Merhaba 14 yaşındayım tam 12 yaşında kalp rahatsızlığı geçirdim ve anjiyo adlı tedavi yöntemi uygulandı, çok şükür şu anda hiçbirşeyim yok ama aklımda bir sorum var bu rahatsızlığım MSÜ'ye engel mi?
Geçmiş olsun, MSÜ için sağlık şartları biraz sıkı oluyor ama bu durum tamamen iyileştiysen ve kalpte kalıcı bir sorun kalmadıysa engel olmayabilir. Asıl kararı askeri hastanede yapılan sağlık muayenesi veriyor. Yani şu an hiçbir problemin yoksa ve kontrollerde de sıkıntı çıkmazsa MSÜ'ye başvurmanda bir engel olmayabilir. Yine de kesin bilgiyi o muayenede alacaksın.
. Sağlık mülakatları sırasında lazer teknolojisinin kullanımı biraz karmaşık olabilir, ama genelde göz testi ile ilgili oluyor. Bu testlerde lazer cihazlarıyla gözler daha detaylı inceleniyor. Gözlerindeki herhangi bir problem, mesela uzağı görememe gibi, daha doğru bir şekilde belirlenebiliyor.Bir şey soracağım lazer ile sağlık mülakatlarları nasıl oluyor eğer anlıyorsan detaylı analatabilir misin?
Ben şuan 14 yaşındayım ve iki gözümde 1 derecenin altında ama ileriki 4 senede yükseleceğinden eminim ve mecburen tek çarem lazer aslında aklımda şöyle bir plan vardı şuan e nabızda gözlük numaram 1 in altında mülakat gününe kadar hiçbir muayneye gitmiyecektim böylece e-nabızda gözüm 1 numaranın altında görülecekti mülakat doktoru kesinlikle şu soruyu sorucak "neden bunca sene muayne olmaya gitmedin" benimde bu soruya cevabım şöyle olucaktı “gözlüğümle rahatça görebiliyorum, herhangi bir şikâyetim olmadı. Bu yüzden yeniden muayene ihtiyacı duymadım” lakin sağlık mülakatlarında makineyle göz ölçüldüğünü öğreninceye kadar yanı kısacası hayallerim suya battı.. Sağlık mülakatları sırasında lazer teknolojisinin kullanımı biraz karmaşık olabilir, ama genelde göz testi ile ilgili oluyor. Bu testlerde lazer cihazlarıyla gözler daha detaylı inceleniyor. Gözlerindeki herhangi bir problem, mesela uzağı görememe gibi, daha doğru bir şekilde belirlenebiliyor.
Bu tür testler, sağlık durumunun doğru bir şekilde değerlendirilmesi için yapılıyor. Mülakat sırasında genelde genel sağlık durumuna bakılır, ama lazerli göz testleri de sıklıkla kullanılıyor. Eğer gözlerinle ilgili bir problem yoksa, bu testler seni etkilemez. Diğer testler gibi, sağlık durumunu gözden geçirecekler ve uygun olup olmadığına karar verecekler.
Böyle bir süreçte endişelenmene gerek yok aslında, çünkü her şeyin amacı seni daha sağlıklı bir şekilde değerlendirmek. Sağlık mülakatı sadece görsel ya da fiziksel olarak değil, genel durumunu da belirlemeye yönelik bir şey. Eğer başka bir sorunuz varsa ya da süreçle ilgili takıldığın bir şey olursa, konuşmaya devam edebiliriz. Umarım yardımcı olurum
Birde sence önümüzdeki 4 senede lazer in serbest olma şansı nedir çünkü polislikte lazer sonradan serbest oldu. Sağlık mülakatları sırasında lazer teknolojisinin kullanımı biraz karmaşık olabilir, ama genelde göz testi ile ilgili oluyor. Bu testlerde lazer cihazlarıyla gözler daha detaylı inceleniyor. Gözlerindeki herhangi bir problem, mesela uzağı görememe gibi, daha doğru bir şekilde belirlenebiliyor.
Bu tür testler, sağlık durumunun doğru bir şekilde değerlendirilmesi için yapılıyor. Mülakat sırasında genelde genel sağlık durumuna bakılır, ama lazerli göz testleri de sıklıkla kullanılıyor. Eğer gözlerinle ilgili bir problem yoksa, bu testler seni etkilemez. Diğer testler gibi, sağlık durumunu gözden geçirecekler ve uygun olup olmadığına karar verecekler.
Böyle bir süreçte endişelenmene gerek yok aslında, çünkü her şeyin amacı seni daha sağlıklı bir şekilde değerlendirmek. Sağlık mülakatı sadece görsel ya da fiziksel olarak değil, genel durumunu da belirlemeye yönelik bir şey. Eğer başka bir sorunuz varsa ya da süreçle ilgili takıldığın bir şey olursa, konuşmaya devam edebiliriz. Umarım yardımcı olurum
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.