Konyalı Bilgisiyarcı
Centipat
1700 soket yok özelliklerde nereden anladınız? Hocam hiç 12. nesil stok soğutucu kullandınız mı?
1700 soket yok özelliklerde nereden anladınız? Hocam hiç 12. nesil stok soğutucu kullandınız mı?
Hocam yanlış biliyor olabilirim demiştim.1700 soket yok özelliklerde nereden anladınız? Hocam hiç 12. nesil stok soğutucu kullandınız mı?
Olabilir. Kasayla da alakalı olabiliyor ses yalıtımı kötüyse.12. nesil i3 kullanıyorum ama nedense 600 RPM'i çok nadir geçti, o da işlemci sömüren Minecraft için. Bence fan ayarlarında sorun var, şu an devri artmadığı sürece hiç ses yok soğutucumda.
12. nesil i3 kullanıyorum ama nedense 600 RPM'i çok nadir geçti, o da işlemci sömüren Minecraft için. Bence fan ayarlarında sorun var, şu an devri artmadığı sürece hiç ses yok soğutucumda.
@samet4747
Kesinlikle bir ayarda sorun var, benden neredeyse iki katı fazla devirle çalışıyor bu fan. Evet yüke girdiğinde uçak motoru gibi bir sesi var ama hiç duymuyorum, soğutucu alıp ekstra masraf etmektense yazılım tarafını kurcala derim. Çünkü sorun bariz bir şekilde belli.
Hocam zaten boştaki halini geçtim, dediğiniz gibi yükte çıldırıyor.@samet4747
Kesinlikle bir ayarda sorun var, benden neredeyse iki katı fazla devirle çalışıyor bu fan. Evet yüke girdiğinde uçak motoru gibi bir sesi var ama hiç duymuyorum, soğutucu alıp ekstra masraf etmektense yazılım tarafını kurcala derim. Çünkü sorun bariz bir şekilde belli.
Yine fayda etmiyor.@samet4747
Şu ayarı otomatik yapabilir miyiz?
Eki Görüntüle 1500468
Şu an bende aşağıdaki gibi Smart Fan Control ayarı açık, fan devrini anakart yüke bağlı olarak kendisi ayarlıyor.
Eki Görüntüle 1500470
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.