Gaming notebook avantajları ve dezavantajları

Talhaokte

Kilopat
Katılım
23 Haziran 2016
Mesajlar
191
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zaman da MSI T5 27.1 notebook almayı düşünüyorum. Genel olarak biliyorum ama sizden de avantajlarını ve dezavantajlarını duymak istiyorum masaüstü toplama bilgisayarına göre.

Ek soru: i7 11800h ve RTX 3070 Max-P masaüstü tarafında hangi işlemci ve ekran kartına eş değer performans veriyor?
 
Son düzenleme:
Eksi yanları tüm Gaming laptopların batarya ömrü normal laptoplardan hızlı dolar. Tüm Gaming laptopların bataryadaki açık kalma süresi kısadır çünkü işlemci performans odaklıdır. Neredeyse tüm Gaming laptoplar ağırdır. +80 derecede işlemi ve ekran kartının çalışması neredeyse tüm Gaming laptoplara zarar verir. Benim işlemcim 93 derecede çalışıyor teknik servisi aradım bir sıkıntı yok dediler ömründe genellikle ilk defa Gaming laptop almış kişilerdir. Gaming laptoplarda genellikle hoparlörler pek tatmin etmez. Klavyesinin bozulma ihtimali de yüksek sıcaklıklardan dolayı normal laptop ve normal masaüstü bilgisayar klavyelerinden daha sıktır. Genellikle insanlar bir hevesle alır fakat alanların belki yarısı bu parayla masaüstü bilgisayar toplasa mıydım diye düşünmüşlüğü vardır. İkinci el olarak satmaya kalktığında 8000 TL'lik cihazlara 3000 TL teklif edenlerle karşılaşma ihtimalin mevcuttur.
 
Ek soru: i7 11800h ve RTX 3070 Max-P masaüstü tarafında hangi işlemci ve ekran kartına eş değer performans veriyor?
3060 Ti'nin bir tık gerisinde olur muhtemelen, 3060'ı geçer. 3060 Ti zaten maşallah, 3070'deki GPU kullanıldığından performansı şaşırtıyor. İşlemci Allah kerim, ne kadar soğutabilirsen artık🤣
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı