GamePower markası sadece logo mu basıyor?

nihat0d

Hectopat
GamePower markası Everest Rampage gibi logo mu basıyor? Yani Motospeed v10 klonu night stalker modeli örneğin ve Warlock klavyesinin orijinali nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
GamePower markası Everest Rampage gibi logo mu basıyor? Yani Motospeed v10 klonu night stalker modeli örneğin ve Warlock klavyesinin orijinali nedir?
Eski bir Vatan Computer elemanı olarak şunu söylemek istiyorum, Everest Rampage, Frisby Gamemax, GamePower gibi markalar üretici değiller ve çinde anlaşmış olduğu üreticilere logo bastırıyorlar. Almış olduğun ürünü çinde çince adıyla bulabilirsin. Motospeed gibi markalara yönelmektense o kadar bekleyeceğine Everest Rampage tercih etmek daha mantıklı oluyor. Çünkü ikiside aynı bir fark yok. Kalite konusunda üründen ürüne değişir kötüsüde var iyiside var şans işi, ama ürünü almadan önce iyi bir araştır ona göre al.

Aslında net bir orjinali yok ki Motospeed V10'da Motospeed'in değil. Çin bildiğin üzere çok büyük bir üretici ve bu üretim ağı tüm Dünya'nın ilgisini çekiyor. A'dan Z'ye bütün markalar Çin'de üretim yaptırıyor ve kimsenin orada kendi fabrikası falan yok sadece Asya ofisleri var ve ofisler o kıtanın iş yükünü üstleniyor yani sanıldığının aksine Corsair, Steelseries gibi markalar kendi ürünlerini kendi fabrikalarında üretmiyor.

Konuya dönecek olursak emeğe ödenen ücretlerin az nüfusun fazla olmasından dolayı da Çin'de üretim yapmak en mantıklı tercih oluyor. Çin menşeli markalar başta olmak üzere bir çok Türk veya benzer yolu izleyen marka hazır şablonlu katalog ürünleri ile karşımıza geliyor. Motospeed (Eski kutusu) ile Gamepower'ın kutu tasarımları bile aynı artık siz düşünün :)

İşin en ciddi noktası ise üretim adetleri. Büyük markaların kendi AR-GE departmanları ile tasarımcıları kendi tasarımlarının yapılmasını isterken ekipman işine yeni girmiş bir çok büyük firma (MSI ve Eski'den Asus) piyasa ürünlerini tercih ediyorlar. MSI artık kendi ürünlerini yapmaya başladı ama 1 2 sene önceki ürünleri için bu söylediğim geçerli :) Aynı iki marka aynı ürünü yaptırıp aynı pazara sokabilir ama fabrika ile yapılan sözleşmeyle benden başka markaya bu tasarımı yapamazsın yada Türkiye pazarına sokamazsın gibi özel maddeler koyabilir ki bu ciddi ücretler demek oluyor. Bunun dışında 100 bin adet için anlaşmayla 500 bin adet arasında anlaşmak arasında fark olacaktır. Bu durumda elin güçlenir ve yapacağın sözleşmede ürettiğin tasarımlı ürünü kendi markanın ürünü haline getirtebilirsin yani bir nevi Çin'deki fabrikalar küçük ölçekli firma havuzuna hem ürün tasarlıyor hem üretiyor ve kutuluyor. Bu noktada firma o ürünü ya komple haklarını sahip alma yoluna gidecek yada belli miktar üretip farklı markalarda olmasına göz yumacak.

Konu çok dağıldı farkındayım kısaca cevap vermem gerekirse sadece logo basıyorlar ama kabaca öyle düşünülebilir. İç kısmında ki LED'leri işlemciyi, sensörün veya switchlerin değişmesini talep edebiliyorlar. Buna ek olarak kablo direnç testleri ve iç aksamıyla alakalı testlerini yaparak numune olarak gelen ürünlerden hangisinin üretilip hangisinin üretilmeyeceğine karar veriyorlar.

Power Boost-Everest-Frisby-GamePower-Dark bu markaların hepsi çinde üretiliyor. Üzerine marka basılıp satılıyor. Bu ürünlerde maliyeti azaltmak için kötü malzemeler kullanılıyor. Bu yüzden bir süre sonra durduk yere bozuluyorlar. Bu markaların sadece kasaları alınabilir. Örnek olarak Dark N10 modeli sadece 200 Lira fiyat aralığında 5 Fan içerdiği için tavsiye ediliyor. Kasalar sadece sistemi taşıyan bir kutudan ibaret olduğu için çinlilerde Kaliteli markaların ürünlerini taklit edip güzel kasalar yapabiliyorlar. Onun dışında Güç Kaynağı-Mouse-Klavye-Kulaklık gibi ürünlerinden uzak durun.

Gamepower Bane aldım, şuanlık güzel memnunum. Yazılımı falan da var ekstra. Görünümü, şekli falan gayet güzel görünüyor. Elime oturması da cabası. Ama dediğiniz gibi malzeme kalitesinden kısılmış normal olarak.

İlk defa denedim böyle ucuz, ekonomik bir markadan. Bakalım ne olacak.

Game Power'a otur sifir.
Adamlar RGB kasa satiyor.
RGB fanlarinin baglantisi ile alakali hic bir sema klavuz vs icine koymuyorlar.
Kasa aldik 10 kisi fanlarin LED'lerini yakamadik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı