Konuyu tam olarak okumadım, tam okumaya harcayacak zamanımda yok. Anakart sıcaklıkları konusunda gereken açıklamayı yapmıştım diye hatırlıyorum. Bu sensörlerin değerlerinin olması gereken tam bir değer yok, üreticilere göre değişiyor o sensör verileri. Victus ve ROG gibi cihazlarda bu değer stabil diye direkt anakartlara yüksek sıcakta çalışıyor demeye gerek de yok, sensörün konumu ve adı üreticiye göre değişebilen bir durum bu. HWiNFO sadece bilgi çekiyor sistemden. Büyük ihtimal CPU yakınlarında olan bir sensöre ait bu veriler. Anakart dandik olsa bu işlemciler bu kasalara konulmazdı zaten, dünyanın en büyük kasa üreticilerinden olan bir firmadan bahsediyoruz. Tonla firmalara dağıtılırken bu kasalar böyle büyük bir hata yapacaklarını sanmam.
R1 konusuna gelirsek katılabilirim, bende düzgün inandırıcı bir şikayet göremedim. Bu arada servis R1 cihazlardada Hall sensörün fişini çekebiliyor, bir arkadaş bu durumdan mağdur oldu ve biz Hall sensörden dolayı olduğunu sanıyorduk ama olayın aslı farklıymış. Bu cihazlar benim gözümde hala riskli fakat, bu sebeple önermekte çekingenim. 4060 14500HX Victus dışında alınabilir bir Victus 16 cihaz göremedim zaten.
GPU sıcaklıkları konusuna gelirsek, bu durum Lenovo Legion 5 ve ASUS TUF FX608 kasaları kapsıyor maalesef.
Bu videoda GPU 84-85 seviyelerine sürekli gelmiş, genel olarak 80-81 derecelerde dolaşmış. Bu cihazlarında soğutması mükemmel değil (sponsorlu olduğu belirtilmiş bir yandan)
Eki Görüntüle 2579040
Eki Görüntüle 2579041
Bu cihazın OLED panelli versiyonu gibi bir model (tam olarak aynı değil), GPU 86-87 kapılarına dayanmış, videoya bakabilirsiniz. 80 civarında dolaşıyor genelde çoğu oyunda, bunada mükemmel soğutma denilemez. R9T bence daha iyi bile sonuç gösteriyor bu videoya kıyasla.
Eki Görüntüle 2579046
Yine atılan Legion 5 5060 model benzeri bir cihaz. 80 civarında dolaşıyor yine 90-100W değerlerinde. (14650HX 5060 Y700 kasalı versiyonu) Y700 kasalarla arada birkaç tasarım farklılığı dışında çok da büyük bir tasarım farkı göremedim.
Eki Görüntüle 2579047
Bu videodada sık sık 86-87 bandını görmüş.
Bu videoda ise GPU 80W limitlenmiş büyük ihtimal, 79-80 sınırlarında dolaşmış genelde bu watt değerlerinde.
100W gibi değerlerde yine 83 gibi dereceler görmüş. Soğutması burada abartıldığı kadar mükemmel falan değil.
Lenovo Legion 5i (15IRX10) Review - Feature-Rich and Wallet Friendly
The 15-inch 2025 Lenovo Legion 5i (15IRX10) is a capable gaming laptop that won't break the bank. It offers a surprisingly generous set of useful features for its price, including good performance, a decent base IPS display, a comfortable keyboard, and modern connectivity, alongside...www.techpowerup.com
TechPowerUp incelemesindede GPU çekirdek sıcaklıkları 87 gibi sıcaklıkları görmüş. 13650HX 5060 modeli.
Eki Görüntüle 2579052
Eki Görüntüle 2579054
GPU Stock ve OC yapılmış değerleride bu şekilde TechPowerUp incelemesine göre:
Eki Görüntüle 2579055
Slayer R9T gibi cihazların sürekli bu kadar eleştirilip bu cihazların eleştirilmemesine şaşkınlıkla bakıyorum açıkçası. Ben yine de bu sıcaklıkları dert etmiyorum, cihazlar genelde GPU throttle yememiş çünkü. Önerilen Lenovo Legion 5 cihazın tek kusurları bunlarda değil, birçok incelemede bu cihazlarda G-Sync ve Advanced Optimus olmadığı belirtiliyor (Lenovo PSREF kaynakları G-Sync var diyor fakat, kullanıcılarda G-Sync ve Advanced Optimus yok gibi geri dönüşler bildiriyor.) 66 bin TL gibi bir fiyatı kesinlikle hak etmiyor bu cihaz ne yazık ki. Elbette kötü bir model değil ama fiyatı absürt. GameGaraj istemeyen kişilerin piyasanın durgunlaşmasını (yavaş yavaş çoğu model düşüş yaşıyor abartı talep olmadığı sürece) beklemesini tavsiye ederim, eğer illa alacaksanız ve bütçeniz 60-65 bin civarı ise 5060 14650HX TUF kasalara bakılması daha mantıklı olur.
CPU ile ACPI değerlerin sürekli orantılı bir şekilde artmasından bu varsayımı yapmak mümkün, CPU ile oldukça yakın değerlerde olmuş genelde. TechPowerUp incelemesi ve 2. attığım videodaki testler Lenovo Legion Space uygulaması kullanarak yapılmış, incelemede Legion Space indirilmesi bile tavsiye edilmiş. Sonuca bakınca yine GPU 86-87'yi görmüş. İşlemci sıcaklıkları zaten fena değil, BIOS UV kilidi alakasını anlamadım. Tongfang'in sensör konumunda hata yapmasıylada alakası yok, üreticiye göre o sensörler ve konum değişiyor. Bir cihazdaki TZ.TZ0x değer ile başka bir cihazdaki TZ.TZ0x değerinde baz alınan sensörlerin hep aynı olmadığını anlamak zor olmamalı.Sensörün konumuna kadar varsayım yapılmış. Muazzam binlerce cihaz üreten Tongfang sensörün konumunda hata yapmış peki olabilir. R1 hususunda yola gelinmiş uzunca bir süreden sonra olumlu.
Vantage yerine Legion space kullanırsanız saçma sıcaklıklardan uzak kalırsınız. BIOS'tan UV kilidi açıp ThrottleStop'tan UV yapabilirsiniz dahasını isterseniz. Kısa yazdım belki okunur.
Rusya'nın garip çöllerindeki YouTube'un derinliklerindeki testler bulunmuş ama önemsiz. Bizzat ülkemde yaşayan kişinin testlerinde hiçbir sorun yok.
CPU ile bu kasanın sürekli orantılı bir şekilde artmasından bu varsayımı yapmak mümkün, CPU ile oldukça yakın değerlerde olmuş genelde. TechPowerUp incelemesi ve 2. attığım videodaki testler Lenovo Legion space uygulaması kullanarak yapılmış, incelemede Legion space indirilmesi bile tavsiye edilmiş. Sonuca bakınca yine GPU 86-87'yi görmüş. İşlemci sıcaklıkları zaten fena değil, BIOS UV kilidi alakasını anlamadım. Tongfang'in sensör konumunda hata yapmasıyla da alakası yok, üreticiye göre o sensörler ve konum değişiyor. Bir cihazdaki tz. TZ0X değer ile başka bir cihazdaki tz. TZ0X değerinde baz alınan sensörlerin hep aynı olmadığını anlamak zor olmamalı.
Rusça veya benzeri bir dil olması fark etmez, inceleme incelemedir sonuçta. Ülkenizde yaşayan kişinin test videolarını bizde detaylı şekilde görebilsek keşke, oda sıcaklığı ve laptop ortamınıda çekebilse süper olur.
Techpowerup reviewinde bir sorun yok ki zaten conclusion kısmında 2 ödül verilip övülmüş.CPU ile bu kasanın sürekli orantılı bir şekilde artmasından bu varsayımı yapmak mümkün, CPU ile oldukça yakın değerlerde olmuş genelde. TechPowerUp incelemesi ve 2. attığım videodaki testler Lenovo Legion Space uygulaması kullanarak yapılmış, incelemede Legion Space indirilmesi bile tavsiye edilmiş. Sonuca bakınca yine GPU 86-87'yi görmüş. İşlemci sıcaklıkları zaten fena değil, BIOS UV kilidi alakasını anlamadım. Tongfang'in sensör konumunda hata yapmasıylada alakası yok, üreticiye göre o sensörler ve konum değişiyor. Bir cihazdaki TZ.TZ0x değer ile başka bir cihazdaki TZ.TZ0x değerinde baz alınan sensörlerin hep aynı olmadığını anlamak zor olmamalı.
Rusça veya benzeri bir dil olması farketmez, inceleme incelemedir sonuçta. Ülkenizde yaşayan kişinin test videolarını bizde detaylı şekilde görebilsek keşke, oda sıcaklığı ve laptop ortamınıda çekebilse süper olur.
Gamegarajda uv kilidini açamazsın üzgünüm. 3dmarkta genelde tepede hep lenovolar var ama bilemedim.Şey demeye çalışıyor. BIOS'tan UV kilidini açın ki sıcaklıklar düşsün. Lenovo Legion ısınınca UV yaparsınız yeaaa dert değil. R9t ısınınca cart curt markası önermiyorum.
Lenovo, ASUS ısınabilir... Gidin fazladan 10000 TL veriniz en kötü UV yaparsınız. R9t ısınınca demedim mi cart curt markası işte))
Ben hala Legion 5'i OC yapmasını merak ediyorum arkadaşın gerçi şimdi UV yapın diyor ama
Ekran kartı 87 reis görmüyor musunTechpowerup reviewinde bir sorun yok ki zaten conclusion kısmında 2 ödül verilip övülmüş.
Gamegarajda uv kilidini açamazsın üzgünüm. 3dmarkta genelde tepede hep lenovo var
Ekran kartı 87 reis görmüyor musun?
2910 MHz'de GameGaraj olsa mavi ekranı tersten görmüştü.
1726 MHz 87 derece.