Gebelik durumu nasıl anlaşılır?

Waybz

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, dün kız arkadaşım ile ilişkiye girdik, kendisinin ilk seferiydi ve adetinin 2.günüydü, kondom kullanmadık kontrol olduğu için. Parmak ile vesaire kontrol edildiğinde rahim ağzı açık değildi ve herhangi bir şekilde sperm aktarımı gerçekleşmedi, sadece precum (zevk suyu) geçmiş olabilir ama ondan da emin değilim pek (boşalma gerçekleşmedi yani sadece precum). Bugün ise normalde olmayan bir şekilde sabah midesi bulanmış gün içerisinde tekrar etmiş 3 4 kere ve bir de 1 saat kadar öncesinde yine midesi bulanmış (hepsi hafif şekilde) ama mide ağrısı ile birlikte olmuş bu sefer. Şimdi bu spermlerin %6 gibi bir oranla zevk suyunda da bulunabileceğini biliyorum ve 12 ila 24 saat arasında da canlı kalıyorlar onu da biliyorum bana fikir verir misiniz acaba? Gebelik gibi bir durumun ihtimali nedir ya da en belli belirtiler nedir? Şimdi boşu boşuna doğum kontrol hapı alıp zarar vermek istemiyorum sağlığına. Ondan dolayı emin olmam lazım gözümü uyku tutmuyor. Muhtemelen bir şey çıkmaz ama yine de tutamıyorum kendimi bu düşüncelerden uzakta, yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Normalde Kizlarsoruyor'da paylaşacaktim ama seviye tarzı bir şeyler istiyor o yüzden buraya sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam doğum uzmanına veya uzman bir doktora gözükmek bence sizin için en faydalısı olur, zira buradaki herhangi bir insanın doktor kadar yardımcı olacağını sanmıyorum.

Aile konusunda sıkıntı olacağı için uzmana gözükmek biraz ters kalıyor en kötü sıkıştığımız durumda gözükmek daha mantıklı geliyor, fikir verirseniz eğer sevinirim illaki aynı türden deneyimi olan insanlar vardır.

Bir gün sonrasından başlamaz bulantılar. Yani bu bulantıları ilişkiye bağlamayın.

İkinci olarak, doğum kontrol hapını ne kadar süredir kullanıyordu? Eğer düzenli kullanan biriyse içine boşalsan bile sıkıntı olmaz, korkmanı gerektiren bir durum yok.

Bir kere aldığımız 5 testten 3'ü pozitif gösteriyordu, çok korkmuştuk. En doğrusu kan testi yaptırmaktı ve yaptırdık. Bir şey çıkmadı.

Spermin uygun koşullarda 1 hafta kadar yaşayabileceğini biliyorum. İnsan bedeni bu koşulları kısmi olarak sağlar.

+ Doğum kontrol düzenli yapılmışsa hamile kalınması imkansız seviyede zor.
+ Düzenli kullanmadığını varsaysak bile spermin yaşama ömrü yumurta oluşumundan daha kısa. Eğer 30 günlük standart bir adet döngüsü varsa endişelenmeye gerek yok.

Mide bulantısı regl ile alakalıdır. Regl döneminde cinsel ilişkiye girince hem regl süresi kısalıyor hem de mide bulantısı yaratıyor.

Ağrı kesici değil ki bu hüp hüp yutasın. Özellikle de adetin başında alınması döngüyü altüst ediyor ve ağrılı geçiyor. Mide bulantısını eleyince elde bir şey kalmıyor. Kullanmaya gerek yok.

@Waybz açıkçası adet döneminde doğum kontrol hapı alan birinin hamile kalma ihtimali olduğunu zannetmiyorum. Adette doğurganlık zaten düşüyor ve doğum kontrol hapı da alıyorsa o konuda kafanız rahat olsun. Ama enfeksiyon riski olabilir onda da kondom takmanız lazım hocam adetliyken. Burda bana ilk iliskiye giren birinin regl donemini seçmesi saçma geldi umarım kıza bakire misin falan diye baskı yapmadınız. Çünkü hem enfeksiyon riski var hem de sancıları falan varsa mide bulantısı olabiliyor.

Bir gün sonrasından başlamaz bulantılar. Yani bu bulantıları ilişkiye bağlamayın.

İkinci olarak, doğum kontrol hapını ne kadar süredir kullanıyordu? Eğer düzenli kullanan biriyse içine boşalsan bile sıkıntı olmaz, korkmanı gerektiren bir durum yok.

Bir kere aldığımız 5 testten 3'ü pozitif gösteriyordu, çok korkmuştuk. En doğrusu kan testi yaptırmaktı ve yaptırdık. Bir şey çıkmadı.

Hocam doğum kontrol hapı kullanmıyor, bugün ilişkiden yaklaşık 50 saat sonrasında ella hap aldık onu kullandı şu anlık bir şey belli değil ama dediğiniz gibi bu kadar etken icerisinde imkansız gibi bir şey olmalı. Bulantıları ciddiye almamın sebebi her sabah olmasıydı ilişkiden önce böyle bir şey hiç olmuyor şimdi ise art arda 2 gün bulandığını söylediği için şüpheye düştüm.

@Waybz açıkçası adet döneminde doğum kontrol hapı alan birinin hamile kalma ihtimali olduğunu zannetmiyorum. Adette doğurganlık zaten düşüyor ve doğum kontrol hapı da alıyorsa o konuda kafanız rahat olsun. Ama enfeksiyon riski olabilir onda da kondom takmanız lazım hocam adetliyken. Burada bana ilk iliskiye giren birinin regl donemini seçmesi saçma geldi umarım kıza bakire misin falan diye baskı yapmadınız. Çünkü hem enfeksiyon riski var hem de sancıları falan varsa mide bulantısı olabiliyor.

Doğum kontrol hapı yok hocam Entry'de doğum kontrol kullandığı yazmıyor zaten, regl donemini bilerekten sevmedik bir anda gelişti olay aslen. Teşekkürler uyarınız için, bundan sonra enfeksiyon gibi durumlar için her zaman kondom bulunduracağım benim hatam var.

Spermin uygun koşullarda 1 hafta kadar yaşayabileceğini biliyorum. İnsan bedeni bu koşulları kısmi olarak sağlar.

+ Doğum kontrol düzenli yapılmışsa hamile kalınması imkansız seviyede zor.
+ Düzenli kullanmadığını varsaysak bile spermin yaşama ömrü yumurta oluşumundan daha kısa. Eğer 30 günlük standart bir adet döngüsü varsa endişelenmeye gerek yok.

Mide bulantısı regl ile alakalıdır. Regl döneminde cinsel ilişkiye girince hem regl süresi kısalıyor hem de mide bulantısı yaratıyor.

Ağrı kesici değil ki bu hüp hüp yutasın. Özellikle de adetin başında alınması döngüyü altüst ediyor ve ağrılı geçiyor. Mide bulantısını eleyince elde bir şey kalmıyor. Kullanmaya gerek yok.
Anladım hocam teşekkürler bilgiler için.

Dostlar güncelleme yapayım:

Ilişkiden 50 saat sonrasında ertesi günü hapı olan Ella'yı kullandı, şu anlık yan etki vesaire de olmamakla birlikte pek bir sorun yok gibi.

Bir de düzeltme yapmak istiyorum, doğum kontrol hapı yazmışım ama kastettiğim ertesi gün hapıydı.

Anladım hocam teşekkürler bilgiler için.

Dostlar güncelleme yapayım:

Ilişkiden 50 saat sonrasında ertesi günü hapı olan Ella'yı kullandı, şu anlık yan etki vesaire de olmamakla birlikte pek bir sorun yok gibi.

Bir de düzeltme yapmak istiyorum, doğum kontrol hapı yazmışım ama kastettiğim ertesi gün hapıydı.
Hapın etkisi geçerli olur. Yumurta olmayacağından döllenme olmaz.

Zaten bu kadr kısa süre içerisinde ikinci bir ertesi gün hapı alınmamalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı