Gaming laptop için termal macun önerisi?

Cihaz isterse alındığı gün test edilsin hiç bir şey farketmeyecektir yük altındaki masaüstü pc işlemcileri üzerinde 1 Kğ'lık soğutma bloğuyla 70 C dereceler görülüyorsa laptop işlemcileri için 80C derece az bile ,genel olarak soğutmasıyla övünen MSI , ASUS veya her neyse 6.nesil 3 Ghz lik işlemcileri soğutamıyorken 9.nesil i7 4GHz işlemcinizide soğutamaz.
Bu attığım linkte dünya üzerindeki en iyi soğutma dizaynına sahip i7 işlemcili laptop serileri karşılaştırılmış ve prime95 testinde işlemciler genel olarak 93 derecelerde duruyor.Bundan sonrasında ise büyük ihtimal ile Power Limit'e takılıyorlar ve 100 C dereceyi bulup kapanmıyor işlemciler , yani ne laptobunuzda ne termal macunuzda sorun var sorun işlemcinizin yüksek watt değerlerinde çalışmasında.
Eğer şu an xtu üzerinden PL1 ve PL2 değerlerini değiştire biliyorsanız Bios'dan turbo boostu tekrar etkinleştirin ve görseldeki ayarı yapın.
(Voltaj ayarını değiştirilmeme sebebini bilmiyorum konu açabilirsiniz ,Bios ayrıyla ilgilide olabilir hiçbir fikrim yok)
Eki Görüntüle 559639
laptobunuzun arkasını kaldırarak hava akışı sağlayın bu ayarları yaptıktan sonra zorlayıcı bir oyunda test edin sıcaklıklarınız 80-85 C arası seyredecektir ve bu değerlerde zaten laptop için ideal seviyedir kimse aksini iddiaa edemez.
(Eğer oyun sırasında uzun süre CPU 85 C derece üstünde kalıyorsa, PL1 değerini 30 Watt olarak değiştirin.)
-->Volt ayarını yeniden aktif edebilirseniz -0,100V olarak ayarlayın.


Usta dediklerini yaptım ama pc oyundayken sürekli mavi ekran vermeye başladı. Geri eski haline formatsız nasıl getirebilirim.
Fabrika ayarlarına dön tarzı bir şey bulamadım.
 
Yeni nesil bir Gaming Laptop için Termal macun değişimi pek bir işe yaramaz yük altında 2-3 C derece belki.
İşlemci tam performanstayken sıcaklığın 80 C derece altında olmasını istiyorsanız likit metal macun kullanabilirsiniz tabii ki elektrik iletkeni olduğu için riskleri var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eğer yeni nesil H serisi işlemci kullanıyorsanız cihazınız anakartın verdiği Watt değerine göre oyunlarda 80 -100 C derece arasında çalışır.
Zaten İşlemcinin ısındığını biliyorsan turbo boost kapatma ve undervolt gibi terimleri duymuşsunuzdur.
Öncelikle Turbo Boost kapatma büyük oranda performans düşüşüne yol açar, Undervolt genel olarak Sıcaklığı düşürse de yük altındaki sıcaklığı pek etkilemez tek artısı daha yüksek frekansta çalışmak olur.
Bu durumda kilit nokta PL1 ve PL2 Watt değerlerini değiştirerek UnderWatt yapmak, Oyunlardaki GPU sıcaklığınızı söylerseniz soğutma performansınıza göre size XTU ile işlemciyi hangi Watt değerlerine ayarlamanız gerektiğini söyleyebilirim.

hocam selamlar. Eğer yeni nesil H serisi işlemci kullanıyorsanız cihazınız anakartın verdiği Watt değerine göre oyunlarda 80 -100 C derece arasında çalışır demişsin. benim laptop'ın işlemcisi i7 9750H modeli oyunlarda bahsettiğin gibi 80 derece üstü hatta 100 dereceyi görüyor. bu normal mi şimdi. yoksa sık sık (6 ayda bir) termal macun yenilemem mi gerekiyor.
 

Geri
Yukarı