İnceleme Gamenote KB487L

Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır kullandığım Philips SPK6214 klavyenin bazı harflerinin tam basmaması ve zor kullanımı sebebiyle bir süredir yeni bir klavye arayışındaydım. Sonunda Gamenote KB487L'in bütçe ve görünüş açısından bana en uygun klavye olduğuna karar verdim ve 2 Mayıs 2021 tarihinde GameGaraj'dan 140 TL + 10 TL kargo fiyatına sipariş verdim. Bugün (4 Mayıs 2021) itibariyle elimde ve size elimden geldiği kadar tüm detayları aktarmaya çalışacağım.


1. Işıklandırma
RGB ışıklandırma, nefes alma ve ışıksız mod haricinde başka seçeneğimiz yok. Ayrıca RGB aktifken harflerin üzerinde ışık yanmamakta, sadece boşluklardan ışık gelmekte.
  • RGB kapalı durumdayken:
    Gamenote KBL487L - RGB olmadan.jpg

  • RGB ışıklandırma seviyesi düşükken:
    Gamenote KBL487L4.jpg

  • RGB ışıklandırma seviyesi en yüksekteyken:
    Gamenote KBL487L2.jpg
RGB ışıklandırma seviyesini Fn + Page Up ile yükseltebiliyor veya Fn + Page Down ile düşürebiliyoruz. Tamamen kapatmak için ise ampül işareti olan butona basmak yeterli.


2. Multimedya tuşları
Multimedya tuşları olarak sırasıyla; Dosya Gezgini, varsayılan tarayıcı, e-posta, arama çubuğu, hesap makinesi kısayolu, medya durdurma, ileri ve geri sarma ve ses açma kapama tuşları mevcut. Özellikle hesap makinesi ve ses tuşları beni en çok memnun edenler oldu.

Gamenote KBL487L - Multimedya.jpg



3. Kullanım ve yazı yazma
10 parmak yazarken herhangi bir zorluk yaşamıyorsunuz ve yanlış harfe basma probleminiz pek olmuyor. Tuşlar gayet yumuşak ve bastığınızdaki hissiyat gayet hoş. Klavyede bulunan bilek desteği de gayet iyi fakat maalesef çıkarılamıyor. Ayrıca Enter tuşunun sesi de biraz rahatsız etmiyor değil.


4. Klavyenin tuş fonksiyonları:
Fn + Windows tuşuna basarak Windows tuşunu devre dışı bırakabiliyorsunuz, bu sayede oyunlara veya bir işe odaklandığınızda yanlışlıkla Windows tuşuna basma derdiniz kalmıyor.
Fn + F11 tuşu ile de klavye tuşlarını kilitleyebiliyor ve tekrar etkinleştirebiliyoruz.


5. Diğer detaylar
- Türkçe Q
- Membrane Switch
- Makro özelliği bulunmamakta

-> Artıları: Kolay kullanım, multimedya tuşlarının bulunması, sessizlik, bilek desteği, Windows tuşunu devre dışı bırakma, klavyeyi kilitleyebilme ve 140 TL'lik fiyatıyla da bütçe dostu olması.

-> Eksileri: Sadece RGB ve ışıksız modunun bulunması, tek renk aydınlatma seçeneğinin bulunmaması, bilek desteğinin çıkarılamaması.



Okuduğunuz için teşekkürler, iyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
@AJFA hocam, inceleme için teşekkürler. Bu klavyeyi ilk defa sizden gördüm, almayı düşünüyorum :)

Yazılımı var mı? Sağlamlık hissiyatı nasıl?
Yazılımı yok. Hissiyatı güzel, gayet rahat ve sağlam. Sadece arada "?" ile "-" ve "i" ile "," tuşlarını karıştırıyorum. Gerçi alışılır. :)
 
Hocam hala kullanıyor musunuz, memnun musunuz?
Fiyatı şu an 128TL.
Bu fiyata daha iyisi var mı?
En önemli sorum tuşlarda silinme oldu mu?
  • Kullanıyorum ve memnunum. Sadece ilk alındığında arada yanlış harfe basılabiliyor, alışılamayacak bir durum değil ama.
  • Bu fiyata daha iyisi var mıdır pek sanmıyorum açıkçası. Varsa da çok seçenek yoktur.
  • 1,5 aydır kullanıyorum. Şu anlık bir silinme yok, ileride olursa ve fark edersem zaten konuya ekleyeceğim.
 
  • Kullanıyorum ve memnunum. Sadece ilk alındığında arada yanlış harfe basılabiliyor, alışılamayacak bir durum değil ama.
  • Bu fiyata daha iyisi var mıdır pek sanmıyorum açıkçası. Varsa da çok seçenek yoktur.
  • 1, 5 aydır kullanıyorum. Şu anlık bir silinme yok, ileride olursa ve fark edersem zaten konuya ekleyeceğim.

Çok teşekkür ederim.👍
Bu arada hocam tuşların ses seviyesi nasıl sessiz mi? Gece oyun oynarken ailemin rahatsız olmasını istemem.
 

Geri
Yukarı