Geceleri uyuyamıyorum

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i7 3370 RX 570 8 GB OC 16 GB ddr 1600 MHZ 240 GB SSD 500 GB HDD
Küçüklüğümden beri hiç uyuyamıyorum. Bazen gece 4'te dalıyor 7'de ayakta oluyorum. Bir kere doktora gittim hap verdi o da işe yaramadı. Bir de üstümde hiç yorgunluk olmuyor. Ne yapabilirim?

hocam denedim 2-3 gün ayakta duruyorum olmuyor uykumda hiç gelmiyor bazen dalıyorum o da az ve çok nadir

ben kendim günde 3.5 saat programlı spor yapıyorum süt ilaç vb iyi gelmiyor
Bir gün içerisinde yapabileceğiniz her şeyi yapın. Doymuş dinlenmeye ihtiyacınız varmış gibi hissedersiniz.

Aynısını geçen sene yaşıyordum. Yorulunca daha kolay uykuya dalınıyor lakin önemli olan bilinçaltı. Ben bilinçaltı ile uykuya dalamamayı yendim. Eğer çok kafaya takar ve sorun haline getirirseniz uyuyamazsınız. Ayrıyeten stres ve heyecan da yapmamanız lazım.

Aynısını geçen sene yaşıyordum. Yorulunca daha kolay uykuya dalınıyor lakin önemli olan bilinçaltı. Ben bilinçaltı ile uykuya dalamamayı yendim. Eğer çok kafaya takar ve sorun haline getirirseniz uyuyamazsınız. Ayrıyeten stres ve heyecan da yapmamanız lazım.

Beni yarın öldürecek olsalar da umurumda olmaz zaten maceralı bir hayatım da yok küçük bir şehirde yaşayan bir insanım ara sıra girdiğim kavgalar var bana sorun olmuyor boyum 1.76 kilom 74 yaşım 15 her gün spor yapıyorum kas ağırlıklı

Beni yarın öldürecek olsalar da umurumda olmaz zaten maceralı bir hayatım da yok küçük bir şehirde yaşayan bir insanım ara sıra girdiğim kavgalar var bana sorun olmuyor boyum 1.76 kilom 74 yaşım 15 her gün spor yapıyorum kas ağırlıklı.

Hocam konuyu hortlatıyorum ama bu sorunu cekmekteyım sizde duzelme oldu mu acaba?

Küçüklüğümden beri hiç uyuyamıyorum. Bazen gece 4'te dalıyor 7'de ayakta oluyorum. Bir kere doktora gittim hap verdi o da işe yaramadı. Bir de üstümde hiç yorgunluk olmuyor. Ne yapabilirim?

Biraz zaman geçmiş ama olsun, genelde hep yaşadığım bir sorun, tam uyku düzenini oturttuk derken bir şekilde yine bozuluyor ve geceye kadar ayakta kalıyorsun, uyumadan önce egzersiz yap yorulman iyi olur, telefon veya PC'ye bakma her şeyi bırak, bazen bunlar da işe yaramıyor yatakta oraya buraya dönüp duruyorsun, kendimden biliyorum 30-45 dk falan uyumaya çalıştığımı biliyorum, baktın hiçbiri işe yaramıyor bayağı da saat geçmiş, o zaman hiç uyumamayı dene, bu çok zor bir şey insan zombi gibi oluyor, en rahatsız yere bile otursan uyuyasın geliyor, ama kahve ve enerji içeceği ile falan dayanmaya çalış, dayanırsan sıkıntı yok ama bir de şöyle bir şey var, sabah ve öğlen çok zorlu geçiyor ama akşama doğru kolaylaşmaya başlıyor bu dayanma işi, sakın erken yatman gerektiğini unutma yoksa yine saat gece 1-2'ye falan kalabiliyorsun, ben yaşadım bunu, sana tavsiyem saat 9:00-10:00' arasında yatman, eğer 9'dan önce yatarsan, saat gece 4:00-5:00' gibi kalkarsın, eğer 10'dan sonra yatarsan saat 13:00-14:00' arası kalkarsın, en iyisi saat 9:30 da yatmak. Bunu başarırsan akşam yine uyuyamama ihtimalin var, o yüzden önceki dediklerim gibi artık hangi saatte yatmak istiyorsan, örnek: 12:00' o saate 15-20dk kala telefon vb şeyleri bırak, sonra uyumaya çalış, olmazsa egzersiz yap, bunların hiçbiri işe yaramaz ise uyku hapı falan deneyebilirsin, ama şahsen ben hiç denemedim ama denemeyi düşünüyorum.

Mavi isiga cok maruz kaldigin icin olabilir kucuk yastan itibaren televizyona, ilerleyen zamanlarda telefon/tablet gibi cihazlara yatmadan once cok maruz kalirsan uyuyamazsin. Yatmadan 1-2 saat once mumkunse ekran sureni sıfırla.

Bunun yaninda uyumadan once yarim saat falan kitap okumak gibi goz ve zihni yoran aktiviteler yapmak seni daha cabuk uykuya daldirir cunku uyuyabilmen icin sadece fiziksel olarak degil zihinsel olarak da kendini yorman lazim.

Geri
Yukarı