Garantili anakart arızası yaşayan var mı?

34lucifer28

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
260
Çözümler
1
Merhaba arkadaslar, 2 ay once yeni bir sistem topladim. Kullandigim anakartin arizali olabileceginden suphelenilerek servise gonderilecegi soylendi. Size sormak istedigim şu; cihaz henuz 2 aylik. Oldu ki servis ariza tespit etti ve tamir etti. Ben sifir cihazin tamir edilip kullanilmasini istemiyorum ve sonucta ayipli mal deyip yenisini isteyebiliyor muyum? Yoksa tamir edilip kullanmak zorunda miyim? Basina hiç boyle bise gelen var mi?
 
Genelde ilk 6 ay içinde bozulan mala iade veya değişim çıkar. Markadan markaya ve servis kalitesine göre de değişken durum hatta çoğu firma sorar 6 ayı geçti mi diye. Çünkü ilk 6 ayda oluşan hatalar fabrika hatasına giriyor. (ASUS'un bana söylemi)
 
B450M Pro-VDH Plus anakartım vardı, 1 sene sonra arıza yaptı. Servise gönderdim, üst modelini verdiler sıfır olarak. Belli ki çözümü olmayan ve onlardan kaynaklı bir problemdi. Tamamen duruma göre değişir, problemin ne olduğuna bağlı. Herkesin nefret ettiği Servispoint beni mutlu etmişti bu konuda.

Benim problemim şuydu: Anakarta işlemci varken güç gelmiyordu. İşlemciyi çıkardığımda anakarta güç geliyordu. İşlemci varken güç gelmemesi büyük bir problem, bu sebeple değişim çıktı.
 
B450M PRO-VDH Plus anakartım vardı, 1 sene sonra arıza yaptı. Servise gönderdim, üst modelini verdiler sıfır olarak. Belli ki çözümü olmayan ve onlardan kaynaklı bir problemdi. Tamamen duruma göre değişir, problemin ne olduğuna bağlı.

Problem basit ya da sorunlu bise olsa dahi 2 ayda alinmis ve sifir sayilabilecek bir cihazi tamir ettirip kullanmak hiç icime sinmiyor. İtiraz hakkim oluyor mu yani bu durumda acaba.
 
Geçen gün mail atmıştım sana direkt söyleneni yazayım.

Not: Eğer ürününüzde kullanıcı hatasına bağlı bir arıza tespit edilirse veya ürününüzün garantisi sona ermişse, ücretli olarak onarım yapılacaktır. Arıza tespit öncesi, tarafınız ile irtibata geçilerek durum bilgisi verilerek, Arıza tespit ücreti talep edilecektir. Arıza tespit bedeli 150 TL+KDV’ dir. (177 TL KDV dahil) Arıza tespit ücretini kabul ettiğiniz takdirde, ürününüzün arıza tespiti yapılacak ve onarım bedeli tarafınıza sunulacaktır.

  1. Arıza tespit ücretini onaylamamanız durumunda ürününüze herhangi bir işlem yapılmadan ve sizden herhangi bir ücret talep edilmeden ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.
  2. Arıza tespit ücretini onaylamanız ve Onarım bedelini onaylamamanız durumunda 150 TL+KDV (177 TL KDV dahil) Arıza tespit ücretini yatırdıktan sonra, ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.
  3. Onarım bedelini onaylamanız durumunda herhangi bir Arıza tespit ücreti talep edilmeyecektir. Onarım bedelini yatırdıktan sonra, ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.
 
Geçen gün mail atmıştım sana direkt söyleneni yazayım.

not: eğer ürününüzde kullanıcı hatasına bağlı bir arıza tespit edilirse veya ürününüzün garantisi sona ermişse, ücretli olarak onarım yapılacaktır. Arıza tespit öncesi, tarafınız ile irtibata geçilerek durum bilgisi verilerek, arıza tespit ücreti talep edilecektir. Arıza tespit bedeli 150 TL+KDV’ dir. (177 TL KDV dahil) arıza tespit ücretini kabul ettiğiniz takdirde, ürününüzün arıza tespiti yapılacak ve onarım bedeli tarafınıza sunulacaktır.

  1. Arıza tespit ücretini onaylamamanız durumunda ürününüze herhangi bir işlem yapılmadan ve sizden herhangi bir ücret talep edilmeden ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.
  2. Arıza tespit ücretini onaylamanız ve onarım bedelini onaylamamanız durumunda 150 TL+KDV (177 TL KDV dahil) arıza tespit ücretini yatırdıktan sonra, ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.
  3. Onarım bedelini onaylamanız durumunda herhangi bir arıza tespit ücreti talep edilmeyecektir. Onarım bedelini yatırdıktan sonra, ürününüzün gönderimi sağlanacaktır.

Merhaba hocam, bu sanirim garantisi biten ve kullanici hatasindan dolayi olan durumlari kapsiyor. Acaba kullanici hatasi olmayan ve tamamen fabrikasyon veya montaji yapan firma kaynakli bir sorun ise yine de tamir edip mi gonderıyorlar yoksa degisim mi yapiliyor. Yani servis suresi bittiginde ve cihazimi almaya gittigimde hadi biz bunu tamir etrik al gule gule kullan demelerini istemiyorum da.
B450M PRO-VDH Plus anakartım vardı, 1 sene sonra arıza yaptı. Servise gönderdim, üst modelini verdiler sıfır olarak. Belli ki çözümü olmayan ve onlardan kaynaklı bir problemdi. Tamamen duruma göre değişir, problemin ne olduğuna bağlı. Herkesin nefret ettiği servispoint beni mutlu etmişti bu konuda.

Benim problemim şuydu: Anakarta işlemci varken güç gelmiyordu. İşlemciyi çıkardığımda anakarta güç geliyordu. İşlemci varken güç gelmemesi büyük bir problem, bu sebeple değişim çıktı.

Benimki de şu hocam, fişe taktigimda PC direkt aciliyordu. Uzay montaj yapildi, statik elektrik bosaltidi, BIOS ayarlarina bakildi ve bise bulunamadi. Ayrica cihazi actiginizda SSD'yi gormuyor anakart. Teknisyen arkadas kuzey koprusu mu guney koprusumu ne arizali olabilir dedi. Ama boyle ise tamir ettirmek istemiyorum.
 
Zaten bahsedilen şey garanti kapmasında olmadığı zaman ve siz arızaya sebep olduysan bu nottaki durum yapılacak. Garantiliyse ve sizden kaynaklanmıyorsa değişim yapılır. 1 hafta önce Amd Ryzen 5 2600 işlemcim 2 senelikti değişimi yapıldı.
 
Zaten bahsedilen şey garanti kapmasında olmadığı zaman ve siz arızaya sebep olduysan bu nottaki durum yapılacak. Garantiliyse ve sizden kaynaklanmıyorsa değişim yapılır. 1 hafta önce AMD Ryzen 5 2600 işlemcim 2 senelikti değişimi yapıldı.

Son sorum hocam, garantide ama kullanici hatasi da degil. Bu durumda tamir mi degisime mi karar veriliyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı