Çözüldü GApps indirilmezse ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

freek1e

Hectopat
Daha fazla  
Custom ROM kuracağım. Temel olarak ne olacağını biliyorum Google servisleri olmayacak. Ama daha önemli şeyler de var mı bu olmayacaklar listesinde? LTE, aramalar, konum ve benzeri önemli konular. Veya GApps olmadan kurulum yapsam sonradan sadece istediğim şeyleri kurarak kullanabilir miyim?

Çözüm
Birçok popüler uygulamada sıkıntı yaşarsınız. Konum olarak sadece telefonun GPS sistemini kullanacağından hem pil tüketimi daha fazla olur hem de doğruluk oranı düşük sonuçlar alırsınız. WhatsApp, Telegram gibi uygulamaların anlık bildirimleri gelmez. Play Store kullanamazsınız.

Eğer gizlilik sebepleriyle Gapps kurmak istemiyorsanız microG kurmanızı öneririm. microG Google servislerinin açık kaynak olarak yeniden yazılmış hâli. Google hesabına giriş yapmayı gerektirmiyor ve Google'a gönderilen veri çok daha az oluyor. Konum servisi olarak Mozilla'yı kullanıyor (sanırım bunu değiştirebiliyorsunuz), böylece konum doğruluğunu ve pil tüketimini iyileştiriyor. Anlık bildirimler de böylece kullanılabiliyor. microG ile birlikte ister orijinal Play Store ister açık kaynak istemci olan Aurora Store kullanabilirsiniz.
GApps olmadan kurulum yapsam sonradan sadece istediğim şeyleri kurarak kullanabilir miyim?
Gapps olmadan (vanilla) ROM kurulumu yaptıktan sonra microG'yi kurabilirsiniz. Ben bunun için microG Installer Revived Magisk modülünü kullanıyorum. Tabii bunun için önce Magisk ile telefona root atmanız gerekli.
Custom ROM kuracağım. Temel olarak ne olacağını biliyorum Google servisleri olmayacak. Ama daha önemli şeyler de var mı bu olmayacaklar listesinde? LTE, aramalar, konum ve benzeri önemli konular. Veya GApps olmadan kurulum yapsam sonradan sadece istediğim şeyleri kurarak kullanabilir miyim?

Uygulamaları falan APK yüklemen gerekecek.

Sadece Google uygulamaları olmayacak. Buna Play Store da dahil biliyorsun. Uygulamaları yüklemen zorlaşacak. Onun harici bir şey olmaz. Kuracaksan da Core adında geçen sadece Play Store içeren paketi kurmanı öneririrm.

Birçok popüler uygulamada sıkıntı yaşarsınız. Konum olarak sadece telefonun GPS sistemini kullanacağından hem pil tüketimi daha fazla olur hem de doğruluk oranı düşük sonuçlar alırsınız. WhatsApp, Telegram gibi uygulamaların anlık bildirimleri gelmez. Play Store kullanamazsınız.

Eğer gizlilik sebepleriyle Gapps kurmak istemiyorsanız microG kurmanızı öneririm. microG Google servislerinin açık kaynak olarak yeniden yazılmış hâli. Google hesabına giriş yapmayı gerektirmiyor ve Google'a gönderilen veri çok daha az oluyor. Konum servisi olarak Mozilla'yı kullanıyor (sanırım bunu değiştirebiliyorsunuz), böylece konum doğruluğunu ve pil tüketimini iyileştiriyor. Anlık bildirimler de böylece kullanılabiliyor. microG ile birlikte ister orijinal Play Store ister açık kaynak istemci olan Aurora Store kullanabilirsiniz.
GApps olmadan kurulum yapsam sonradan sadece istediğim şeyleri kurarak kullanabilir miyim?
Gapps olmadan (vanilla) ROM kurulumu yaptıktan sonra microG'yi kurabilirsiniz. Ben bunun için microG Installer Revived Magisk modülünü kullanıyorum. Tabii bunun için önce Magisk ile telefona root atmanız gerekli.

Çözüm

Eğer gizlilik sebepleriyle GApps kurmak istemiyorsanız MicroG kurmanızı öneririm. MicroG Google servislerinin açık kaynak olarak yeniden yazılmış hâli. Google hesabına giriş yapmayı gerektirmiyor ve Google'a gönderilen veri çok daha az oluyor. Konum servisi olarak Mozilla'yı kullanıyor (sanırım bunu değiştirebiliyorsunuz), böylece konum doğruluğunu ve pil tüketimini iyileştiriyor. Anlık bildirimler de böylece kullanılabiliyor. MicroG ile birlikte ister orijinal Play Store ister açık kaynak istemci olan Aurora Store kullanabilirsiniz.

GApps olmadan (vanilla) ROM kurulumu yaptıktan sonra MicroG'yi kurabilirsiniz. Ben bunun için microG Installer Revived Magisk modülünü kullanıyorum. Tabii bunun için önce Magisk ile telefona root atmanız gerekli.

Dostum çok teşekkürler müthiş açıklamışsın. Ben şu anda Magisk ve GApps ile kurulum yaptım. GApps'i istediğim zaman sileyim MicroG kullanma şansım var mı bunu nasıl yaparım acaba? (Açıldığında çözüm olarak işaretleyeceğim yazını.)

Dostum çok teşekkürler müthiş açıklamışsın. Ben şu anda Magisk ve GApps ile kurulum yaptım. GApps'i istediğim zaman sileyim MicroG kullanma şansım var mı bunu nasıl yaparım acaba? (Açıldığında çözüm olarak işaretleyeceğim yazını.)

Rica ederim. Açıkçası bu konuda çok emin değilim, De-bloater uygulamasını kullanarak "com.google.android.gms", "com.google.android.gsf" ve "com.android.vending" paketlerini silip kurmayı bir deneyin.

De-bloater root erişimiyle sistem uygulamalarını kaldırmaya yarıyor, teknik olarak kaldırıyor ama uygulama içinden geri getirilebiliyor o yüzden olur mu bilmiyorum.

Ama eğer yeni kurduysanız varsa ROM'unuzun Gapps'siz versiyonunu kurup onun üzerine microG kurmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde daha temiz bir kurulum yapmış olursunuz.

Vanilla Android indirirsen saf olur Linux gibi ve herhangi bir telemetri Google hizmeti vs olmaz ancak öyle de kullanılır mı bence mantıklı değil GApps olmadan hepsini APK yüklemen gerekir zaten Google apps bile tüm Google uygulamaları ile gelmediğinden Google Play yüklü olsa bir de Google Play hizmetleri o yeter.

Geri
Yukarı