GE70 2OE - Oyunlar neden kasıyor?

Katılım
14 Nisan 2013
Mesajlar
187
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: ASUS TUF Gaming X570 PLUS | RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB 3600 MHz | CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D | GPU: Sapphire NITRO+ AMD Radeon™ RX 6900 XT SE | SSD: Samsung 980 PRO 1 TB Heatsink + Samsung 970 Evo Plus 1 TB | Case: Corsair iCUE 4000X RGB | Liquid Cooler: Corsair H100i RGB PLATINUM 240mm | PSU: Corsair RM850x 80+ Gold Fully Modular | Monitor: Samsung Odyssey G7 32" WQHD | Keyboard: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G305
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, GE70 laptobumdaki neredeyse çoğu oyun (cod4, saints row3, gta sanandreas, metro2033, crysis 2, battlefield 3, wow, lol, simcity4, moh warfighter..) ara ara kasıyor. Grafikler en düşükteyken bile doğru düzgün oynayamıyorum gerçekten. Sorun şu ki gta ve cod4 haricindeki saydığım diğer oyunların hepsi orijinal ve update'leri yapılı. Büyük bir heyecanla 326.19 beta sürücü yükledim belki düzelir diye, yine aynı şekilde. GeForce Experience'ta optimize ettiğimde ise oyunlar kasmaktan oynanmıyor bile. Acaba yeni sürücüler çıktıkça bu sorun düzelir mi yoksa laptobun gücü bu kadar mı. O kadar para verdim bari orta düzeyde kasmadan oynayayım ona bile razıyım. Bazı arkadaşlar gtx660m li laptoplarından high bf3 videosu filan paylaşmış, diyorum o kartla öyleyse bununla da öyle olması gerekir ama olmuyor. Yeni driverlarla düzeleceğini umuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Aynı sorunu başkasıda yaşamıştı işlemciden kaynaklı bir problem Güç seçeneklerinden maximum ve minumum işlemci kullanımını %99 yapınca %99 düzelicektir.
 
Arkadaşım aynı laptop ben de var. Sana çözümü söylüyorum ama bu geçici bir çözüm çünkü intel turbo boost devre dışı kalıyor ve 2.4 ghz'de çalışıyor işlemci. Güç seçeneklerinden yüksek performans seç ve plan seçeneklerini değiştire tıkla. Ardından gelişmiş güç seçeneklerini tıkla. Ve işlemci güç yönetiminden maximum ve minimum değerleri %99 yap ben böyle çözdüm. Driver kesinlikle çözüm değil. İşlemciyle alakalı bir sorun. MSI forumda o kadar çok bu sorunu yaşayan var ki... Bios updatelerle düzeleceğini umuyorum. Çünkü biosum güncel geldi.
 
Termal macunla ilgili bir sorun varmış. Kendiniz açıp kontrol edebilir ya da servise yollayabilirsiniz diyorlar. İşlemci 90 dereceye çıkıyor.

Benim şu an servise yollayacak durumum yok açıkçası.%99la idare ederim. Şu an İzmir'deyim tek servis İstanbul'da gelmesi 1 ayı bulur hiç uğraşamam açıkçası. Kendim de termal macun işinden hiç anlamam.

Edit: Termal macunla ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü işlemci kullanımı %100'deyken battlefield 3 çok rahat bir biçimde çalışıyordu. Sorun yazılımsal ama bulamadım :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı