GameGaraj Slayer R9T-5060 iade edilmeli mi?

Bütçe
65 bin tl

erwnalkyn

Femtopat
Daha fazla  
Hocamlar selam. Birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım fiyat performans olmasından ötürü. Ancak ilk deneyimlerim beni bir hayli üzdü.
Öncelikle şunu belirtmem gerekki ofis modunda sağ tıka basınca bile birkaç saniye sonra açılıyor sağ tık paneli. Ve boşta bile işlemcisi minimum 60, GPU ise 45 derecede çalışıyor.
Buna karşın garip şekilde oyunlarda benim tecrübem ortalama olarak 85 derece işlemci, yine ortalama 55 derece GPU çalıştırıyor performans Ultra modunda.
Oyun oynamak için belki ideal ama günlük kullanıma kesinlikle uygun olmadığı besbelli bu bilgisayarın. Siz ne düşünüyorsunuz? İade edip farklı marka modellere mi yönelsem yoksa kullanmaya devam mı etsem? Daha yeni almışken iade etsem kabul etmeme ihtimalleri var mıdır?
Not: Mühendislik okuyorum. 4 yıl sapasağlam dayanmasını isterim cihazımın.

Laptop zaten oyun laptopu. Sıcaklıklara gelirsek yan taraflarında sıcak hava çıkışı olmadığı için bu sıcaklıklar normal.

Hocamlar selam. Birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım fiyat performans olmasından ötürü. Ancak ilk deneyimlerim beni bir hayli üzdü.
Öncelikle şunu belirtmem gerekki ofis modunda sağ tıka basınca bile birkaç saniye sonra açılıyor sağ tık paneli. Ve boşta bile işlemcisi minimum 60, GPU ise 45 derecede çalışıyor.
Buna karşın garip şekilde oyunlarda benim tecrübem ortalama olarak 85 derece işlemci, yine ortalama 55 derece GPU çalıştırıyor performans Ultra modunda.
Oyun oynamak için belki ideal ama günlük kullanıma kesinlikle uygun olmadığı besbelli bu bilgisayarın. Siz ne düşünüyorsunuz? İade edip farklı marka modellere mi yönelsem yoksa kullanmaya devam mı etsem? Daha yeni almışken iade etsem kabul etmeme ihtimalleri var mıdır?
Not: Mühendislik okuyorum. 4 yıl sapasağlam dayanmasını isterim cihazımın.

Sıcaklıklar normal ve günlük kullanım için APU cihazlara bakmalısınız. Bu cihazı iade edecekseniz APU bir cihaz almak için iade edin. Daha F/P oyun bilgisayarı bulmak çok zor.

game garaj slayer r9ts2-5060 modeli aldım bende yeni. Boşta 48-50 derece de stand üzerinde bir stand alabilirsin. 5-6 derece düşüyor stand ile Beni düşündüren tek şey pil süresi işlemci çok watt çekiyor pil süresi kötü ccd kapatma da olmuyor bunlar da sanırım? CCD leri kapatmanın yolu var mı bilen var mı acaba?

Son düzenleme:
4 yıl dayanacak bir cihaz günlük kullanıma uygun prizde zaten canavar gibi o işlemcinin modları var 45W modunda kullanın ısı bayağı düşüyor performans kaybı da gayet az
Tamam da yavaşlık sorununu ne yapacağım? Ayrıyeten işlemci boştayken ara ara fırlayıp 80 85 derecelere çıkıyor.

Laptop zaten oyun laptopu. Sıcaklıklara gelirsek yan taraflarında sıcak hava çıkışı olmadığı için bu sıcaklıklar normal.
Hocam yapma etme boşta bu sıcaklık normal mi?

Tamam da yavaşlık sorununu ne yapacağım? Ayrıyeten işlemci boştayken ara ara fırlayıp 80 85 derecelere çıkıyor.

Hangi programla bakıyorsun kendi programı sıkıntılı eğer ciddi yavaşlama varsa 1 kere format at düzelmezse gönder veya iade et.

Hocam daha düşük işlemcili (Ryzen 7 7840hs, Ryzen 5 7535HS vb) kullanan iyi soğutmalı modellere göre yüksek sıcaklık kalıyor fakat boştaki sıcaklık aman aman bir önem taşımıyor. Boşta yüksek fan devriyle ve oyunda yüksek sıcaklıklara maruz kalmıyorsanız çok önemi yok. O model boşta diğer laptoplara göre sıcak çalışıyor. Boşta 60 derece cihaza zarar vermez rahat olabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı