GeForce NOW Avrupa sunucuları Free aboneler için 30 Haziran'dan itibaren kapatılacak

Merhaba arkadaşlar. Bugün kötü gibi gözükse de güzel bir haber. 3 Mayıs'ta Türkiye'de Avrupa sunucularını ücretsiz kullanan oyunculara (Free) kapılar kapanacaktı. Ta ki NVIDIA yeni kararı alana kadar. 3 Mayıs tarihi 30 Haziran tarihine çekilmiş durumda. Hatırlarsanız NVIDIA, bundan birkaç ay önce attığı e-postada 3 Mayıs itibariyle Free aboneliklerin TR için kapanacağını, isteyenlerin GAME+ üyesi olarak devam edebileceğini duyurmuştu. 30 Haziran ise biz Free kullanıcıların yüzünü güldürdü. (Aşağıda ekran görüntüsü mevcut)

Şimdi akıllardaki soru, bu tarih neden ileriye çekildi? Benim tahminimce mining olaylarının patlamasıyla NVIDIA, mümkün olduğu kadar, insanlara bu hizmeti denettirmek istedi.

NVIDIA, bence 30 Haziran'da sadece Free TR kullanıcıları için değil; tüm Avrupada Free kullanan oyunculara da kapanacak. Şu anda EU sunucularında "sıra" da beklemiyorsunuz. Şaka yapmıyorum, haftaiçi sunuculara girin. Sabah ve gece zaten sıraya atmıyordu. Öğlenleyin de 10 kişilik sıraya atıyor. 30 Haziran'a kadar da süremiz var. Bu tarihin daha erteleneceğini, uzatılacağını şahsen düşünmüyorum.

Şu da dikkatimden kaçmadı: NVIDIA 30 Haziran'dan sonra servisiniz GAME+ olacak diyor. Acaba bizim hesaplarımız GAME+'a çevrilir mi diye şüphelenmedim değil. Tahminimce, böyle bir şey yaşanmaz. Yine de belirtmek istedim.

Buradan sonra biz nasıl devam edebiliriz derseniz, Google Stadia'ya bakın derim. 1 aylık Pro denemesi ücretsiz. Pro'da da güzel oyunlar yer alıyor. (En son STAR WARS: Jedi Fallen Order geldi) Stadia'da birkaç farklı Gmail hesabı ile aylarca kullanabilirsiniz. VPN ile bile gecikme çok ama çok az. Dinlediğim YouTuberların çoğu -hatta buna Recep Baltaş da dahil- aynen böyle söyledi. Görüntü kalitesi de Codec'e rağmen üzmez. İnternet kullanımı GeForce NOW'a göre daha iyi ama görüntü kalitesinde GeForce NOW, iki tık daha yüksek kalite veriyor.

1620694796471.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Google Stadia kullandım internetiniz kötüyse hiç bulaşmayın. Zaten 80 üstü pinglileri almıyor bile stadiya. Onun dışında hizmeti mükemmel bedava little nightmares 2 bitirdim. Fakat35 Mbps altı internetler bulaşmasın ona.
 
Google Stadia kullandım, internetiniz kötüyse hiç bulaşmayın. Zaten 80 üstü pinglileri almıyor bile Stadia'ya. Onun dışında hizmeti mükemmel bedava little Nightmares 2 bitirdim. Fakat 35 Mbps altı internetler bulaşmasın ona.
Google Stadia, interneti iyi olanlara gerçekten güzel hizmet sunuyor. Özellikle VPN'e rağmen gecikme neredeyse yok gibi. Aradaki VPN kalksa neler olur düşünemiyorum bile. Pro'nun içindeki oyunlar da cabası.
 

Geri
Yukarı