İnceleme Gamenote KB487L

Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır kullandığım Philips SPK6214 klavyenin bazı harflerinin tam basmaması ve zor kullanımı sebebiyle bir süredir yeni bir klavye arayışındaydım. Sonunda Gamenote KB487L'in bütçe ve görünüş açısından bana en uygun klavye olduğuna karar verdim ve 2 Mayıs 2021 tarihinde GameGaraj'dan 140 TL + 10 TL kargo fiyatına sipariş verdim. Bugün (4 Mayıs 2021) itibariyle elimde ve size elimden geldiği kadar tüm detayları aktarmaya çalışacağım.


1. Işıklandırma
RGB ışıklandırma, nefes alma ve ışıksız mod haricinde başka seçeneğimiz yok. Ayrıca RGB aktifken harflerin üzerinde ışık yanmamakta, sadece boşluklardan ışık gelmekte.
  • RGB kapalı durumdayken:
    Gamenote KBL487L - RGB olmadan.jpg

  • RGB ışıklandırma seviyesi düşükken:
    Gamenote KBL487L4.jpg

  • RGB ışıklandırma seviyesi en yüksekteyken:
    Gamenote KBL487L2.jpg
RGB ışıklandırma seviyesini Fn + Page Up ile yükseltebiliyor veya Fn + Page Down ile düşürebiliyoruz. Tamamen kapatmak için ise ampül işareti olan butona basmak yeterli.


2. Multimedya tuşları
Multimedya tuşları olarak sırasıyla; Dosya Gezgini, varsayılan tarayıcı, e-posta, arama çubuğu, hesap makinesi kısayolu, medya durdurma, ileri ve geri sarma ve ses açma kapama tuşları mevcut. Özellikle hesap makinesi ve ses tuşları beni en çok memnun edenler oldu.

Gamenote KBL487L - Multimedya.jpg



3. Kullanım ve yazı yazma
10 parmak yazarken herhangi bir zorluk yaşamıyorsunuz ve yanlış harfe basma probleminiz pek olmuyor. Tuşlar gayet yumuşak ve bastığınızdaki hissiyat gayet hoş. Klavyede bulunan bilek desteği de gayet iyi fakat maalesef çıkarılamıyor. Ayrıca Enter tuşunun sesi de biraz rahatsız etmiyor değil.


4. Klavyenin tuş fonksiyonları:
Fn + Windows tuşuna basarak Windows tuşunu devre dışı bırakabiliyorsunuz, bu sayede oyunlara veya bir işe odaklandığınızda yanlışlıkla Windows tuşuna basma derdiniz kalmıyor.
Fn + F11 tuşu ile de klavye tuşlarını kilitleyebiliyor ve tekrar etkinleştirebiliyoruz.


5. Diğer detaylar
- Türkçe Q
- Membrane Switch
- Makro özelliği bulunmamakta

-> Artıları: Kolay kullanım, multimedya tuşlarının bulunması, sessizlik, bilek desteği, Windows tuşunu devre dışı bırakma, klavyeyi kilitleyebilme ve 140 TL'lik fiyatıyla da bütçe dostu olması.

-> Eksileri: Sadece RGB ve ışıksız modunun bulunması, tek renk aydınlatma seçeneğinin bulunmaması, bilek desteğinin çıkarılamaması.



Okuduğunuz için teşekkürler, iyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
Gayet rahat, herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sağ olun. Çok pahalı olmayan, membran bir klavye arıyordum. Markaya biraz ön yargılıydım. Gamepower, James Donkey klasmanında sanıyordum ama kaliteli gözüküyor. Bunu da alabileceğim klavyeler listeme eklemiş oldum. Teşekkürler! Güzel inceleme olmuş.
 
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum aynı klavyeyi W,A,S,D tuşları silinmeye başlamış en çok onları kullanıyordum. Pek hoş bir görüntü olmuyor alacak arkadaşların aklında olsun. 100 TL'ye alınacak en iyi klavye olduğunu söyleyebilirim ancak.
 
Peki genel olarak bu fiyat bandında iyi mi? Genel olarak alınır mı? Ben laptop için alacağım.
Bir de oyun için ideal mi? Bu bütçede.
Bu fiyat bandına başka ürün kullanmadım. Hep 50-60 TL'lik klavye kullananlardanım. O yüzden karşılaştırma yapamam.
 
Klavye çok büyük mü? Sipariş verdim ben de bu klavyeden. Gelene kadar 20 liralık Everest klavyemi kullanıyorum. Klavye çok büyük olduğundan farenin alanını istila ediyor. Oyun oynayamıyorum fareyi klavyeye çarpıp durduğumdan.

Ürün şimdi geldi kargodan. Dandik mekanik hisli klavyeler gibi aşırı sesli değil şu anlık tuşları.
Yazma hissi güzel, aşırı sert değil. Hızlı yazı yazabiliyorum, dandik çakma mekanik klavyelerde yazı yazmak işkence gibi.

Bilek desteği var klavyede ama çok küçük. Bırakın bileği, avcum bile değmiyor. Önemli değil benim için zaten.

Forumun tavsiyesiyle aldım klavyeyi ben de, çok tavsiye edildi forumda. Umarım ömrü uzun olur. :D
Membran olması çok güzel, ''mekanik hisli'' denen klavyelerin tuşlarının altı boş oluyor.
Bunda membran var, yazı yazmak daha rahat ve kolay.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız ışıklandırma modlarında bir şeyi kaçırmışsınız. Fn + RGB ışıklandırma tuşuna basarsanız yanıp sönme efekti de bulunmaktadır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı