Gastronomi Nasıldır?

HamitBerke

Femtopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar! 10. Sınıf öğrencisiyim ve gastronomi okumak istiyorum. Gastronomi hakkında bilgi almak istiyorum. Gastronomi okuyan kişiler bana bölüm, staj, iş imkanları ve okullar hakkında bilgi verebilirse minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
gastronomi okumadım ama sana tek diyebileceğim şey üniversiteyi antalya, muğla(turistlik yerler) seç staj yerleri çok rahat bulursun ve iyi para kazanıyorlar
 
gastronomi okumadım ama sana tek diyebileceğim şey üniversiteyi antalya, muğla(turistlik yerler) seç staj yerleri çok rahat bulursun ve iyi para kazanıyorlar
Öncelikle teşekkürler.Evet turistik yerlerin avantajı var ama sizce özelde istanbulda burslu okumak daha mantıklı olmaz mı verdikleri imkanlar açısından.
 
Akdeniz Üniversitesi'ndeyim. Bölüme gelmeden önce kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iyi olur senin için. Bazı şeyleri burda öğrenmeye vakit harcamak yerine önceden öğrenip burda daha farklı şeylere vakit ayırmak daha iyidir sonuçta :) Bölüm kesinlikle aşçılıkla karıştırılmamalı. Gastronomi sadece yemek yapmak ve hazırlamakla bitmiyor ve çok geniş bir bölüm. Dünya mutfakları, bar ve içkiler, meze yapımı, ekmek yapımı vs öğrendiğin kadar genel muhasebe, maliyet muhasebesi, pazarlama, menü yönetimi, işletme matematiği, işletme finansı, ekonomi, ik yönetimi vs vs şeyler de öğreneceksin. Bölümde dersler teorik olarak ve uygulamalı olarak ikiye ayrılıyor. İyi bir okulda, iş ve turizm potansiyeli yüksek yerlerde okumak sana bazı avantajlar sağlayacak, tercih döneminde buna dikkat et. Mesela Bolu'dan gelen bir arkadaşım vardı onların okulun mutfak eğitimi bizden çok daha iyiymiş anlattığına göre fakat yazları çalışmak ve okulun belli bir döneminde de bir işletmede vakit geçirmek için bizim okula dikey geçiş yapmıştı. En büyük tavsiyem ise kesinlikle ama kesinlikle İngilizce öğrenmen. En iyi otele de gitsen en kötü otele de gitsen ilk soracakları şey ''Hangi dilleri biliyorsun?'' oluyor. En büyük pişmanlığım daha önce dil öğrenmemiş olmamdır, şu anda kendimi geliştiriyorum ama keşke daha önce yapsaydım. İngilizce adına söylemem gerekirse gramer konuları 2 ayda bitiyor geri kalan sadece pratik ve uygulama. Mutlaka hangi bölümde okursan oku İngilizce'yi önden halletmeye bak. Tercih zamanında da İngilizce olarak eğitim veren veya İngilizce hazırlık olan yerleri tercih et.
Sanılanın aksine sözelci olmak o kadar da basit değil, çok çalış :) Umarım hayallerine ulaşırsın.
 
Akdeniz üniversitesi'ndeyim. Bölüme gelmeden önce kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iyi olur senin için. Bazı şeyleri burada öğrenmeye vakit harcamak yerine önceden öğrenip burada daha farklı şeylere vakit ayırmak daha iyidir sonuçta :) bölüm kesinlikle aşçılıkla karıştırılmamalı. Gastronomi sadece yemek yapmak ve hazırlamakla bitmiyor ve çok geniş bir bölüm. Dünya mutfakları, bar ve içkiler, meze yapımı, ekmek yapımı vs öğrendiğin kadar genel muhasebe, maliyet muhasebesi, pazarlama, menü yönetimi, işletme matematiği, işletme finansı, ekonomi, ik yönetimi vs. Şeyler de öğreneceksin. Bölümde dersler teorik olarak ve uygulamalı olarak ikiye ayrılıyor. İyi bir okulda, iş ve turizm potansiyeli yüksek yerlerde okumak sana bazı avantajlar sağlayacak, tercih döneminde buna dikkat et. Mesela Bolu'dan gelen bir arkadaşım vardı onların okulun mutfak eğitimi bizden çok daha iyiymiş anlattığına göre fakat yazları çalışmak ve okulun belli bir döneminde de bir işletmede vakit geçirmek için bizim okula dikey geçiş yapmıştı. En büyük tavsiyem ise kesinlikle ama kesinlikle İngilizce öğrenmen. En iyi otele de gitsen en kötü otele de gitsen ilk soracakları şey "hangi dilleri biliyorsun?" oluyor. En büyük pişmanlığım daha önce dil öğrenmemiş olmamdır, şu anda kendimi geliştiriyorum ama keşke daha önce yapsaydım. İngilizce adına söylemem gerekirse gramer konuları 2 ayda bitiyor geri kalan sadece pratik ve uygulama. Mutlaka hangi bölümde okursan oku İngilizce'yi önden halletmeye bak. Tercih zamanında da İngilizce olarak eğitim veren veya İngilizce hazırlık olan yerleri tercih et.
Sanılanın aksine sözelci olmak o kadar da basit değil, çok çalış :) umarım hayallerine ulaşırsın.

Öncelikle çok teşekkürler. Aşçılıkla farklı olduğunu biliyorum ve ben de gastronomiyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum. Kendi fikrimce teorik dersler de bu işin çok önemli bir parçası bu sebeple de aşçılığı düşünmüyorum. İngilizce için de ayrı bir parantez açmak gerekirse kesinlikle sizin düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum. Her ne kadar kendimi İngilizce konusunda bilgi sahibi edinmeye çalışsam da kendimi çok veremedim ama ana hedeflerimden biri üniversiteye geçmeden ingilizceyi öğrenmek. Bir de Akdeniz üniversitesi kazanılması zor bir üniversite sizi tebrik etmemin yanında acaba sınava çalışmak için ne zaman başladığınızı merak ediyorum. Verdiğiniz tüm bilgi ve tavsiyeler için tekrardan çok teşekkür ediyorum :)
 

Geri
Yukarı