GameGaraj X7T-5070'te stutter yaşanıyor

• Konuyu başlatan Techh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 247

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Bahsi geçen sorun, özellikle CS2'de kendini göstermekle birlikte Cyberpunk 2077'de de hissediliyor. LoL ve Brotato'da hiçbir sorun yaşamadım.
CS2 özelinde çok sık oluyordu. Framtime spike sonucu, anlık takılmalar hissediliyordu. MS değeri; 15 seviyesine sık, 15-25 aralığına orta sıklıkta, 25 üzerine de nadiren de olsa çıkıyordu. Round reset anlarında 39-40 değerlerini gördüm.
NOT: Oyun içi FPS ve Frametime göstergesine göre konuşuyorum. Steam'ın detaylı FPS göstergesinde de durum bu şekildeydi ancak arkadaşımda, Frametime spike olmamasına rağmen grafik benimkiyle benzerdi dolayısıyla, o grafiği ciddiye almamaya başladım.

Cyberpunk 2077 özelinde, save dosyasını ilk açtığımda, binanın içerisinde ciddi şekilde yaşadım. Bir süre sonra, bina içerisinde olmamaya veya nadiren olmaya başladı. Açık alana ilk geçişte yaşadım. Açık alanda dolaşırken ve rastgele çatışırken 3-5 defa daha yaşandı. Toplam 5-10 dakikaya yakın test ettim. Frametime değerlerini çok net hatırlayamıyorum.

Shader cache temizliği sonrası, CS2'de çok ciddi şekilde azaldı ancak tamamen kesildiğini söyleyemem. 30 dakikadan daha uzun süren bir oyun esnasında, bir kere 19 ms değerini net görebildim. 15 ms seviyesine yine çıkıyordu ancak ciddi bir takılma hissedemedim. (Shader cache temizliği sonrası ölüm maçında test ederken, ilk 5 dakika çok ciddi spike yaşandı ancak normal karşıladım. Bu esnada 390 ms değerini gördüm.)

2 ölü piksel, 1 GPU arızası ve 1 iade ile birlikte elime geçen 5.cihaz. Çok yoruldum ancak problemli bir cihaz kullanmak istemiyorum. Stutter sorunlu Nitro 16'yı, yaklaşık 1.5 yıl kullandım ve hiç hoş bir dönem değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz olabilecek en iyi durumda zaten, CS2'de fazla hissettiğiniz icin RAM'lerden mi diye düşündüm de değilmiş. Yukarıdaki arkadaşın dediği konu da biraz doğru bu arada. Fazla rahatsız ediyor mu?
Maaelsef çok sık yaşanmasa da yaşandığı anlarda evet. Dediğim gibi 30-40 ms spike'lar yaşanıyor ve hisettiriyor. CS2, sürekli oynadığım/oynayacağım bir oyun değil, düşen itemlerle birlikte eksik bakiyemi toparladığım anda sileceğim ancak sistemin, genel bir problemi olup olmadığı konusunda emin değilim. Rise of The Tomb Raider'da da denedim ve yaşandı. (Önceki cihazlarda, spikeların genel olarak yaşandığı yerlerde spike yaşamıştı.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı