GeForce Ekran Kartı Ethereum Sınırlaması Standart Olabilir

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.830
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
GeForce Ethereum Sınırlaması

Bundan sonra çıkacak tüm NVIDIA GeForce ekran kartlarında Ethereum madencilik sınırlaması standart hale gelebilir. Kripto para madenciliği sebebiyle piyasada ekran kartı bulmanın ne kadar zor olduğu ortada. Buna karşı NVIDIA’nın cevabı ise RTX 3060 12 GB ekran kartında uyguladığı Ethereum madenciliği sınırlaması olmuştu. Şimdi ise Şirketin RTX 3080 Ti da dahil yeni çıkaracağı GeForce ekran […]

Devamı: GeForce Ekran Kartı Ethereum Sınırlaması Standart Olabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Madenciler yüzünden deli gibi satış yapıyor adamlar, sizce sınırlama getirir mi arkadaşlar? Biraz mantık yahu :)
Yanlış bir bakış açısı bu.

Birincisi, dünyadaki oyun sektörü ve oyuncu piyasası ekran kartı üreticilerinin göz ardı edebileceğinden çok daha büyük ve aktif durumda. Dolayısıyla ekran kartına ulaşamayan oyuncuların bu alışverişten de uzaklaşması firmaların işine gelmez. Madencilik bugün tepede ama yarın nerede olacağı belli olmayan bir sektör, bu dalgalanmalar sürekli yaşandı ve yaşanacak ama oyun sektörü sürekli bir yükseliş halinde. Öyle ki, kendisi ekran kartı üreticisi olduğu halde NVidia GeForce Now gibi bir sistemi piyasaya kendi eliyle sürdü hakimiyetini alternatiflerine kaptırmamak için.
İkincisi, ASUS, Gigabyte, MSI gibi firmalar ekran kartı çipsetine kendi soğutucusunu oturtmak dışında bir sürü sistem parçası da satıyor ve oyuncuya ekran kartı satamamak demek bu ürünlerdeki satışın da durması anlamına gelir. Madencinin bunlara bir oyun sistemi toplayıcısı kadar ihtiyacı yok, dolayısıyla madenci 10 tane Gaming Trio da alsa anakartı, kasayı, PSU'yu satamayan MSI bu durumdan hoşnut kalmayacak.
Üçüncüsü, ekran kartı satan firmalar 2-3 yıl garantiyi gözü kapalı sunuyor çünkü ekran kartı garantiye gidiş rutini olan bir parça değil, kimse ekran kartı kronik hatalarıyla cebelleşmemiştir pek oyuncu olarak ama madencilikte kartın anası ağlatıldığı için kısa sürede, bu ekran kartlarının bozulması ya da garantiye gönderilerek değişim talep edilmesi firmaların hoşuna gitmeyecektir, gitmiyor.
Son olarak da madencilik trend kaybedince ya da kaybederse madenciler ellerindeki kullanılmış kartlarla ikinci el piyasasına girip uygun fiyatlarla piyasayı hareketlendirecek ama bu firmaların işine gelmeyecek.

Sözün özü, ekran kartı üreticileri ve dağıtıcıları madenciyi değil oyuncuyu istiyor, istemeli. En azından bu süreçte aylarca ekran kartı aramış bir oyuncu olarak okuduğum, izlediğim, dinlediğim tüm otörler fikir birliği içerisinde.

Naçizane.
 

Geri
Yukarı