Gamepower bane mouse durduk yere hareket ediyor

Mouseyi aldığımdan beri kendi kendine durduk yere hareket ediyor. Sebebinin ne olduğunu önerecek birileri var mı? Eski mousemde sorun yoktu.

Lazeri kalitesiz olduğu içindir.
Bir daha Gamepower almazsınız umarım bir iki ışığı var diye.
Arasına toz kaçmış olabilir iyice bakın temizlemeye gayret edin mauspad kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız eğer altında pürüzlü bir yer olabilir.

Yok dostum öyel bir şeyle alakalı olacağını sanmıyorum.
Şu an kullandığım mouse inca diye bir marka bütçem yok diye aldım.
Hiçbir sıkıtnsı yok.
 

1: Fare donanımını kontrol etme

Diğer çözümlere geçmeden önce, farenin gerçekten beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmeliyiz. Donanımda hata yok.

  1. Normal çalışıp çalışmadığını görmek için farenizi başka bir makinede test edin. Taşıma sorunu devam ederse, fare üzerindeki donanımın hasar görmesi muhtemeldir ve yeni bir tane almanız önerilir.
  2. Farenin kendisini kontrol edin. Hasar olmadığından ve USB bağlantı noktalarının, fare düğmelerinin ve telin sağlam olduğundan ve mükemmel çalıştığından emin olun. Düğmelerin çalıştığından ve kablonun hiçbir şekilde hasar görmediğinden emin olun.
  3. kablosuz fare kullanıyorsanız, yeterli güce sahip olduğundan emin olun. Çoğu durumda, kablosuz fare pille çalışır ve pillerin bitmesi veya farenin desteklenmemesi muhtemeldir.

