GeForce 740M tanınmıyor

uakurt01

Femtopat
Katılım
15 Nisan 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.
Lenovo Z510 markalı bilgisayarım GeForce 740M markalı ekran kartı driverını düzgünce kurmama rağmen ekran kartımı tanımıyor. İşletim sistemini yeni kurdum.
RAM değiştirdim, harici disketini de değiştirdim ancak sorunu çözemedim. Bazı teknikçiler BIOS'u güncellemem gerektiğini söylüyor. Sizce bu işlemi uygulamalı mıyım?
 
NVIDIA'nın sitesinde GT 740M Windows 10 64 bitte en güncel versiyon 425.31 olarak görünüyor.

Windows'u yeni kurdum. Teşekkür ederim ilginizden dolayı ama sanırım bu olayın çözümü yok.

Son fikrimi söyleyeyim madem. Aygıt yöneticisine gel yukarıdan görünüme gir gizli aygıtları gösteri seç. Bu sefer GeForce 740M gözükürse orada sağ tıkla ona sürücüleri güncelleye bas.


Düzeltme yapıyorum geforce 740m gözüküyormuş zaten bu mesajı ciddiye almayın.
(Mesajı silme tuşunu bulamadım)

Lenovo ile iletişime geçmeyi dene.
 
Yine x40M vakası. Büyük ihtimalle donanımsal bir arıza. Aldığınız hata çok yüksek ihtimalle "Kod 43" hatası. Bu hata ise genel olarak donanımsal arıza nedeniyle ortaya çıkıyor. Aygıt yöneticisinden ekran kartının üzerine gelip sağ tıklayın ve özellikler kısmına bakın yüksek ihtimalle Kod 43 hatasıdır. Bunun çözümü için DDU programını indirin. Ardından klavye üzerinden sol shift tuşuna basılı tutun ve başlat menüsü üzerinden yeniden başlat yapın. Karşınıza mavi bir menü gelecektir. Gelişmiş seçeneklere girin, başlangıç ayarlarına girin. Orada yeniden başlatmanızı isteyecek orada ki butondan yeniden başlat düğmesine tıklayın. Bilgisayar yeniden açıldığında karşınıza bir menü gelecek o menüden "Güvenli Modu" başlat hangi tuşa denk geliyorsa o tuşa başın. Örneğin 1 tuşuna denk geliyorsa o tuşa basın. Güvenli mod ile bilgisayarı başlattığınız da DDU programını açın. NVIDIA ile ilgili tüm driverları silin. İşlem bittiğinde bilgisayarı düğmesinden basılı tutarak kapatın. Sonra yeniden açın NVIDIA'nın sitesinden ekran kartına ait son sürümü indirin. Eğer halen sorun çözülmemişse bu donanımsal bir arızadır. Bilgisayar çalışırken, ekran kartının bulunduğu kısma üst kasadan veya alt kasadan darbe almışsa, bilgisayarda ısınma sorunları varsa ve uzun süre termal bakımı yapılmamışsa bu arıza kaçınılmazdır. Bu arızanın tek çözümü ise "Reballing" işlemidir. İşini iyi bilen bir bilgisayarcıya götürün. Ücreti 200-300 lira arasında değişiyor. Anakarta gömülü bileşenler anakarta lehim topları ile bağlıdır ve bu lehim topları uzun süre aşırı sıcak ortamlarda gevşemeye başlar gevşedikleri içinde bileşen işlevsiz kalır.
 
Hocam kod: 43 olduğunu düşünüyorum, arkadaş reballing felan demiş ama kesin çözümü anlatıcam. Bende 740M kullanıyorum ve işe yarıyor. Laptop'u kapatıp bataryayı sökün ardından kapatma tuşuna 30-40 saniye basılı tutun ve sonra bataryayı takıp Laptop'u açın ardından aygıt yöneticisinden GT 740M'i devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin, düzelecek kesin çözüm bu garanti veriyorum.
 
Hocam kod: 43 olduğunu düşünüyorum, arkadaş reballing falan demiş ama kesin çözümü anlatacağım. Bende 740M kullanıyorum ve işe yarıyor. Laptop'u kapatıp bataryayı sökün ardından kapatma tuşuna 30-40 saniye basılı tutun ve sonra bataryayı takıp Laptop'u açın ardından aygıt yöneticisinden GT 740M'i devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin, düzelecek kesin çözüm bu garanti veriyorum.

Evet hata şu anda gitti ancak düzgünce çalışıyor işareti geldi ancak halen sağ tıkladığımda GeForce Denetim Masası gelmiyor teşekkür ederim bilgin için.
Önceki ekran kartı driverını kaldırdım Lenovo'nun kendi sitesinden indirip kurdum ancak böyle bir hata alıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    358,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Evet hata şu anda gitti ancak düzgünce çalışıyor işareti geldi ancak halen sağ tıkladığımda GeForce Denetim Masası gelmiyor teşekkür ederim bilgin için.
Önceki ekran kartı driverını kaldırdım Lenovo'nun kendi sitesinden indirip kurdum ancak böyle bir hata alıyorum.
Aygıt yöneticisinden güncellemeyi dener misiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı