Gaming laptop masadayken altını hava alacak şekilde boş bırakmalı mıyım?

Merhaba. Gaming laptopumu masanın üstünde oyun oynarken olduğu gibi koyuyorum altında boşluk olmuyor bu zararlı mıdır?

Hayır değil tabii ki ama hava kanallarının aşağıda olmasından dolayı yukarıda olması öneriliyor. Ben yıllar önce dizüstü bilgisayarının sol alt tarafına silgi koyuyordum tavsiye ederim :D
 
Excalibur destek hattı da soğutucu kullanmanızı önermiyorux demişti o yüzden almamıştım.

Clevo'dan çakma ürün alıp telefonlarınıo VIA gionee alıntı yapan dandik kıydırık firma kardeşim sana öneriyim maksat iş görsün 500 TL üstü verme hepsi aynı şeyi yapıyor bunu al keyfine bak.
 
Clevo'dan çakma ürün alıp telefonlarınıo VIA gionee alıntı yapan dandik kıydırık firma kardeşim sana öneriyim maksat iş görsün 500 TL üstü verme hepsi aynı şeyi yapıyor bunu al keyfine bak.

Hiçbir işe yaramayan şeyler bunlar hocam elimden 3-4 tane geçti hepsi aynı işi yapmıyor emin olabilirsin, malzeme kaliteleri çok kötü. Son kullandığım soğutucudan bayağı memnunum metal yüzeyi sağlam ve 5-6 derece fark ettiriyor.
 
Soğutucunun metal olması, fanlı olması vs. çok az farkediyor. Asıl farketme nedeni sadece laptopu havaya kaldırıyor ve soğuk hava girişlerini yükseltiyor olmaları. Aynı işi başka nesnelerle de yapabilirsiniz. Yukarda bir arkadaş silgi demiş. En basitinden iki tane silgi, fan çıkışlarına denk gelmeyecek şekilde sağ sola konarak laptopun üst kısmı havada tutulabilir.
 
Günlük işlerde kullanırken, tasarruf modu açıkken altını yükseltmeye gerek yok ısınma sorunu olan bir dizüstü değilse. Ancak oyun oynarken veya işlemciye çok yüklenen uygulamalar kullanırken altını yükseltmek uzun ömürlülük, performans ve sessizlik için daha iyi olur.

Kaliteli denilebilecek soğutucular bazı disüstülerde soğutmaya ek katkı yapabiliyorlar altını yükseltmekten ayrı olarak. Ama asıl fark ettiren altının yükseltilmesi. Soğutucu alırsanız kullandığınız ürünün hava girişlerine uygun olmasına dikkat edin.

Vakumlu soğutucu diye geçen modellerden ise uzak durun derim. Bu ürünler dizüstünün kendi hava akışını bozup, fanlara da zarar verebilirler. Ancak çok kalitesiz veya sorunlu fanları ve soğutma sistemi olan bazı dizüstülerde vakumlu soğutucular fayda sağlayabilirler.
 

Geri
Yukarı