    2: Dokunmatik yüzey gecikmesini değiştirme

    Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, dokunmatik yüzeyi kontrol etmeniz önerilir. Dokunmatik yüzey ve fare her ikisi de işaretçiyi kontrol ettiğinden, muhtemelen dokunmatik yüzeyiniz soruna neden oluyor olabilir. Dokunmatik yüzey bazen o kadar hassastır: Yazarken hareketi kaydeder ve fareyi hareket ettirir.
    Fare tıklaması çalışmaya başlamadan önce dokunmatik yüzey gecikmesini değiştirmeyi deneyebiliriz. Bu, bir şey yazarken fare işaretçisinin yanlışlıkla hareket etmesine yardımcı olacaktır.
    1. Ayarları doğrudan başlatmak için Windows + ı tuşlarına basın. Bu işe yaramazsa, başlangıç menünüzün arama çubuğunu başlatmak için Windows + s tuşlarına basın ve iletişim kutusuna “ ayarlar ” yazın. Ortaya çıkan ilk sonucu açın.
    2. Ayarlar’a girdikten sonra, “ cihazlar ” seçeneklerine gidin. İlk satırdaki soldan ikinci giriş olacaktır.
    3. Şimdi ekranın sol tarafında bulunan dokunmatik yüzey sekmesine gidin.
    4. Şimdi yapabilirsiniz değiştirmek gecikme / dokunmatik yüzey hassasiyetini seçeneklerinde. Buna göre değiştirin ve koşulların iyileşip iyileşmediğini kontrol edin.
      3: Dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakma
    Sorunun farenizde olduğunu tam olarak belirlemek için dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakabilir ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edebiliriz. Değilse, dokunmatik yüzeyde bir sorun olduğu veya ayarların doğru yapılandırılmadığı anlamına gelir. Sorun devam ederse, dokunmatik ekranı her zaman tekrar açabilirsiniz.
    1. Ekranın sağ alt tarafında bulunan dokunmatik yüzey simgesine sağ tıklayın
    2. Şimdi işaretleme aygıtı özellikleri seçeneğini seçin. Bu, dokunmatik yüzeyinizin ayarlarını önünüzde başlatır.
    3. Ayarlara girdikten sonra, devre dışı bırak seçeneğini arayın her üreticinin kendi ayarları vardır, bu nedenle devre dışı bırakmayı bulmak için doğru şekilde gitmeniz gerekebilir.
    4. Devre dışı bırakıldığında, farenin aynı şekilde davranıp davranmadığını kontrol edin. Varsa, dokunmatik yüzeyinizi yukarıda açıklandığı gibi geri etkinleştirebilirsiniz. Değilse, dokunmatik yüzey ayarlarında bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu durumda, dokunmatik yüzey ayarlarında “varsayılanları geri yükle” düğmesini tıklayın. Bu, değiştirilen tüm ayarları kaldıracak ve dokunmatik yüzey bilgisayarınızı ilk kullanmaya başladığınızda olacaktır.
      4: Kötü amaçlı yazılım ve virüs kontrolü
    Bazen bu olağandışı davranış, makinenizde bulunan kötü amaçlı yazılım veya virüslerden kaynaklanır. Arka planda çalışan ve verilerinizi ayıklayan veya ayarlarda değişiklik yapan özel komut dosyaları vardır.
    Virüsten koruma programınızı kullanarak bilgisayarınızı tarayın ve bilgisayarınızın temiz olduğundan emin olun. Yüklü belirli bir virüsten koruma yardımcı programınız yoksa, Windows Defender yardımcı programını kullanabilir ve tarayabilirsiniz.
    1. Başlat menüsünün arama çubuğunu başlatmak için Windows + s tuşlarına basın. “ Windows Defender ” yazın ve ortaya çıkan ilk sonucu açın.
    2. Ekranın sağ tarafında bir tarama seçeneği göreceksiniz. tam taramayı seçin ve tara’ya tıklayın bu işlem, Windows bilgisayarınızın tüm dosyalarını tek tek taradığından biraz zaman alabilir. Sabırlı olun ve süreci buna göre tamamlayın.
      5: Fare sürücülerinizi güncelleme
    Eski, bozuk veya uyumsuz sürücüler de sıklıkla soruna neden olur? Windows 10’a yükselttikten sonra, aygıt sürücüleri düzgün yüklenmemiş olabilir veya beklendiği gibi yapılandırılmamış olabilir. Windows Update’i kullanarak fare sürücülerini otomatik olarak güncellemeyi deneyebiliriz.
    İstenen sürücüleri hala yükleyemiyorsanız, sürücüleri üreticinin sitesinden indirdikten sonra manuel olarak yükleyebiliriz.
    1. Iletişim kutusunda “ Devmgmt.mscçalıştırma türünü başlatmak için Windows + r tuşlarına basın ve enter tuşuna basın. Bu, bilgisayarınızın cihaz yöneticisini başlatır.
    2. fareler ve diğer işaretleme aygıtları ” bölümüne gidin ve genişletin. Burada tüm cihazlar bağlanacak. Sarı bir ünlem işareti görürseniz, aygıt sürücüsünün düzgün yüklenmediği anlamına gelir.
    3. Cihaza sağ tıklayın ve seçenekler listesinden ” sürücüyü güncelle ” yi seçin.
    4. Şimdi “ güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak ara ” seçeneğini seçin. Artık pencereler internette arama yapacak ve donanımınız için en uygun sürücüyü kuracaktır.
    5. Windows donanımınız için uygun sürücüleri bulamazsa, üreticinizin web sitesine gidebilir ve sürücüleri manuel olarak indirebilirsiniz. Ardından aygıt yöneticisine dönün ve güncelleme komutuna bastıktan sonra “ sürücü yazılımı için bilgisayarıma gözat ” ı seçin. Ardından sürücüyü indirdiğiniz konuma gidin ve tıklayın.
      6: Donanım sorun gidericisini çalıştırma
    Donanım sorun giderici, Windows işletim sisteminde bulunan bir yardımcı programdır. Mevcut donanımınızla ilgili sorunları algılar ve bir dizi adımı izledikten sonra çözmeyi dener. Donanım sorun gidericisini çalıştırmayı deneyebilir ve bunun hile yapıp yapmadığını kontrol edebiliriz.
    1. Ekranın sol alt tarafında bulunan Windows simgesine sağ tıklayın veya Windows + X düğmesine basın ve denetim masası’nı seçin. Bu işe yaramazsa, Windows + ‘ya basın ve iletişim kutusuna “kontrol paneli” yazın ve enter tuşuna basın.
    2. Şimdi ekranın sağ üst tarafında, görüntüle’yi tıklayın ve mevcut seçenekler listesinden büyük simgeler’i seçin.
    3. Şimdi kontrol panelinden sorun giderme seçeneğini seçin.
    4. Şimdi pencerenin sol tarafında, bilgisayarınızda bulunan tüm sorun giderme paketlerini listelemek için “ tümünü görüntüle ” seçeneğini seçin.
    5. Şimdi mevcut seçenekler listesinden “ donanım ve aygıtlar ” ı seçin ve tıklayın.
    6. Şimdi önünüzde açılan yeni pencerede ileri’yi seçin.
    7. Şimdi Windows donanım sorunlarını aramaya başlayacak ve varsa bulur. Tüm donanımınız kontrol edildiğinden bu işlem biraz zaman alabilir. Sabırlı olun ve sürecin başarıyla tamamlanmasını bekleyin.
    8. Windows, sorunları çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyebilir. İsteği ertelemeyin, çalışmanızı kaydedin ve “ bu düzeltmeyi uygula ” ya basın.
      çözüm 7: Farenizin hassasiyetini değiştirme
    Fare işaretçinizin duyarlılığı o kadar yüksek olabilir ki, fareyi her yazışınızda veya hareket ettirdiğinizde bir hareket algılar ve ekranınıza uygular; dolayısıyla tuhaf davranış. Fare hareketinizi orta / düşük bir seviyeye getirmeyi ve eldeki sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmeyi deneyebiliriz.
    1. Hızlı menüyü başlatmak için Windows + X tuşlarına basın. Kullanılabilir seçenekler listesinden ayarlar’ı seçin.
    2. Ayarlar’a girdikten sonra, “ cihazlar ” seçeneklerine gidin. İlk satırdaki soldan ikinci giriş olacaktır.
    3. Şimdi ekranın sol tarafında bulunan fare sekmesine gidin.
    4. Fare ayarlarına girdikten sonra, ekranın sağ tarafında bulunan “ ek fare ayarları ” na tıklayın.
    5. Yeni pencere açıldıktan sonra, pencerenin üstünde bulunan “ işaretçi seçenekleri ” sekmesine gidin.
    6. Şimdi Motion alt başlığı altında, farenizin hızını göreceksiniz. düşük hız / orta hıza değiştirmeyi deneyin ve farenizdeki efektleri hemen kontrol edin.
    7. Fareniz için uygun bir hız seçtikten sonra değişiklikleri kaydedin ve çıkın.
      çözüm 8: Diğer kablosuz aygıtları kontrol etme
    Birçok kullanıcı, evlerinde veya çevrelerinde aynı türden birden fazla kablosuz fare cihazına sahip olduklarını bildirdi. Hepsi aynı üreticiye aitse, araştırmak için daha fazla neden.
    PC’nizle birlikte başka bir kablosuz fare gelirse, PC diğer cihazın hareketlerini de kaydedebilir. Her iki fare de aynı üretici tarafından üretildiğinden, bilgisayar hangisinin gerçek olduğunu anlamıyor ve diğerinin hareketini de düşünüyor. Bu fareleri bilgisayarınızın menzilinin dışına çıkarmayı ve sorunun tekrar oluşup oluşmadığını gözlemlemeyi deneyin.
    Bunu başka şekilde de yapabilirsiniz; her iki fareyi de PC’nizin yanına getirin, her ikisini de açın ve hareket ettirin. Bu şekilde PC’nizin hareketlerini kaydedip kaydetmediğini kolayca belirleyebilirsiniz.

    9: Bilgisayarınızdaki denetleyici programlarını devre dışı bırakma

    Birçok kişi Xbox veya PS DualShock denetleyicisi gibi farklı denetleyicilerle deneyimlerini bağlamak ve değiştirmek için denetleyici yardımcı programlarını kullanır. Bu denetleyici yazılımı ayrıca üzerinde uygun bir fare özelliğine sahip kendi denetleyici programına sahiptir. Soruna neden oluyor olabilir.
    Bu ek denetleyici aygıtlarını devre dışı bırakmanızı ve tüm denetleyiciyi sisteminizden çıkarmanızı ve sorunu tekrar kontrol etmenizi öneririz. Sorun onlarla ilişkiliyse, anında çözülecektir. Gerekirse yeniden başlatın.

    10: Realtek HD Audio Manager’ı devre dışı bırakma

    Realtek HD Audio Manager, bilgisayarınızdaki diğer sürücülere müdahale ettiği bilinen sesiniz için bir yöneticidir. Bu yöneticiyi görev yöneticisinden devre dışı bırakmayı ve sorunumuzun çözülüp çözülmediğini kontrol etmeyi deneyebiliriz.
    1. Çalıştır uygulamasını başlatmak için Windows + r tuşlarına basın. İletişim kutusunataskmgr ” yazın ve görev yöneticisini başlatmak için enter tuşuna basın.
    2. Şimdi üstte bulunan başlangıç sekmesine gidin. Realtek HD Audio Manager varsa, seçin ve pencereniz başladığında programın başlatılmasını devre dışı bırakın.
    3. Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Realtek HD Audio Manager işlemini de sonlandırmayı unutmayın.
      11: Windows’unuzu güncelleyin
    Windows, işletim sistemindeki hata düzeltmelerini hedefleyen önemli güncellemeleri sunar. Hatalardan biri bizim durumumuz; farenin rastgele hareketi. Windows güncellemesini geri alıyorsanız ve yüklemiyorsanız, kesinlikle yapmanızı öneririz. Windows 10 en son Windows işletim sistemidir ve yeni işletim sistemlerinin her konuda mükemmel olması çok zaman alır.
    İşletim sistemiyle hala bekleyen birçok sorun var ve Microsoft bu sorunları hedeflemek için sık sık güncelleme yapıyor.
    1. Başlat menünüzün arama çubuğunu başlatmak için Windows + s düğmesine basın. İletişim kutusuna “ Windows güncelleme ” yazın. Gelen ilk arama sonucunu tıklayın.
    2. Güncelleme ayarlarına girdikten sonra, “güncellemeleri kontrol et ” yazan düğmeyi tıklayın. Şimdi Windows otomatik olarak kullanılabilir güncellemeleri kontrol edecek ve yükleyecektir. Sizden yeniden başlatmanız bile istenebilir.
    3. Güncellemeden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.




Kaynak için tıklayınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı