All The Way
Hectopat
- Makaleler
- 1
Evet benim de aynı şekilde kargoya verilmiş. Tahmini Çarşamba diyor ama belli olmuyor yarın da gelebilir.
Bugün Resmi Gazete'de açıklanan detaylara göre faturada IMEI yazmasına gerek yok. TC yazması yeterli.
PDF içerisinde sayfa 34'de detaylar yazıyor.
T.C. Resmî Gazete
www.resmigazete.gov.tr
Madde 6 (2) e) kısmında şöyle yazıyor ayrıca "Cihazın faturasında yer alan elektronik kimlik bilgisi veya bilgileri (IMEI) esas alınarak fatura tarihinden önce kullanılıp kullanılmadığı Mobil Cihaz Kayıt Sisteminden teknik imkanlar dahilinde kontrol edilir. Verilecek desteğe ilişkin ihtiyaç duyulan diğer bilgiler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının sistemleri üzerinden elde edilir."
(2) Kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle Bakanlık bilişim sistemi üzerinden yapılan
Başvuruda;
A) Kimlik bilgilerinin,
B) Fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Turkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının,
C) Kendi adına kayıtlı telefon numarasının,
Ç) IBAN numarasının,
D) Mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının,
E) Bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin,
Sisteme girilmesi zorunludur
Eski bir siparişimdeki faturada IMEI ve T.C. Kimlik numarası yazmakta, muhtemelen fatura böyle kesilir.Eki Görüntüle 2012843
Benim de bu maddeler çok kafamı karıştırdı. Umarım IMEI numarasını sisteme girebiliriz.O kısım benim kafamı karıştırdı. Madde 6 (2)'nin şartlarında bunlar belirtilmiş;
İstenilen belgelerinin sisteme yükleneceği gibi bir anlatım var. IMEI numarasının fatura üzerinde mi yazması gerektiği yoksa sisteme bizim elle mi gireceğimiz detayı yazmıyor. Ancak senin bahsettiğin kısımda ise fatura üzerinde yazmalı gibi bir anlatım var.
Şahsen ben fatura üzerinde IMEI yazmasının gerekli olacağını pek mantıklı bulmuyorum.
Yine bir şeyler açıklayıp aslında yine hiçbir şey açıklamamışlar.
İmei oluyormuşÇıldıracağım ya faturaya IMEI yazmak ne kadar zor olabilir. Madem IMEI yazmayacaksın neden bu kadar spekülatif bir fiyata koyuyorsun 9.499? Yaptıkları gerizekalılık yüzünden binlerce telefon iade edilecek. Gsb sistemini de anlamıyorum 14 gündür ne yapıyor bunlar? Bi işi beceremediler hiç yapmasalardı daha iyiydi kaç gündür şuna uğraşıyorum.
Benim de bu maddeler çok kafamı karıştırdı. Umarım IMEI numarasını sisteme girebiliriz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.