Gaming.gen tarafından yollanmayan ürün için suç duyurusunda bulunulabilir mi?

Mito_26

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2019
Mesajlar
327
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Eskişehir
Merhaba, Gaming.gen üzerinden satın almış olduğum hazır sistemle birlikte gelen ASUS marka ekran kartı ayıplı ürün olarak tarafıma ulaştı. Onarım içinde ServisPoint merkezine gitti. THH bekleyecek zamanım olmadığı için ürünün onarım masrafını bireysel olarak karşıladım. 22 Şubat tarihinde ürünü Gaming.gen adresine yolladım. Onlar da 7 Mart tarihinde ServisPoint'e gönderim sağladı, bugün ürünün onarımı tamamlandı ancak gönderim sağlanmadı. ASUS kendiniz gelip almanız gerekiyor diyor. ServisPoint adrese gönderim sağlanmıyor diyor. Gaming.gen ise hafta içi ServisPoint'e gittiğimiz günler oluyor, bu hafta olmadı belki bu hafta gideriz, eğer bu hafta olmaz ise haftaya ürünü alıp tarafınıza yollarız diyorlar.

Kısaca yaşananları anlatmaya çalıştım, fazlası var eksiği yok.

Arkadaşlar sorum şu şekilde, tarafıma gönderim sağlanmayan ürünün mağduriyeti için doğrudan savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilir miyim? Hukuki süreci ne olur? (ek olarak CİMER bu konulara bakıyor mu? Oraya yazsam dönüş alabilir miyim?)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ucuz satan yerler böyle oluyor kardeşim. Böyle yerlerden alışveriş yaptığınız sürece bunlar yaşanacak. Vatan Computer tarzı yerlerden alırsan sıkıntı yaşamazsın.

Dostum adamların sistemleri bu fiyatlara satmasının sebebi toplu olarak alıyorlar. Aynı sistem vatan da 20k iken Gaming.Gen.TR'de 15-16k oluyor. Ben kazıklanmak istiyorum diyorsan Vatan'dan alabilirsin.
 
Hocam eğer "yetkili servise" gönderdiyseniz yani garanti kapsamında tamir yapıldıysa öyle ya da böyle 20 iş günü içerisinde servisin ürünü size teslim etmesi lazım. İstediği kadar işimiz bitti gelin alın desin orası seni bağlayamaz, sen nasıl teslim ettiysen aynı şekil ürün eline ulaşmalı.

Ücretli tamir için de 20 iş günü geçerlidir.
 

Geri
Yukarı