Game Garaj X7T RTX 5070 MUX switch açıkken NVIDIA Control Panel açılmıyor

mustafaaozk

Kilopat
Yer
Turkey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
I5-11400H ,RTX 3060 (6GB VRAM) LAPTOP GPU , 32GB RAM.
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhabalar,

Game Garaj X7T RTX 5070 modelini kullanıyorum ve MUX switch ile ilgili garip bir sorunla karşılaştım. Belki benzer sorunu yaşayan veya çözüm bulan var mı diye danışmak istedim.

Sorunun Detayları

MUX switch'i açık konuma (dGPU/Discrete mode) aldığımda NVIDIA Control Panel ile ilgili şu problemler oluşuyor:

• Masaüstünde sağ tıklayınca "NVIDIA Control Panel" seçeneği gelmiyor
  • Başlat menüsünden "NVIDIA Control Panel"e tıkladığımda normal açılmıyor veya yanıt vermiyor
  • Tek çalışan yöntem: Başlat menüsünde "NVIDIA Control Panel" yazıp, sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanmak

Önemli Detaylar

• MUX switch KAPALI (Hybrid/Optimus mode) iken her şey normal çalışıyor, sorun yok
  • MUX switch AÇIK (dGPU/Discrete mode) iken bu problem başlıyor
  • Sürücüler güncel (son NVIDIA sürücüsünü kullanıyorum)
  • Windows 11 kullanıyorum
  • DDU ile temiz sürücü kurulumu yaptım, değişen bir şey olmadı

Denediklerim

1. NVIDIA sürücülerini DDU ile tamamen kaldırıp yeniden kurdum
3. Windows'u güncelledim
4. Güç planlarını değiştirdim
5. Bilgisayarı her MUX değişikliğinden sonra tamamen kapattım (yeniden otomatik başlatma)

Sorum

Bu sorunu yaşayan var mı? MUX switch açıkken NVIDIA Control Panel'in normal izinlerle çalışmaması normal bir durum mu, yoksa laptop/sürücü spesifik bir sorun mu?

Yönetici olarak çalıştırarak kullanabiliyorum ama bu pek pratik değil. Her seferinde aramak zorunda kalmak can sıkıcı.

Herhangi bir fikri, çözümü olan var mı?

Şimdiden teşekkürler!

Merhaba,

GameGaraj X7T RTX 5070 modelini kullanıyorum ve MUX switch ile ilgili garip bir sorunla karşılaştım. Belki benzer sorunu yaşayan veya çözüm bulan var mı diye danışmak istedim.

Sorunun Detayları

MUX Switch'i açık konuma (dGPU/Discrete mode) aldığımda NVIDIA Control Panel ile ilgili şu problemler oluşuyor:

• Masaüstünde sağ tıklayınca "NVIDIA Control Panel" seçeneği gelmiyor.
  • Başlat menüsünden "NVIDIA Control Panel"e tıkladığımda normal açılmıyor veya yanıt vermiyor.
  • Tek çalışan yöntem: Başlat menüsünde "NVIDIA Control Panel" yazıp, sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanmak.

Önemli Detaylar

• MUX switch KAPALI (Hybrid/Optimus mode) iken her şey normal çalışıyor, sorun yok.
  • MUX switch AÇIK (dGPU/Discrete mode) iken bu problem başlıyor.
  • Sürücüler güncel (son NVIDIA sürücüsünü kullanıyorum)
  • Windows 11 kullanıyorum.
  • DDU ile temiz sürücü kurulumu yaptım, değişen bir şey olmadı.

Denediklerim

1. NVIDIA sürücülerini DDU ile tamamen kaldırıp yeniden kurdum.
3. Windows'u güncelledim.
4. Güç planlarını değiştirdim.
5. bilgisayarı her MUX değişikliğinden sonra tamamen kapattım (yeniden otomatik başlatma)

Sorum

Bu sorunu yaşayan var mı? MUX switch açıkken NVIDIA Control Panel'in normal izinlerle çalışmaması normal bir durum mu, yoksa laptop/sürücü spesifik bir sorun mu?

Yönetici olarak çalıştırarak kullanabiliyorum ama bu pek pratik değil. Her seferinde aramak zorunda kalmak can sıkıcı.

Herhangi bir fikri, çözümü olan var mı?

Şimdiden teşekkürler!

BIOS güncellemesi yapıp deneyin.

Windows arama çubuğuna msinfo32 yazıp görsel paylaşın.
1763059229449.png
Buyrun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı