Selam herkese, elektrogitar almaya heveslendim uzun zamandır da istiyordum. Şu an için oldukça casual bir kullanıcıyım, bu bakımdan olabildiğince ucuz çözümler arıyorum. Elektro gitarı bir şekilde ikinci el satın alacağım fakat amfi ve muadilleri konusunda kafam oldukça karışık. Şimdi anladığım kadarıyla amfinin muadili iki şey var; PC veya laptop için gitar uyumlu bir ses kartı, veya Garageband uygulamasını indirebileceğim Apple bir cihaz. Elimde fazladan bir Apple cihaz yok, bir gitar çalmak için de o kadar pahalı cihazları almak mantıksız. Peki, konu yazılım ve bilgisayar programı olduğunda bana çoğu şey kolay halledilebilir gibi geliyor. Yani şu teknoloji çağında Garageband'i Windows'da kullanmanın bir yolu olsa gerek. Sorum şöyle;
Garageband uygulaması herhangi bir şekilde (ister direkt Windows'a yüklenerek, ister MacOS'un sanal makineye kurulumuyla) PC'de kullanılabilir mi?
Android için bu uygulamanın herhangi bir muadili mevcut mu?
Bu şekilde kullanırsam ne gibi teknik sorunlar veya seste sıkıntılar yaşayabilirim?
Bunların dışında siz ne önerirsiniz? Dediğim gibi henüz yeni başlayacağım için en pahalı ekipmanlarla donatmam şart değil. Para bulundukça daha iyi ses kartları vs. alınır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Açıkçası Dualboot'tan çok niyetim sanal PC'ye kurmak yönünde. Evet sanal makinede daha çok sorun çıkabilir ama denemek istiyorum bence olursa boşu boşuna Dualboot kurmam gerekmez.
Açıkçası Dualboot'tan çok niyetim sanal PC'ye kurmak yönünde. Evet sanal makinede daha çok sorun çıkabilir ama denemek istiyorum bence olursa boşu boşuna Dualboot kurmam gerekmez.
Sizce normal PC'ye kurmaktan ne farkı olur? Gecikme vs. gibi sorunlar yaşar mıyım?