Gazze'de olan gelişmeler nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada farklı bir durum olduğu için dinen bir icap olduğu için mecburen çıkar değil bilakis kardeş ülke dediğimiz yerin ve kişilerin durumları var önce bunları öğrenmelisin.
Türkiye Cumhuriyet'inin dini olarak bir kardeşi yok olamaz da. Önce bunu öğren 🤣 🤣 🤣 🤣
 
Aaa öyle sanmaya zaten devam edin işimize geliyor :)
Siz hangi cürret ile anayasaya karşı gelmeye kalkıyorsunuz?

İşte, Anayasa'nın ilk dört maddesi:

I. Devletin şekli
MADDE 1.
– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2.
– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3.
– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.
– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

YARGITAY 16. CEZA DAİRESİ 2017/4758 SAYILI KARARI

Sanıklara müsnet suçların (anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, yasama organına karşı suç) unsur ve nitelikleri, bu suçların aralarındaki irtibatlar değerlendirilecektir.

Bu karara göre size şu anda forum olarak anayasaya karşı gelmek suçundan dava açılabilir. Haberiniz olsun.
 
Zamanında da birisi işid'i haklı görüp Musul'da gereksiz gerilim yaratılıyor Irak'a gidip maceraya atılmayacağız diyordu. Oradaki türkmenler( soydaşlarımız) ölmüştü sesiniz çıkmamıştı. Söyleyen kişi de bizzat Ahmet davutoğlu. Nanmı diğer serok Ahmet. Ama Suriye'ye yada Filistin'e maceraya gitmek bir sorun teşkil etmiyor herhalde.
 
Siz hangi cüret ile anayasaya karşı gelmeye kalkıyorsunuz?

işte, Anayasa'nın ilk dört maddesi:

I. Devletin şekli.
Madde 1.
– Türkiye devleti bir cumhuriyettir.
Iı. Cumhuriyetin nitelikleri.
Madde 2.
– Türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Iıı. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti.
Madde 3.
– Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "istiklal marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler.
Madde 4.
– Anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Yargıtay 16. ceza dairesi 2017/4758 sayılı kararı.

Sanıklara müsnet suçların (anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, yasama organına karşı suç) unsur ve nitelikleri, bu suçların aralarındaki irtibatlar değerlendirilecektir.

Bu karara göre size şu anda forum olarak anayasaya karşı gelmek suçundan dava açılabilir. Haberiniz olsun.

Sen şimdi insanlarımıza senin ülkecek bir kardeşin olamaz diyerek ifade düşünce özgürlüğünü kısıtlayıcı eyleme mi kalkışmaya çalışıyorsun veya ülkenin en başı olan sayın cumhurbaşkanımızın ve milletimizin benimsediği kardeş ülke söylemine muhalefet etme cüretini mi gösteriyorsun anşlayamadık bir daha aydınlatır mısın bizleri?


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası​

26. Madde​

VIII. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı,resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü,radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Bu hürriyetlerin kullanılması, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir.

Haber ve düşünceleri yayma araçlarının kullanılmasına ilişkin düzenleyici hükümlere, bunların yayımını engellememek kaydıyla, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin sınırlanması sayılmaz.

Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunla düzenlenir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı