en ucuz olanını almanız yönünde. Nitekim değişen tek şey soğutma olacaktır.
Markalar arası FPS vb. performans değişikliği olmaz, GPU aynı GPU sonuçta. Soğutma ve bunun sonucunda çok fark olmamak üzere sıcaklık değişimi görülür. O yüzden benim tavsiyem çok sıkıntılı soğutması yok ise markaya değil fiyata bakmak yönünde.Markaların GPU üreticisi olmadığını biliyorum. Yorumda belirtmiş olduğum mimariden kastım markalar tarafından eklenen soğutucular vs. markalar arasında ki kalite farklarının isimden ibaret olmadığını biliyorsunuzdur umarım. Önceki yorumlarımda belirttiğim gibi yabancı sitelerde kullanılan bileşenler hakkında araştırma yaparsanız yorumlarımı ne amaçla yazmış olduğumu anlarsınız.
Bu kadar eminseniz açıklayın. Biraz araştırma yapın diyerek sıyrılmıyor. Ama anlıyorum ki bu konuda bilginiz yok. Ben yardımcı olayım. Öncelikle eşit seviyede kartları karşılaştırmak gerek. Bu nedenle Trio, Gaming X gibi modellerle Galax'ın EX OC modeli değil HoF modeli karşılaştırılmalı.Elektronik aletler şans faktörüdür evet fakat ASUS, MSI, EVGA vb. markalı bileşenlerin malzemeleri daha sağlam ve dayanıklıdır. Eğer gerekli araştırmaları yaparsanız demek istediğimi daha net anlarsınız. Markalar arasında mimari farkı vardır.
Açıklayıcı ve doğru bilgiler içeren bir yazı olmuş gerçekten. Konu sahibinin kartı almadan önce bu mesajı okumasını tavsiye ediyorum.Bu kadar eminseniz açıklayın. Biraz araştırma yapın diyerek sıyrılmıyor. Ama anlıyorum ki bu konuda bilginiz yok. Ben yardımcı olayım. Öncelikle eşit seviyede kartları karşılaştırmak gerek. Bu nedenle Trio, Gaming X gibi modellerle Galax'ın EX OC modeli değil HoF modeli karşılaştırılmalı.
Voltaj kontrolcüsü olarak uP9511P modelini kullanıyor Galax. Aynısı Asus ROG Strix modelinde de kullanılmış. LM53603 buck converter'lar kullanılmış. Nvidia da bunu kullanıyor referans modelde. AOE6930 MOSFET'leri ise EVGA FTW3 modeli ile aynı. INA3221 voltaj izleme modülleri ise FTW3 ve Gaming X dahil pek çok kart ile aynı. Daha pek çok benzerlik sayabilirim. Soğutma mı? Testlere her yerden ulaşabilirsiniz. Şimdi neyin kalitesiz olduğunu açıklamayı düşünüyor musunuz?
Ney kalitesiz açıklayayım. MSI markalı bir kart için yazılmış programlar, soğutma sistemlerinde kullanılan fanlar vs. şeyler varken Palit markalı bi kartta ne var? Amacım konudan sıyrılmak değil. Ben neden birilerine yanlış bilgi verme amaçlı yorum yazayım? FPS farkı olmuyor diyen arkadaş eğer testleri incelersen belirttiğim gibi arada maksimum 5 FPS'lik farklar doğabiliyor.Bu kadar eminseniz açıklayın. Biraz araştırma yapın diyerek sıyrılmıyor. Ama anlıyorum ki bu konuda bilginiz yok. Ben yardımcı olayım. Öncelikle eşit seviyede kartları karşılaştırmak gerek. Bu nedenle Trio, Gaming X gibi modellerle Galax'ın EX OC modeli değil HoF modeli karşılaştırılmalı.
Voltaj kontrolcüsü olarak uP9511P modelini kullanıyor Galax. Aynısı Asus ROG Strix modelinde de kullanılmış. LM53603 buck converter'lar kullanılmış. Nvidia da bunu kullanıyor referans modelde. AOE6930 MOSFET'leri ise EVGA FTW3 modeli ile aynı. INA3221 voltaj izleme modülleri ise FTW3 ve Gaming X dahil pek çok kart ile aynı. Daha pek çok benzerlik sayabilirim. Soğutma mı? Testlere her yerden ulaşabilirsiniz. Şimdi neyin kalitesiz olduğunu açıklamayı düşünüyor musunuz?