Gameloop PUBG Mobile'de harici ekran kartı kullanılmıyor

asonixx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopdan oynuyorum, Casper Excalibur G770, RTX 3050, 512GB SSD model, Windows 11 Home var. Daha 1 ay öncesine kadar sadece RTX 3050'yi kullanıyordu. Intel hd grafiğin kullanımı 0'dı. Bakın yaptığım tek şey güç ve pil ayarlarında güç modu ayarını dengeliden en iyi performansa çektim ve Nvidia Geforce'tan ekran kartı güncellemesi yaptım. Ondan sonra oyuna girdin, tekrar girdiğimde gördüğüm en farkedilir şey ekranın sol altında ve sağ üstte beyaz kenar çizgileri var. Daha mavi oyunun giriş ekranında komple oyunda da öyle ve grafikler rezalet çunku Intel HD ve RTX 3050'yi ayni anda kullanıyor oyunda. PC'yi her şeyle sıfırladım düzelmedi. PC'de Hyper V'de silinmiş bu arada. CMD kodları ile kurdum PC'ye ancak gördüğunüz gibi hypervision tiklesem de açılmıyor. Komple kapatıp açıyorum yine olmuyor. İşlemcim sanallaştırma destekliyor ve sanallaştırma aktif zaten. Ayrıca güç seceneklerinde yüksek performans seçiliydi ama artık sadece dengeli var. Her şeyi anlatiyorum çunku her şeyin birbiriyle bağlantısı var. Neyse, güç planlarını CMD'den de kodla çıkariyorum ama dengeli seçince yine gidiyor tabi. PC'ye ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Artık ümidimi kesmek üzereyim, Windows ayarlarından PC'mi bozulur ya, yardımcı olun.

20250614_015612.jpg

20250614_013518.jpg

20250614_015648.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı sorun maalesef bende de mevcut
Kral opengl seçili ama opengl ile açmıyor kullanmadığını hem hakkında kısmından görebiliyorum hem de oyuncu profiline bakarken sağ tarafta istatistikler karanlık gözüküyor durumu çözüme kavuşturabildiniz mi acaba tamamen aynıysa yaşadığımız sorun?

Hocam selamlar ben çözümü kaldırıp yeniden yükleyerek yapıyorum haftalık olarak düzenli kaldırıyorum regedit ve tencent klasörlerini temizliyorum cef frame ve app marketi nvdia ayarlarında özel ekledim gameloop ayarlarında da direct seçiliydi onu opengl yaptım ara ara bozulma yaşanıyor ve o zamanda kaldırıp yüklüyorum geri optimizasyon sorunu var sanırım

Hocam selamlar ben çözümü kaldırıp yeniden yükleyerek yapıyorum haftalık olarak düzenli kaldırıyorum regedit ve tencent klasörlerini temizliyorum cef frame ve app marketi nvdia ayarlarında özel ekledim gameloop ayarlarında da direct seçiliydi onu opengl yaptım ara ara bozulma yaşanıyor ve o zamanda kaldırıp yüklüyorum geri optimizasyon sorunu var sanırım
Kral burda ne dediğini tam anlamadım bak sorun özetle şu: gameloop opengl motoru seçince opengli değil directx i kullanmaya ve directxle açmaya devam ediyor.Eger aynı sorun sende de varsa o zaman anlayacağım ki sorun benlik değil gameloopla ilgili

Ve opengl seçince ağaçların yeşilliklerin kare kare olmasından bahsediyorsan eğer sen.Onun çözümü pubg mobile a giriyorsun grafik ayarları verim kısmından düzgünleştirmeyi kapalı yapıyorsun sende 2x veya 4x se farketmez kapatıyorsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı