Çözüm GameGaraj Slayer X5T/X7T Entegre Grafik Takılma, Donma ve Anlık Ekran Parlaklığı Değişimi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selamlar. Bugün, vaktinde şu başlıkta bahsetmiş olduğum Slayer X5t 5050 model cihazımdaki parlaklık değişimi sorununu sanrım çözmüş bulunuyorum.

Merak edenler için konu:

Bendeki sorum şuydu: Bilgisayarın parlaklığını kısmak istediğimde görev çubuğunu kullanmaya kalktığım zaman ani bir parlaklık ve renk ayarı değişimi oluyordu. En başta kontrol merkezi kaynaklı sanmıştım ama sorun sandığımın aksine bambaşka bir şey çıktı. Ve hayır, donanım arızası değil.

Neden bu sorunu çözmeye kalktım? Nasıl başladım?

Cihazım entegre grafik kartını kullanırken Chrome tarayıcısında mikro takılmalar ya da kasma sorunları yaşayınca, işlemleri kontrol ettim. Ani bir RAM kullanımı artışı veya CPU'da spike durumu yoktu. İşten kıllandım ve Intel sürücülerinde sıkıntı olduğundan şüphelendim.

Şüphelerim üzerine Intel DSA programını indirip bilgisayarıma kurulum yaptım.

Program kurulduktan sonra beni tarayıcı sekmesine attı ve Wi-Fi, Bluetooth ve grafik sürücüsü güncellemesi olduğunu söyledi. Kurulumu yaptım ve bir anlığına sorun düzeldi. Ta ki yeniden başlatana kadar. Baktım ki renkler yeniden değişiyor, ama takılmalar azalmış, dedim ki sorunlardan biri çözüldü. Peki ekran sorununu nasıl çözeceğim diye araştırmaya devam ettim.

Peki asıl sorun ne?

Oluşan parlaklık değişimini incelerken renklerin de tonlarında değişim olduğunu yavaş çekimde dikkalice izleyip doğruladıktan sonra ayarları kurcalarken kazara çözümü buldum.

Arkadaşlar, değişen şey parlaklık değil: renk ayarı!
Şöyle ki, cihazınız her yeniden başlatıldığında BOE (Panel üreticisi) tarafından atanmış olan renk profiline dönmeye çalışıyor. kontrol merkezi burada ilk sorumlulardan biri ama tek sorumlu o değil. Renk profilinde bir nedenle yazılımsal çakışma var.

Nasıl çözeceğiz?

Yapmanız gereken tek şey yeni bir renk profili oluşturmak ve uygulamak. Eğer varsa "sRGB display profile with display hardware Configuration data derived from calibration" ayarını kullanın.

Bu sorununuzu kökten şekilde çözmeli, ancak ekran renginiz biraz sarı tonlara kayabilir, bunu kafanıza göre ayarlarsanız bu da ortadan kalkacaktır.

Kısacası:

Intel Graphics Sürücünüzü güncelleyin ve renk profili oluşturun.
Sorun BOE tarafından atanan renk profili.

Not: Nedenini bilmediğim bir şekilde bilgisayar yeniden başladığında profil ayarları sıfırlanmakta. Bu konuda bazı şikayetler gördüm. Bunu her girişte ayarlamanız gerekecek gibi gözüküyor. Çözümünü bulursam onu da yazarım

Son düzenleme:
aynı sorunları yaşıyorum x7t kullanıyorum.

Dgpu only mode kullanmak sakıncalı mı çünkü kullanmayınca sekmeler kasıyormuş gibi hissediyorum.

Aynı sorunları yaşıyorum X7t kullanıyorum.

dGPU only mode kullanmak sakıncalı mı çünkü kullanmayınca sekmeler kasıyormuş gibi hissediyorum.

Ekran kartının gereksiz ısınması ihtimali dışında bir sorun olmaz. Ama çok sıcaklık farkı olmayacaktır. Bence sürücü güncellemesi yeterli ama siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…