Gaming Notebook İçin Ekran kartı tavsiyesi

Mehmet Drama

Hectopat
Daha fazla  
Aklıma takılan şey GTX780M ekran kartı daha eski bir notebook ekran kartı olmasına rağmen, daha yeni ve güncel olan GTX850M, GTX860M ve hatta GTX 870M'den daha iyi bi performansa sahip. Ben gamebook tercih ederken ekran kartı konusunda nasıl bir yol izlemeliyim ? Daha güncel olan ekran kartı mı yoksa Mobil Grafik Kartları - Benchmark Listesi bu siteden baktığım sıralamaya göre mi tercihimi yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil ekran kartları performans olarak çok fazla artış getirmeyebilir daha çok yazılım destek ve enerji verimliliği bakımından yenilik yapılmıştır sen GTX 780m i tercih et

Yeni nesil ekran kartları performans olarak çok fazla artış getirmeyebilir daha çok yazılım destek ve enerji verimliliği bakımından yenilik yapılmıştır sen GTX 780m i tercih et
Verdiğim linkteki sıralama o zaman performans için doğru bir sıralama

Kardeşim rastgele araştırma yapsanız, Recep Baltaş'ın "Hiçbir şey bilmiyorsanız, sondan ikinci rakamına bakın" dediğini görebilirsiniz.
Gtx 710 -> 2. Rakam ne? 1. At gitsin çöpe.
Gtx 950m-> 5. Ortalama bir mobil kart. Sonuç: Alınmaz geç.
En azından 970m olsun kart. 960m de artık bitti gitti.
Bunun yanında artık Nvidia tarafında mobil kart dönemi bitti. Gtx 1050, 1050ti,1060,1070... artık alım gücüne göre Masaüstü versiyonlarına performans olarak yakın olan kartlar var.
Bir de sondan ikinci rakamı 8 diye gitip 10 yıllık notebook alınmaz. Zaten ikinci el haricinde 2 yıldan eski bir ürünü bulmanız çok zor.

Ben yinede sormak istedim. Yardımcı olduğun için sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…