Garantiye Gidecek HDD Formatlama

ILeGenD

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler,
Ben sabit diskimi garantiye yollamak istiyorum. Bunun için ilk önce harddiskin içindeki dosyaları + işletim sistemini formatlamamın bir yolu varmı ?
İlk gönderildiği haldeki gibi içinde dosya ve işletim sistemi bulunmamasını istiyorum. Bunun için bir program var mı ?

Öncelikle işletim sistemi yüklü olan diski kullanıyorsanız disk yönetiminden formatlayamazsınız. Sabit disk üzerinde veriler hiçbir zaman kalıcı olarak silinmez. Veriler silindikçe, yeni veriler eski verilerin üzerine yazılır ve zamanla eski veriler parçalanarak yok olur. Yani diski şimdi formatlasanız bile yolladığınız kişi diskin içerisinden istediği veriyi bulup çıkarabilir. Garantiye yollayın sabit diski, bir sorun olacağını sanmıyorum.

Formatlamadanmı göndermeliyim yani ? Eğer bir sorun çıkmazsa o şekildede olur. Gizli saklı dosyam yok sabit diskte. Steamda 2-3 oyun var indirdiğim zaten. Program indirdikçe, oyun indirdikçe mavi ekran verdiği için hiç uğraşmadım dosya indirmekle. Birşey sormak istiyorum. Salı günü müşteri hizmetlerini arayarak garantiye göndermek istediğimi söyledim. Ürünün yetkili servisleriyle iletişime geçmemi söylediler. Sabit disk Western Digital'e ait. İnternet sitesinden RMA kodu diye bir kod almam gerekti. Hdd'nin serial numarasını girdiğimde ''
ico_nosign.gif
Sınırlı Garanti Yok * Ürün ilk olarak bir sistem üreticisine satılmış. Garanti hizmeti için lütfen sistem üreticisiyle veya ürünü satın aldığınız yerle bağlantıya geçin. '' dedi. Vatanı arayıp tekrar anlattım durumu, ürünü aldığım vatan bilgisayar mağazasına kargolamamı istediler. Ürün mağazaya ulaşınca onlarmı tamir edicek ?
@MF

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı