Garantiden gelen monitördeki ''W5'' yazısı ölü piksel mi?

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
Monitör
GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC)
Merhaba arkadaşlar, bugün monitörüm garantiden geldi ve yenisi ile değiştirildiğini söylediler. Monitörü incelerken şunu fark ettim, ekranda W5 yazıyor. Ekte ki fotoğraftan görebilirsiniz. İlk başta kalem ile mi yazmışlar diye düşündüm fakat monitörü kapattığım zaman yok oluyor, siliyorum hafif nemli bir bez ile hala gitmiyor. Şimdi ne yapmam lazım benim bu konu hakkında?

Dosya Ekleri

• 1732222675815.jpeg
    1732222675815.jpeg
    70,4 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Yenisi ile değil eskisi ile değiştirmişler.
Ekran yanığı varmış gibi duruyor.
Ölü piksel testi dediğine takılmayın şu siteye girip tüm renklerde aynı mı duruyor yazı ona bakın:

Şunu söylemeyi unutmuşum: Geçici olabilir, ekranın paneli IPS herhalde. Kalıcı ekran yanığı bildiğim sadece OLED ekranlarda oluyor. Eğer garantisi devam ediyorsa bi' süre kullanın, geçmezse geri gönderirsiniz.

Son düzenleme:
Yenisi ile değil eskisi ile değiştirmişler.
Ekran yanığı varmış gibi duruyor.
Ölü piksel testi dediğine takılmayın şu siteye girip tüm renklerde aynı mı duruyor yazı ona bakın:

Şunu söylemeyi unutmuşum: Geçici olabilir, ekranın paneli IPS herhalde. Kalıcı ekran yanığı bildiğim sadece OLED ekranlarda oluyor. Eğer garantisi devam ediyorsa bi' süre kullanın, geçmezse geri gönderirsiniz.

Eskisi ile değiştirdiler mi bilmiyorum kutusu yepyeniydi. Siteye girdim ve testlerde siyah ve mavi renklerde yok oldu ama diğer renklerde görünmeye devam etti. Her türlü şeyi denedim OSD ayarlarını resetledim, port değiştirdim sonrasında ekranı başka bir bilgisayara takdım fakat nafile. Hala yazı duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı