Galaxy S20+ cihaz boşta aşırı pil harcıyor

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
13.383
Makaleler
20
Çözümler
142
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar. Exynos işlemcili olan Galaxy S20+ cihazını kullanıyorum. Bir süredir de telefonun boşta anormal derecede fazla pil tükettiğini fark ettim. Normal kullanımda pili olması gerektiği gibi tüketirken(120 Hz'de yaklaşık 6 saat) ekran kapalıyken pilin önemli bir kısmını harcıyor.

Okulda telefon yasak olduğundan telefonlar toplanıyor. Tam şarjla verdiğim telefonumu çıkışta aldığımda(yaklaşık 7 saat telefona hiç dokunmuyorum.) 15% civarında pilinin tükendiğini gördüm.

Birçok şeyi denedim. Uçak moduna aldım, Aod'u kapattım, konum gibi özellikleri kapattım, güç tasarrufunu açtım, mobil veriyi kapattım, tüm uygulamaların arka Plan'da çalışmasını engelledim. Aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım ancak ekran kapalıyken pil tüketimi azalmadı.

Gsam battery monitör ile de neyin tükettiğine baktım ancak hiçbir şey göremedim. Android sistemi olan paketin çok pil tükettiğini gördüm ancak içinde yüzlerce farklı paket olduğundan ne olduğunu veya hangisinin bunu etkilediğini anlamadım. "belki gsam yiyordur?" diye sildiğimde de bir şey değişmedi. Gene aynı süre zarfında aynı pili tüketiyordu.

Sizce ne yapabilirim? Boştaki pil tüketimi çok sıkıcı bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Savia, bilmiyorum. Telefonumu çok aktif kullanıyorum. Telefonum hiç uzun süreli kapanmadı desem yeridir.
Telefonu teslim ederken kapatmaktan başka bir seçenek gelmiyor aklıma işlemci verimsizliğinden kaynaklanabileceği için. Söylenebilecek neredeyse her şeyi de denemişsiniz zaten onun dışında. Pil ömrü vs. diyeceğim de, S20 eski telefon da değil.
 
Exynoss'ta problem olduğunu sanmıyorum. Bunu dışında 7 saat içinde %15 düşmesi pek mantıklı değil. Arka planda açık kalmış bir şeyler olmalı. GPS, senkronizasyon, ek servisler...

ARM işlemciler alıştığımız x86 Intel ya da AMD işlemciler gibi değildir. Boşken gerçekten boş olurlar ve çok az güç tüketirler. Durumun yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi, her şeyi kapatmaya çalışmak en ideali. Bunun yanında ben olsam telefonu tamamen kapatıp koyardım.
 
Çoğu şeyi yapmışsınız ben kendi telefonumu koyup geri aldığımda yüzde 1-2 şarj gitmiş oluyor genelde. Telefonu kapatıp koysanız da olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı