Gece oyun oynarken aileye yakalanmamak için ne yapabiliriz?

Yazımda dersten hiç bahsetmedim.Sadece en son kitaplarla büyüyecek dedim.Daha uykunun biliminden vs. haberiniz yok burada ahkâm kesiyorsunuz.En özgürlükçü sizsiniz. Sabaha kadar bilgisayarda oynatın, televizyon da izletin sonra hiç uyumasin çocuk ölü gibi gezsin.
Ben yazımda bilgisayar mı oynatacam dedim :D. Uykunun bilimiymiş. Kusura bakma da senin yetiştireceğin çocuk yarın iş veya umursadığı okul vb birşey varsa ve yatmıyorsa o onun kendi eşşekliği. O saatlerde yatıyorsa vardır demek ki bir bildiği. Ben uykusuz okula gidip eve dönüyordum ayık şekilde. Ölmüyorsunuz yani. Ha ayrıca ben yazımda zorla ders yaptıracaksınız demedim kafanızdan sallamayın örnek verdim :):)

Çocuğun gece o saatte oynamayacagini, o tarz yetiştireceğimi zaten söyledim.Dolayısıyla öyle bir baskıya vs gerek kalmayacak.Ayrıca oyun oynamasın da demedik gecenin 5in de de oynamayıversin.

Ben yazımda bilgisayar mı oynatacam dedim :D. Uykunun bilimiymiş. Kusura bakma da senin yetiştireceğin çocuk yarın iş veya umursadığı okul vb birşey varsa ve yatmıyorsa o onun kendi eşşekliği. O saatlerde yatıyorsa vardır demek ki bir bildiği. Ben uykusuz okula gidip eve dönüyordum ayık şekilde. Ölmüyorsunuz yani. Ha ayrıca ben yazımda zorla ders yaptıracaksınız demedim kafanızdan sallamayın örnek verdim :):)
Biliyorum bizim sınıfta da vardı gece uyumayanlar.Okulda ögle arasına kadar yatıyorlardı sonra.

Eşşeklik konusunda da gayet haklısın.Eşeği önce bi eğitmeye çalışmak lazım.Olmazsa yapacak bir şey yok.

Arkadaşlar gece bilgisayar ile oyun oynamak istiyorum odam babamın odasının hemen yanında. Yakalanmamak için ne yapabilirim?

Sadece monitör ve klavyenin ışığı en düşükte kalsın, kapıya ışık gelmeyecek şekilde battaniye ört. Camı kapat ki ses gitmesin.

Çocuğumu gece 4'te oyun oynarken yakalasam bilgisayarı bir daha rüyasında görürdü.

13 yaşındayım bütün gece bilgisayardayım hocam :D

Sadece monitör ve klavyenin ışığı en düşükte kalsın, kapıya ışık gelmeyecek şekilde battaniye ört. Camı kapat ki ses gitmesin.

Onu demeyin işte hocam. Ona göre siz manyak bir bağımlısınız. O babanız olsa rüyanızda görürdünüz bilgisayarı :D:D:D

Ailen izin veriyorsa sıkıntı yok fakat neden gece meraktan soruyorum.13 yaşındaysan gündüzde yapacak pek bir işin olduğunu zannetmiyorum.

Onu demeyin işte hocam. Ona göre siz manyak bir bağımlısınız. O babanız olsa rüyanızda görürdünüz bilgisayarı :D:D:D
Evet manyak olmasa da bağımlı olabilir. Ufacık çocukların geceyi pc başında geçirmesinin neyini savunuyorsunuz anlamadım.

Ailen izin veriyorsa sıkıntı yok fakat neden gece meraktan soruyorum. 13 yaşındaysan gündüzde yapacak pek bir işin olduğunu zannetmiyorum.

Evet manyak olmasa da bağımlı olabilir. Ufacık çocukların geceyi PC başında geçirmesinin neyini savunuyorsunuz anlamadım.

Savunmuyoruz, ama bizde geçiriyoruz, böyle eğleniyoruz, sizde farklı bir aktivite yaparak eğleniyorsunuzdur, uykun olmadığında yatağa gömülmek mantıklı mıdır sizce? Burada bir sert cümle yok sadece soru cümlesi, gece bir de uykun yokken gece 4'e kadar yatakta beklemekle oyun oynamak aynı şey.

Ailen izin veriyorsa sıkıntı yok fakat neden gece meraktan soruyorum.13 yaşındaysan gündüzde yapacak pek bir işin olduğunu zannetmiyorum.

Evet manyak olmasa da bağımlı olabilir. Ufacık çocukların geceyi pc başında geçirmesinin neyini savunuyorsunuz anlamadım.
Nerede geçirecekti hocam? 13 yaşında birisi ne yapabilir şu şartlar altında? Herkes kitap dergi okumayı sevecek diye bir kaide yok. Millet bu yaşlarda bunu yapmayı seviyor. Şahsen kendim de böyle yapmayı seviyorum. Herkesin arkadaşı ya da aktivite yapacak parası yok. Sanki siz karşılıyorsunuz tüm masrafları da. Adam akıllı senelerdir tatil bile yapamadım bırak aktiviteyi.

Nerede geçirecekti hocam? 13 yaşında birisi ne yapabilir şu şartlar altında? Herkes kitap dergi okumayı sevecek diye bir kaide yok. Millet bu yaşlarda bunu yapmayı seviyor. Şahsen kendim de böyle yapmayı seviyorum. Herkesin arkadaşı ya da aktivite yapacak parası yok. Sanki siz karşılıyorsunuz tüm masrafları da. Adam akıllı senelerdir tatil bile yapamadım bırak aktiviteyi.
Konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz.Tek dediğim neredeyse şafak sökene kadar pc oynamaması.Kitap dergi vs. daha çok aile yonlendirmesi ile oluyor küçük yaşlarda.Bu yaslardaki çocukların okumamaları normal.Liseyi bitirsin, belirli bir olgunluğa erişsin ne yaparsa yapsın.Oyuny seviyorum demişsin bende seviyorum 20 yaşındayım günde 4 5 saat kadar pc başındayım.Oyun değilde film dizi izliyorum ben genelde.Saat 2yi geçiyor yatana kadar.Buradaki fark benim 20 hatta 21 yaşında olmam.13 yaşında çocuk erken yatsın erken kalksın oynasın oyununu.Ben çocuğa oyun yasak demişim gibi yazıyorsunuz.

Savunmuyoruz, ama bizde geçiriyoruz, böyle eğleniyoruz, sizde farklı bir aktivite yaparak eğleniyorsunuzdur, uykun olmadığında yatağa gömülmek mantıklı mıdır sizce? Burada bir sert cümle yok sadece soru cümlesi, gece bir de uykun yokken gece 4'e kadar yatakta beklemekle oyun oynamak aynı şey.
Kardeşim sen zaten 4 te yatıp öğleyin kalkarsan ertesi günde yine geç saatlerde uykun gelir.Bu daha çok uyku düzeni meselesi.

Evet hocam yok ama Yalova'da çok fazla nem var ve bir kere uyumayınca bir daha uyuyamıyorum. Şu an bile pişiyorum sıcaktan.
Senin dediğin istisna hocam.Öyle bir durumda zaten çocuğumla beraber oynarız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı