Gece oyun oynarken aileye yakalanmamak için ne yapabiliriz?

Konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz.Tek dediğim neredeyse şafak sökene kadar pc oynamaması.Kitap dergi vs. daha çok aile yonlendirmesi ile oluyor küçük yaşlarda.Bu yaslardaki çocukların okumamaları normal.Liseyi bitirsin, belirli bir olgunluğa erişsin ne yaparsa yapsın.Oyuny seviyorum demişsin bende seviyorum 20 yaşındayım günde 4 5 saat kadar pc başındayım.Oyun değilde film dizi izliyorum ben genelde.Saat 2yi geçiyor yatana kadar.Buradaki fark benim 20 hatta 21 yaşında olmam.13 yaşında çocuk erken yatsın erken kalksın oynasın oyununu.Ben çocuğa oyun yasak demişim gibi yazıyorsunuz.
Konuyu biryere çekmedim. Dediğin neyse onu yanıtlıyorum. Siz farkında değilsiniz anladığım kadarıyla ama okul denen ve yaz denen iki şey var. Bunlar birleşince yaz tatili oluyor hatta. Çocuk zaten okula gidiyor yazın da normal olarak sabahlamak istiyor. Bu yaşlarda bunu istemeyen yoktu zaten. Ne yapacak çocuk zaten okul açılınca tavuk gibi 6'da kalkacak yazın bir zahmet geç saatte otursun.

Konuyu biryere çekmedim. Dediğin neyse onu yanıtlıyorum. Siz farkında değilsiniz anladığım kadarıyla ama okul denen ve yaz denen iki şey var. Bunlar birleşince yaz tatili oluyor hatta. Çocuk zaten okula gidiyor yazın da normal olarak sabahlamak istiyor. Bu yaşlarda bunu istemeyen yoktu zaten. Ne yapacak çocuk zaten okul açılınca tavuk gibi 6'da kalkacak yazın bir zahmet geç saatte otursun.
Yav kardeşim otursun 2 ye kadar 3e kadar alsın hevesini, benim derdim saat 5 ile.

++8 saat uykusunu da alsın.

5 çok geç bir saat benim için.3 te biraz geçte müsade edilebilir.
Zaten saat 6 civarı yatan bir insan geç kalkar her halükarda alacak o uykuyu merak etmeyin. Hatta daha beter bile yatılıyor o saatte. 10 saat uyuyor bazı arkadaşlarım. Erken yatmayacaksa ha 3 ha 5 ha 6 ne fark edecek.

Hocam meraktan soruyorum 3 ile 5 arasında sizin için ne fark var?
Mesela ben 3te yatiyorum alarmım 10a kurulu en fazla 11e çekerim eder 7 saat.21 yaş için normal bir uyku vakti.Fakat daha küçük çocuklar için alt sınır 8 saat denilenilir.5te uyuyan bir çocuğun 8 saat uyuması demek öğleyin 1e kadar uyuması demektir.Hem yazın sıcaktan dolayı zor olur o saate kadar uyumak, evde herkes kalktığı için ya ses olur, ya kahvalti hazir diye erken kaldirilir vs vs.

Benim ailem de 3 e 4 e kadar müsade eder ama sabahlarsam kızarlar. Siz de öylesiniz galiba. Aslında mantıklı 3de uyursan 10da 11'de kalkarsın sabahlarsan uyuyamazsın bir daha.
Mesela ben 3te yatiyorum alarmım 10a kurulu en fazla 11e çekerim eder 7 saat.21 yaş için normal bir uyku vakti.Fakat daha küçük çocuklar için alt sınır 8 saat denilenilir.5te uyuyan bir çocuğun 8 saat uyuması demek öğleyin 1e kadar uyuması demektir.Hem yazın sıcaktan dolayı zor olur o saate kadar uyumak, evde herkes kalktığı için ya ses olur, ya kahvalti hazir diye erken kaldirilir vs vs.

Benim ailem de 3 e 4 e kadar müsade eder ama sabahlarsam kızarlar. Siz de öylesiniz galiba. Aslında mantıklı 3de uyursan 10da 11'de kalkarsın sabahlarsan uyuyamazsın bir daha.
Evet. Sorunun çözümü bu kadar basit.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı