Küçüklüğümden beri hiç uyuyamıyorum. Bazen gece 4'te dalıyor 7'de ayakta oluyorum. Bir kere doktora gittim hap verdi o da işe yaramadı. Bir de üstümde hiç yorgunluk olmuyor. Ne yapabilirim?
Biraz zaman geçmiş ama olsun, genelde hep yaşadığım bir sorun, tam uyku düzenini oturttuk derken bir şekilde yine bozuluyor ve geceye kadar ayakta kalıyorsun, uyumadan önce egzersiz yap yorulman iyi olur, telefon veya PC'ye bakma her şeyi bırak, bazen bunlar da işe yaramıyor yatakta oraya buraya dönüp duruyorsun, kendimden biliyorum 30-45 dk falan uyumaya çalıştığımı biliyorum, baktın hiçbiri işe yaramıyor bayağı da saat geçmiş, o zaman hiç uyumamayı dene, bu çok zor bir şey insan zombi gibi oluyor, en rahatsız yere bile otursan uyuyasın geliyor, ama kahve ve enerji içeceği ile falan dayanmaya çalış, dayanırsan sıkıntı yok ama bir de şöyle bir şey var, sabah ve öğlen çok zorlu geçiyor ama akşama doğru kolaylaşmaya başlıyor bu dayanma işi, sakın erken yatman gerektiğini unutma yoksa yine saat gece 1-2'ye falan kalabiliyorsun, ben yaşadım bunu, sana tavsiyem saat 9:00-10:00' arasında yatman, eğer 9'dan önce yatarsan, saat gece 4:00-5:00' gibi kalkarsın, eğer 10'dan sonra yatarsan saat 13:00-14:00' arası kalkarsın, en iyisi saat 9:30 da yatmak. Bunu başarırsan akşam yine uyuyamama ihtimalin var, o yüzden önceki dediklerim gibi artık hangi saatte yatmak istiyorsan, örnek: 12:00' o saate 15-20dk kala telefon vb şeyleri bırak, sonra uyumaya çalış, olmazsa egzersiz yap, bunların hiçbiri işe yaramaz ise uyku hapı falan deneyebilirsin, ama şahsen ben hiç denemedim ama denemeyi düşünüyorum.