pozix
Kilopat
Daha fazla
Merhaba, bu iki laptop arasında kaldım. Kasa koyacak yerim yok, laptop kullanmak durumundayım. Çizim ve oyun için bir laptop almak istiyorum. Önce 5060'lı sistemlere baktım ancak beni uzun süreler götürsün istedim, 5070 arayışına geçtim. 5060 ve 5070 arasında ciddi bir fark olmadığını görünce uzun vadede VRAM 12 GB olması sebebi ile 5070 Ti almaya karar kıldım. Araştırmalarım sonucu Ryzen'in 3D modeli olan işlemcisini barındıran GameGaraj'ın Slayer R93D modelini gördüm. Ancak 17 inç bir ekran bakıyordum, 16' olmasına rağmen PC'nin ekran, işlemci ve ekran kartı özellikleri beni cezbetti. Diğer yandan ısınma ile ilgili problem olduğunu düşünenler var. Bu cihaza muadil olarak Slayer 5 9XL 17' Intel işlemcili diğer modeline rastladım. Bu cihazın da 17' olması ve kasa olarak MSI kopyası olması, soğutmasının daha iyi olması beni düşündürdü. Benim için ikisinin de artı ve eksi yönleri mevcut.
Genelde FPS oyunları oynuyorum. Fusion 360, AutoCAD gibi programlarda çizim yapıyorum.
16' ve 17' arasında oyunlarda çok fark hisseder miyim? Bir de hangi cihaz daha mantıklı sizce. Diğer önerilere de açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Genelde FPS oyunları oynuyorum. Fusion 360, AutoCAD gibi programlarda çizim yapıyorum.
16' ve 17' arasında oyunlarda çok fark hisseder miyim? Bir de hangi cihaz daha mantıklı sizce. Diğer önerilere de açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.