Evet, ilk başta az çok güvendiğim bir bilgisayarcıya götürüp temizlik ve termal macun yenilemesi yaptırdım. Fakat işini ne kadar iyi yaptı bilmiyorum.
İşte dediğin gibi, ne kadar iyi yaptığı bilinmez. Genellikle bilgisayarcılar, teknik servisler kaliteli termal macun kullanmazlar. Ortalama bir termal macun sürerler. Benim sana tavsiyem piyasadaki kaliteli termal macunlardan bir tane al. İnternette tonlarca video var, termal macun değişimi ve fan temizliği hakkında. Basit bir iş, altından kalkabileceğini düşünüyorum.
Fanın dönmeyen vidasına gelirsek ya vida yalama olmuştur, ya da yuvasına yapışmıştır. Eğer ki vida yalama olduysa yalamanın durumuna göre eğer hafif yalama ise bir lastiği üstüne koyup açabilirsin. Eğer tamamen yalama olduysa sıcak silikon tabancası ile etrafa taşırmadan vidanın üstüne ufak bir damla sıkarak silikon kurumadan vidanın üzerine tornavidayı koyup silikonun kurmasını bekledikten sonra açabilirsin.
Yuvasına yapıştı dan kastım, üzerinde vidaların gevşememesi için fabrikada sürülen bir solüsyon vardır, genellikle mavi renkte olur. Bilgisayar zamanla ısındıkça o solüsyon ve vida yuvaya sıkı sıkıya oturur. Fön makinesi ile ısıtarak belki açabilirsin. Bir de bu vida sökülememesi yuvaya uygun olmayan vida kullanılmasından da kaynaklanır. Belki de verdiğiniz bilgisayarcı çıkardığı vidanın yerine başka bir vida kullanmış olabilir.
Tekrardan eklemek istiyorum, kendi cihazını başkalarına emanet etme, genelleme yapmayayım piyasada mutlaka işini iyi yapanlar tabi ki de vardır. Ama çoğu kişi kendi malı olmadığı için hor çalışır, dikkat etmez, ucuza gelmesi için ortalama ya da kalitesiz ürün kullanır.