Gametech Freezer Pro H120D soğutucunun fanı ötüyor

MERDOCAN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Amd Ryzen 5 7500F
Anakart : Gigabyte B650 GAMING X AX V2
Ram : 2*Kingston Beast DDR5 16GB CL32 5600MHZ
SSD : Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB M.2 , Hikvision 512GBNVMe M.2
Ekran Kartı : Gigabyte Amd Rx7800XT
Kasa : DeepCool CC560 V2 PF750 750W 80Plus
Cpu Soğutucu : Thermalright Peerless Assassin 120
2.Monitör : Asus ROGSTRIX XG27AQDMG 2k Oled
Klavye : Redragon K630W-RGB Kablolu Mekanik
Mause : SteelSeries Rival 3 RGB
Meslek
Amele
RAM
32gb 3200mhz
Ekran kartı
Gainward rtx3050 ghost 8gb
Anakart
Msı mag b550 mortar wifi
İşlemci
Amd R5 5600
Cümleten selamünaleyküm hocalarım benim bir sıkıntım var. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Bugün siparişini vermiş olduğum kule tipi soğutucuyu sistemime taktım ve çalıştırdığımda egzoz tarafındaki bağlı olan fanın öttüğünü fark ettim. Ses normal kullanımlarda çıkmıyor ama ağır işlemlerde devir arttıkça yükselmeye başlıyor. Bende nedenini merak ettiğim için egzoz tarafındaki ikinci fanı sistem kapalıyken çıkarttım ve fanların devirini arttırdığımda 2 fanda çalışmasına rağmen ses sıkıntısı gitmişti, ama çıkarttığım fanı eski yerine yakınlaştırdığımda ise ses sorunu gene olmaya başladı. Fanların yönleri doğru bu arada ters takma gibi bir sıkıntım yok. Fakat söktüğüm fanı ters takdığımda ise ses sorunu düzelmişti. Acaba bu sorunun kaynağı nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Soğutucu Gametech Freezer Pro H120D.

Kalitesiz bir soğutucu, fanları da ses yapacaktır muhakkak. Normal diye düşünüyorum. Belki fan rulmanı oynamış olabilir.
Hocam fanı yerinden çıkarttım ötme yok fanlarda . Fanlar yakınlaşınca ses sorunu oluyor.

Hocam eğer sorun olmazsa bana fanların yönünün fotoğraflarını atabilir misin.
Bu şekilde.

Soğutucunun fanlarını yanlış yönde takmış olabilir misiniz? Soldaki fan, sağdaki fandan daha farklı görünüyor. Egzoz fan olarak kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-02-07 at 21.18.12.jpeg
    WhatsApp Image 2023-02-07 at 21.18.12.jpeg
    69,8 KB · Görüntüleme: 18
Bu şekilde.

Soğutucunun fanlarını yanlış yönde takmış olabilir misiniz? Soldaki fan, sağdaki fandan daha farklı görünüyor. Egzoz fan olarak kullanılıyor.
2 fanında ayrı fotoğrafını atabilrimisin hocam rica etsem .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı