Galaxy S5 vs LG Nexus 5

Kelimelerinizi düzgün seçin lütfen ve hala yazdığım mesajın arkasındayım S5'in sorunlu olduğunu haricindeki mesajın tamamının arkasındayım. G3 bence S5'den daha iyi.
Yazdığım kelimelerde bir şey yok. Kavga da çıkarmadım, argo da yazmadım. Siz diyorsunuz ki, S5'de Touchwiz problemleri var. Bunu neye dayanarak söylediğini soruyorum, pardon Lollipop'dan önce kullanmıştım ben diyorsun. Burada çocuk gibi inkar etmenin anlamı yok. S5'i taraflı olarak kötülediğinizi sizde bende biliyoruz. LG G3 benim eski telefonum, 2K ekran var ve S5 ile aynı donanıma sahip. S5 bu konuda çok avantajlı, ayrıca su ve toz geçirmez. Sen ne önerdiğinin farkında değilsin bence. Tamam, G3'ün S5'den iyi olduğunu düşünüyorsunuz, kendi kararınız bir şey diyemem. Ancak dediğim gibi bir öneri yapıyorsanız ve kesin bir hüküm veriyorsanız, insanların da ne diyeceğini bilmeniz gerekir. Neyse bakalım, bu konu açıklığına kavuştu. Konuyu uzatırdım ancak gereksiz yere polemiğe girmeye gerek yok. Herkese iyi akşamlar, iyi sosyaller. Dediklerimi de bundan sonra dikkate alırsınız umarım.

S5'de Touchwiz sıkıntısı mı varmış? kullananlar sorun olmadığını söylüyor, videolarına bakıyorum yine kasma yok. Sana kasmalar vahiy olarak mı iniyor? telefonun ilk zamanlarında kasma yoktu, lollipop ile de çok daha hızlı ve stabil oldu. Technopat'a bakıyorum, Teknoseyir'e bakıyorum, Shiftdelete'ye bakıyorum kimsede kasma görünmüyor. Hatta lollipop güncellemesini inceliyorlar. Yine kasma takılma gibi sorunlar göremiyorum. Bu da videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Samsung'u sevmem, ancak kasıtlı olarak kötülenebilecek bir telefon değil S5. Ayrıca Nexus'un güncel olması, donanımsal ve güç olarak S5'den öne geçirmiyor telefonu.

S5 kasmıyor diye sunduğun kanıt bu mu ? Android 5.0 gelen telefon ile menüde gezme, ayarlara bakma uzun süreli kullanıcı deneyimini asla yansıtmaz. iPhone 6'da bile zaman zaman programlar çöküyor, kasma oluyor. Sen rezil Touchwiz arayüzünü çok stabil diye savunuyorsun. S5 donanım olarak, kamera, ses performansı olarak Nexus 5' den iyidir. Fakat konu arayüzünün hızı, stabilite, güncellik olunca Nexus 5 S5'den çok daha iyidir.

S5 kasmıyor diye sunduğun kanıt bu mu ? Android 5.0 gelen telefon ile menüde gezme, ayarlara bakma uzun süreli kullanıcı deneyimini asla yansıtmaz. iPhone 6'da bile zaman zaman programlar çöküyor, kasma oluyor. Sen rezil Touchwiz arayüzünü çok stabil diye savunuyorsun. S5 donanım olarak, kamera, ses performansı olarak Nexus 5' den iyidir. Fakat konu arayüzünün hızı, stabilite, güncellik olunca Nexus 5 S5'den çok daha iyidir.
Ben her inceleme kanalına bakıyorum, kullananlara bakıyorum. Uzun süre kullananlar, bir sorun olmadığını belirtiyor. Bu konudaki arkadaşımızda 1 seneden beridir kullanıyormuş telefonu, o da stabil diyor. S5 veya diğer telefonlarda kasma takılma olmaz. iPhone 6 kullanıyorum. Onun yanında, S4 Mini var eskiden kullandığım telefonum. Android 4.4. Ama onda bile takılma ve kasmalar oluşmuyor. Sadece uygulamalara ve benzeri girerken en fazla 3-4 saniye bekletiyor. O da o donanımda ve cihaz sürümünde normal. Samsung'un uzun vadede kasan ve donan telefonlarını kullandım. Galaxy Pocket ve Galaxy Fame vardı zamanında, onlar hiçbir zaman ilk gün olduğu gibi stabil olmadı. Ancak yeni telefonların hiç birinde bu sorun yok, kendinizi kandırmayın. Eğer uzun süre sonra S5 takılmalardan, çökmelerden, kasmalardan kullanılamaz hale geliyor diyorasnız bana kanıt bulun.

Ben her inceleme kanalına bakıyorum, kullananlara bakıyorum. Uzun süre kullananlar, bir sorun olmadığını belirtiyor. Bu konudaki arkadaşımızda 1 seneden beridir kullanıyormuş telefonu, o da stabil diyor. S5 veya diğer telefonlarda kasma takılma olmaz. iPhone 6 kullanıyorum. Onun yanında, S4 Mini var eskiden kullandığım telefonum. Android 4.4. Ama onda bile takılma ve kasmalar oluşmuyor. Sadece uygulamalara ve benzeri girerken en fazla 3-4 saniye bekletiyor. O da o donanımda ve cihaz sürümünde normal. Samsung'un uzun vadede kasan ve donan telefonlarını kullandım. Galaxy Pocket ve Galaxy Fame vardı zamanında, onlar hiçbir zaman ilk gün olduğu gibi stabil olmadı. Ancak yeni telefonların hiç birinde bu sorun yok, kendinizi kandırmayın. Eğer uzun süre sonra S5 takılmalardan, çökmelerden, kasmalardan kullanılamaz hale geliyor diyorasnız bana kanıt bulun.
Sana hiçbir şey kanıtlamak zorunda değilim. Görmek istesen yerli ve yabancı binlerce kullanıcının şikayetini görürsün zaten. Herkesin telefonu kullanma şekli farklı olabilir. Kimisi telefonu kutudan çıktığı haliyle birkaç uygulamayla kullanır kimisi altını üstüne getirir. Samsung'un en üst seviye telefonlarında bile tarayıcı, Youtube, sosyal medya uygulamalarını aktif kullanıyorsun. Telefon belli bir noktadan sonra can çekişiyor. Fotoğraf çekiyorsunuz çektiğin fotoğrafı açarken 4-5 saniye bekletiyor. Telefon bazen öyle yavaşlıyor ki en basit telefon işlevi olan arama yapmak için rehbere girdiğinizde bekletiyor. Sen bunları yaşamamış olabilirsin. Fakat bunları yaşamış telefondan şikayet eden kullanıcılara saygısızca " Hadi bana kanıt getirin ! " yaklaşımın çok kabaca.

Sana hiçbir şey kanıtlamak zorunda değilim. Görmek istesen yerli ve yabancı binlerce kullanıcının şikayetini görürsün zaten. Herkesin telefonu kullanma şekli farklı olabilir. Kimisi telefonu kutudan çıktığı haliyle birkaç uygulamayla kullanır kimisi altını üstüne getirir. Samsung'un en üst seviye telefonlarında bile tarayıcı, Youtube, sosyal medya uygulamalarını aktif kullanıyorsun. Telefon belli bir noktadan sonra can çekişiyor. Fotoğraf çekiyorsunuz çektiğin fotoğrafı açarken 4-5 saniye bekletiyor. Telefon bazen öyle yavaşlıyor ki en basit telefon işlevi olan arama yapmak için rehbere girdiğinizde bekletiyor. Sen bunları yaşamamış olabilirsin. Fakat bunları yaşamış telefondan şikayet eden kullanıcılara saygısızca " Hadi bana kanıt getirin ! " yaklaşımın çok kabaca.
Eğer kanıtlamak zorunda değilsen, bir iddiayı ortaya atmayacaksın. Ben inceleyen, uzun süre test eden insanlara bakıyorum. Memnunlar, kullananlara bakıyorum memnunlar. s5 Mini vardı arkadaşımda okul zamanında oynuyorduk, onda bile kasma ve takılma yoktu. Sizden telefonun touchwiz sorunlarının olduğuna dair video veya kesin olarak bir zaman sonra kötüleştiğini belirten bir şey bekliyorum. Onu da atmıyorsunuz. Yerli ve yabancı insanlar şikayetçi diyorsunuz. Bakıyorum burada kimse şikayetçi değil. Telefon hakkında kullanıcı deneyimleri okuyorum yine şikayet eden yok. Bu konuya mesaj atan S5 kullanıcısı var, o da memnun. Telefonu siz de kullanmıyorsunuz, siz de kesin kullanıcı gözüyle benim başıma bunlar geldi demiyorsunuz. O zaman bana elle tutulur, gözle görülür bir şeyler sunman lazım. Aksi taktirde söylediklerinize kimse itibar etmez.

Her ne kadar s5 te s801 olsada arayüzü berbat olduğu için performansı düşüyor ama Nexus 5 te s800 olmasına rağmen arayüzü referans androidinki olduğu için daha performanslı.S5 te su geçirmezlik var diyen arkadaşlar s5teki su geçirmezlik altıdaki "tıpa"nın ömrü kadar ki buda 4-5 ay demek.Yalnız Nexus 5 alırsan kamerası için alma s5in kamerası Nexus 5inkinden çok daha iyi.Bu iki telefon arasından Desiere Eye ya da Xperia Z2 ye bakabilirsin.

Touchwiz'de sorun yok diyorsunuz da, S6 ve S6 Edge resmen rezil oldular, veri butonunun kaybolması gibi komik bir sorunla.. G2'nin sorunlu olduğu iddaa edilen Lollipop'u bile multitasking'te S6 Edge'i resmen rezil etti. İnternet hızında bile öne geçti. İzlemeyenler youtube'a G2 vs S6 Edge yazabilir. 3-5 program açtıktan sonra G2'nin gerisine düşen bir arayüze sahip 3000TL'lik amiral gemi..

G3 sorunluda S5 sorunlu değil mi ? S5'de TouchWiz sıkıntısı olduğu belli, G3'de ısınma sorunu var kabul ediyorum ama G3 daha mantıklı geldi bana. Z2'de olabilir tabii. Nexus'a gelecek olursak en azından güncel bir telefon, sırf güncelliğinden ve saf Android olduğu için tercih ediliyor zaten.

Bence mantık hatanız var donanımsal servis veya fabrika yüzü görmeden düzelmeyecek sorun mantıklı yazılımsal çözülebilir sorun mantıksız mı?
zaten yeni nesil TouchWiz ile hiç bir şey kalmadı s4 kullanıyorum. Cihazlar popülerliğinden dolayi bir sürü rom'a da sahip. Tek sorun tasarım s5'in tasarımını severseniz alinabilecek telefon.

Edit; bir sorun daha var o da lollipop da çok ram kullanmaya başladı 5-6 program açınca telefon sapıtıyor.

Her ne kadar s5 te s801 olsada arayüzü berbat olduğu için performansı düşüyor ama Nexus 5 te s800 olmasına rağmen arayüzü referans androidinki olduğu için daha performanslı.S5 te su geçirmezlik var diyen arkadaşlar s5teki su geçirmezlik altıdaki "tıpa"nın ömrü kadar ki buda 4-5 ay demek.Yalnız Nexus 5 alırsan kamerası için alma s5in kamerası Nexus 5inkinden çok daha iyi.Bu iki telefon arasından Desiere Eye ya da Xperia Z2 ye bakabilirsin.

Bir yanlış daha. Bendeki tıpa şans eseri olmalı ki 13 aydır aldığım gibi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı