Galaxy S23 Ultra, Yeni Nesil 200 MP Kamera ile Gelebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
S23

Samsung Galaxy S23 üzerindeki çalışmalar henüz tamamlanmasa da gelen haberler umut verici. S23 Ultra, Samsung‘un kendi geliştirdiği sensörü kullanan ilk 200 Megapiksel telefon olacak. Söz konusu model, önceki modellerde gördüğümüz 200 Megapiksel ISOCELL sensörlerden biri olmayacak. İşte S23 Ultra (iddia) ve S22 Ultra (16X yakınlaştırma) ile çekilen fotoğraflardan bir kesit; Bu çekim için AI tabanlı […]

Devamı: Galaxy S23 Ultra, Yeni Nesil 200 MP Kamera ile Gelebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Çok güzel bir gelişme, iyi hoş ama yazılım iyi olmadıktan sonra ne anlamı var? Apple kaç yıl 12 MP ile harikalar yarattı. Samsung'un kamera yazılımını hiç iyi bulmuyorum. Renkleri "yapaylaştırıyor."

Zoom, makro ve düşük ışıkta Samsung'un sensörleri rakipsiz, yazılım olarak da Android'in en iyi arayüzlerinden bir tanesine sahip. Eğer sosyal medya kamerasından bahsettiyseniz S22 ile tamamen çözüldü, kaldı ki kendim S21 FE kullandığım zamanlarda bile gram kalite farkı yoktu.

Renkleri ortam ışığına göre patlatıyor ya da patlatmıyor, bu iyi bir şey en basit örneğini düşük ışıkta görüyoruz:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (50).png
    Ekran Görüntüsü (50).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 68
  • Ekran Görüntüsü (51).png
    Ekran Görüntüsü (51).png
    922,8 KB · Görüntüleme: 78
  • Ekran Görüntüsü (52).png
    Ekran Görüntüsü (52).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 66
Haklısınız yazılım kısmını düzelmez ise megapiksel yükseltmenin anlamı yok, megapiksel yerine yazılımi gelişirse daha iyi olur.

Zoom, makro ve düşük ışıkta Samsung'un sensörleri rakipsiz, yazılım olarak da Android'in en iyi arayüzlerinden bir tanesine sahip. Eğer sosyal medya kamerasından bahsettiyseniz S22 ile tamamen çözüldü, kaldı ki kendim S21 FE kullandığım zamanlarda bile gram kalite farkı yoktu.

Renkleri ortam ışığına göre patlatıyor ya da patlatmıyor, bu iyi bir şey en basit örneğini düşük ışıkta görüyoruz:

Şahsen ben bu paylaşılan örneklerde 14 Pro Max'in sunduğu fotoğrafları daha çok beğendim. Nedenine gelirsek daha efektsiz, neredeyse RAW tarzında bir görüntü kalitesi sunuyor. S22 Ultra'nın sağladığı ekstra efektler (Kontrast, doygunluk ve sizin bahsettiğiniz patlamalar gibi) daha sonradan renk düzenlemeleri yapılırken kolayca hatta ve hatta daha iyi bir şekilde fotoğrafın üzerine eklenebilir. Ben fotoğraflarımı olduğu gibi seviyorum. Bıraksınlar color correction kısmını kendime göre yapayım. Bir kamera böyle çalışmalı bence. Sony'nin başarılı olma sebeplerinden birisi de budur bence kamera tarafında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı