İnceleme GAMAKAY MK61 %60 Blue Switch Beyaz Klavye

Banggood'tan aldım ve yaklaşık 10 günlük bir süreçte (aslında cumartesi gece sipariş verdim yani cumartesi pazar sayılmaz) o haftanın perşembesi elime geçti.

Öncelikle klavyenin kutusu çok güzel, logosu çok güzel gözüküyor fakat kutu işte. Hangi Switch olduğu, Bluetooth mu kablolu mu olduğu belirtilmiş oraları koymuyorum gerek yok çünkü biliyorsunuzdur. Kutuyu şöyle bırakayım. Darbeler %90 Aras yüzünden oldu aldığımda böyleydi fakat sorun yok ürün sapasağlam.
Kutu:

IMG_5341.jpg


Kutuyu açtıktan sonra içinde bizi:
1X brown Gateron.
1X Blue Gateron.
1X Red Gateron.
1X Black Gateron Switch'leri karşılıyor. Ek olarak bunların yanında; Type-C bağlantı kablosu, tuş çıkarma, Switch çıkarma aparatı, ekstra olacak puding olmayan GamaKay logolu space tuşu karşılıyor ve bir kullanım kılavuzu.

IMG_5342.jpg


Gördüğünüz dikdörtgen kısımda bahsettiğim şeyler var, güzel kutulanmış şahsen.
Gelelim kutuyu açtıktan sonraki kısma. Üstte bahsettiğim şeyler 2 torba şeklinde bizi karşılıyor.
IMG_5343.jpg

İlk başta kullanım kılavuzunu sizlerle paylaşmak istiyorum bunları çevirmicem zaten anlarsınız. Önemli kısayollar aşağıda zaten belirtildi dikkatinize.
IMG_5344.jpg

Bundan sonra switchlerimize yakından göz atalım, sizlerle de paylaşalım hemen. (Red switchi güncel olarak kullanıyorum bu sebeple fazladan blue switch var burada diğer fotoğrafta göreceksiniz)
IMG_5345.jpg


Uzun olan alet keycapleri metal olan ise switchleri çıkarmamıza yarıyor size kullanımını göstereyim çok basit bir süreç.
İlk olarak keycap çıkarıcımızı iki yandan sokup nazikçe çekiyoruz, ister delikten ister tutarak fark etmez.
IMG_5347.jpg

Ardından değişmek istediğimizi switchi alıyoruz (ben burada red switch taktığım için onu örnek göstereceğim) Üst ve altına gelecek şekilde sağlamca sokup kendimize doğru biraz ileri olacak şekilde çekiyoruz ve switch çıkıyor. Yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi.
IMG_5348.jpg
BDD1FFAE-3D28-4A97-B358-818C82ED8733.jpg

Switch ve keycaplerle işimiz bittiğine göre gelelim ekstra gelen space tuşuna. (Bu tuş diğerlerine göre biraz daha pürüzsüz bir yapıda ve daha da tok ses çıkıyor hoşuma gitti.)
D675E96A-DC94-4595-A4FB-B6CF6B5945BE.jpg

Ardından ışıklandırma kısaca fotoğrafla göstereceğim anlatmaya gerek yok, göreceksiniz zaten. Işıklı ortamda (aşırı aydınlık olmasına rağmen çook iyi ışık veriyor.Yandaki ise karanlık ortamda sevdiğim modda çekilen fotoğraf.
IMG_5355.jpg

WhatsApp Image 2023-03-28 at 01.48.30.jpeg




Bundan sonrası bilgisayarımızdan yapabileceğimiz ayarlarla alakalı gelelim uygulamamıza, uygulama bize birden çok seçenek sunuyor ve bunlar mükemmel.
DİPNOT: Klavyede ışıklar takılıyor gibi veya ışık az gibi olabiliyor. Bu durum uygulama içi renk ayarlarından gradient ve brightness arttırılıp klavyeden ışığı arttıran kısayol FN+[ ile kombolanınca göz yakacak derecede ışık verecek kıvama geliyor.
Ekran görüntüsü 2023-03-28 012353.png


Uygulamanın giriş ekranı bu şekilde. Hardware 1-2-3-4'e klavye üzerinden FN+Q/W/E/R yaparak yani profil değiştirerek geçebiliyoruz. Profilleri ayarlayıp kaydedip kısayol kullanıyoruz kısacası.
Ayrıca resimdeki klavyenin altında olan yerler büyük ihtimalle tuşları değiştirmemize yaren kısım pek incelemedim.

Keyboard setting'e tıkladıktan sonra asıl klavyemizi özelleştirebileceğimiz kısımları görüyoruz. Tek tek inceleyelim
Ekran görüntüsü 2023-03-28 012440.png



İlk olarak klavyenin tuşlarından yani FN+\ ile erişebildiğimiz modlar mevcut. Bunları anlatmaya (bazılarının detayına iniyorum) gerek yok merak ederseniz yorumlarda belirtebilirsiniz.
Ekran görüntüsü 2023-03-28 012501.png


Starlight (üstteki fotoğraf) belli tuşlar yanıp sönüyor yıldız gibi ve çok güzel. Klavye üzerinden FN+\ ile bu modu açarsanız RGB olarak aktif olurken, FN+Q/W/E/R ile yaparsanız hangi profildeyse tek renk gelir (ayarlanabilir).
Encounter tek renk başta sol üst ve sağ aşağıdan gelip ortada birleşiyor ve farklı renk oluyorlar yavaş yavaş. Bu adım böyle tekrarlanıyor.
Pulse 2 renk modlu bastığınız zaman düz bir çizgi şeklinde o satırdaki tuş renklerini değiştiriyor.
Cross ise pulse gibi fakat + şeklinde oluyor ve daha hoş.
Ripple 2 renk ayarı bulunan bastığınızda etrafa o iki rengi tek tek saçan bir mod.
Blossom (favorim) klavye tek renk oluyor, blossom ise 2 renk ayarlanıyor ve klavyeye basınca çiçek şeklinde ışıklandırma yapıyor kısacası yuvarlak çiçek.
Ligthing ise tek renk ışık modu.

ÖNEMLİ NOT : Buradak trigger mod 2 renk içeriyor, birisi klavyenin tamamen kendi ışığı diğeri tuşa basınca değişecek renk. Sadece 2 renk içeriyor!

Ardından bizi en ilgilendiren kısımlardan birisi olan UYGULAMA İÇİ özel olan ışıklandırmalara bakalım.
Ekran görüntüsü 2023-03-28 012522.png

Gördüğünüz gibi birden çok mod var aslında tuşlarla erişilemeyen.
Conicband iki taraftan gelen ışık, spiral belli bir harfi seçiyorsunuz orayı merkez alarak dönüyor, 20 renge kadar kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.
Linearwave ise bastığınız yönün sağ tarafına (ayarlarsanız iki tarafa, çarpıp geri dönme gibi özellikler içeriyor) gidiyor ve yine 20 renge kadar çıkıyor.
Ripple bastığınız yerden sola ve sağa şekilde yayılan renk dalgası. 20 Renge kadar çıkıyor.
Fire klavyenin belli yerlerinde kırmızı şekilde ateş şeklinde yangın çıkıyor ve çok hoş fakat renk değişilmiyor.
Trigger bastığınız tuş RGB şekilde yanıp sönüyor fakat art arda bastığımızda nedense gecikmeli oluyor ama güzel mod. Renk ayarı yok.
AudioCap adından anlaşılabileceği gibi bilgisayardan gelen sese göre klavyenin ışıkları yükseliyor, renk ayarı mevcut ve ses hassasiyet ayarı da mevcut.


Bunları da anlattığıma göre gelelim hiçbir yerde bilgisi dahi verilmeyen custom ışık ayarına. (tamamen eksi özellik bu)
Burada can sıkıcı bir durum var, yaptığınız ışık ayarı klavyeyi bozabiliyor. Evet ciddi manada bozuyor çünkü ışığı ayarlıyorsunuz AYARLADIKTAN SONRA bunu saveleyip HARDWARE kısmından istediğiniz profilin +'sına basıp ekliyorsunuz.
Ardından FN+] özel profile geçiş yapıyoruz. Bazen çalışıyor ama sonradan bozulabiliyor fakat meraklanmayın FN+TAB basılı tutunca klavye resetleniyor veya programdan yapılıyor. Ek olarak sadece 4 adet ışıklandırmayı custom yapabiliyoruz göstereyim hemen :
Ekran görüntüsü 2023-03-28 014048.png

Genel olarak anlatacaklarım bu kadar bundan sonrasını deneyimlerimi anlatıcam (ses, ışık testi yapmıcam zaten gerek yok gibi istek gelirse ki gelmez ona göre yaparım.) klavye bu fiyata göre çok güzel. Puding keycaps, hotswap switchler, kaliteli gateron switchler ve TYPE-C bağlantı. Klavye kullanımı çok kolay. Oynadığım oyunlarda hiçbir zorluk yaşamıyorum, yazarken de yaşamadım. Hiçbir temassızlık söz konusu olmadı. İstersem sola istersem sağa bakacak şekilde takabiliyorum ki type-c bu yüzden mükemmel. Klavyeyi %60 alacaklara öneririm, kesinlikle kaçırılmamalı. Hatta yellow switch v2 var onu tercih bile edebilirsiniz sessiz ama hissiyatlı seviyorsanız, ileride almayı düşünüyorum ben de. Kısacası bu fiyat bandında kral gibi bir klavye fakat bluetooth/2.4ghz olan klavyelerle kıyaslamayın. Bunun tek eksi yanı bu modelin kablosuzunun olmaması. Evet GamaKay üretiyor fakat puding keycaps yok onlarda. Ekstra 200 300TL verip değiştirip kullanabilirsiniz eğer kablosuz istiyorsanız.

Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_5355.jpg
    IMG_5355.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 177
  • Ekran görüntüsü 2023-03-28 012425.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-28 012425.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 159
Son düzenleme:
2 senedir kullanıyorum bu klavyeyi hala bir tuşunda aşınma vesaire hiçbir şey yok çok memnunum almak isteyen arkadaşlar için tavsiye ederim.
 
Elinize sağlık hocam çok güzel bir inceleme yazmışsınız, çok detaylı. Hayırlı uğurlu olsun.
Teşekkür ederim hocam.
2 senedir kullanıyorum bu klavyeyi hala bir tuşunda aşınma vesaire hiçbir şey yok çok memnunum almak isteyen arkadaşlar için tavsiye ederim.
Bu bilgi de güzel oldu, aşınma zaten olamaz kesimleri çok düzgün ve mükemmel incelikte olmuş.
 
Teşekkür ederim hocam.

Bu bilgi de güzel oldu, aşınma zaten olamaz kesimleri çok düzgün ve mükemmel incelikte olmuş.

Sadece ilk aldığımda tuşlarda hafif boya izi vardı bangooda yazdığımda 100 TL civarı bana geri ödeme yaptılar o sıralar klavyeyi 450 TL'ye almıştım bayağı yardımcı olmuşlardı.
 
Sadece ilk aldığımda tuşlarda hafif boya izi vardı bangooda yazdığımda 100 TL civarı bana geri ödeme yaptılar o sıralar klavyeyi 450 TL'ye almıştım bayağı yardımcı olmuşlardı.
Bende de temassızlık gibi bir sorun vardı fakat sorunun kaynağının aslında kablonun tam oturmamasıymış ittirince oturmuştu enteresandı, ben takamamıştım :D Ama ona rağmen 250TL iade etmişlerdi direkt beni dinlemeden. Yardımcı olmaları çok iyi cidden.
 
@Deli Azo @ImDominatingU
Bizde işte Aliexpressden gelmesinin bekliyoruz 1 ay 🥲
Bangood iyi 10 günde gönderiyormuş.
Valla benim Aliexpress hep erken geliyor ama meşhur PTT'miz gümrükte tutmayı seviyor 1 hafta daha bekletiyor, umarım sizde o olmaz böyle beklesin bari.
30'unda verdiğim switch siparişim mesela çinde dağıtıma çıkmış, şanslıyım herhalde :D
 
Valla benim Aliexpress hep erken geliyor ama meşhur PTT'miz gümrükte tutmayı seviyor 1 hafta daha bekletiyor, umarım sizde o olmaz böyle beklesin bari.
30'unda verdiğim switch siparişim mesela çinde dağıtıma çıkmış, şanslıyım herhalde :D
Bende İzmirdeyim. İlk defa İzmir'de iken aliexpress'den bir şey sipariş etttim. Umarım kısa sürede gelir çünkü çok merak ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı