GeForce NOW Rezalet Müşteri Hizmetleri

DrOetker

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2016
Mesajlar
522
Yer
Bursa
Arkadaşlar bilen bilir, bu hizmeti GamePlus adı altında ülkeye soktuklarında hizmet kalitesi yerlerdeydi. Hala da bir sorun olduğunda destek almak imkansız. Sosyal medyadan ya da mailden ulaşıldığında kopyala yapıştır cevapları ile sıkça sorulan sorular tarzı yerlere yönlendiriyorlar. Elbette orada sorun çözümü de olmuyor.
Bugünkü deneyimim: Epic Games üzerinden Cyberpunk oynamak istediğimde bulut senkronizasyonu açık olarak oyunu başlattığımda Cloud Syncing yazısında kalıyor ve oyunu oynayamıyorum. Twitter'dan ulaştığımda mail atmamı istediler. Her zamanki gibi maile de sitemizdeki şu bölüme bakmanızı tavsiye ederiz gibi bir yanıt geldi. Ben de yanıtın orada olmadığını, o yüzden mail attığımı söyledim. Bu noktaya gelince zaten Twitter ve mailden artık yanıt gelmemeye başlıyor. Ve konu kapanıyor. Her sorun yaşadığımda aynı durum yaşandı.
Buradan şikayetvar sayfasına bakarsanız zaten müşteri hizmetleri diye bir şeyin olmadığını göreceksiniz. Bu firmaya çok kızgınım. Gerçekten fiziki olarak bir ofisleri varsa yakın zamanda çivili sopa ile basıp arkadaşlara kibarca aldıkları maaş karşılığında ne yaptıklarını sormak istiyorum. Alınan aşırı ücret sonrası problemlere cevap bile vermeyen bu rezil insanlar karşısında hakkımızı nasıl arayabiliriz?
 
Maalesef hiçbir çözüm yok. Sisteminiz nedir?
Ve bir şey daha belirtmek isterim bence Turkcell ile anlaşma yaptığı için böyle, Turkcell'inde teknik desteği sıkıntılı.
 
Cloud Gaming servisi büyük bir nimet olsa da işin kötü tarafı canlı destek imkanının olanaksız olması. Yani siz ne kadar var olan bir problemi firmaya iletseniz bile firmanın yapabileceği tek şey bu problemi NVIDIA'ya iletmektir. Turkcell sadece servisi NVIDIA'dan kiralıyor. Servis üzerinde herhangi bir teknik değişiklik yapabilmeleri mümkün değil. Bu yüzden muhtemelen kopyala yapıştır cevaplar veriliyor. Ayrıca Turkcell'i bulunduğu her alanda fahiş fiyat uygulamasından dolayı ben de sevmiyorum ama alınan aşırı ücret diye belirttiğiniz şeyin yurtdışı fiyatının 10 dolar olduğunu belirtmek isterim. Gameplus Türkiye'de ilk açılışını yaptığında herkes fahiş fiyat diye eleştirip durdu ama belli ki bir planlamaları varmış. Gameplus'ın açılışından kısa bir süre sonra NVIDIA, GeForce NOW global sürümünün fiyatını 5 dolardan 10 dolara yükseltince nedense herkes süt dönmüş kediye döndü. Şuan Global olarak baktığımızda en ucuz Geforce NOW bizim ülkemizde satılıyor. Bu da yetmezmiş gibi halen daha pahalı bulanlar için belirli aralıklarla kısa süreli paketlerde indirim yapıyorlar. Yani adamlar daha ne yapsın?
 
Cloud Gaming servisi büyük bir nimet olsa da işin kötü tarafı canlı destek imkanının olanaksız olması. Yani siz ne kadar var olan bir problemi firmaya iletseniz bile firmanın yapabileceği tek şey bu problemi NVIDIA'ya iletmektir. Turkcell sadece servisi NVIDIA'dan kiralıyor. Servis üzerinde herhangi bir teknik değişiklik yapabilmeleri mümkün değil. Bu yüzden muhtemelen kopyala yapıştır cevaplar veriliyor. Ayrıca Turkcell'i bulunduğu her alanda fahiş fiyat uygulamasından dolayı ben de sevmiyorum ama alınan aşırı ücret diye belirttiğiniz şeyin yurt dışı fiyatının 10 dolar olduğunu belirtmek isterim. Gameplus Türkiye'de ilk açılışını yaptığında herkes fahiş fiyat diye eleştirip durdu ama belli ki bir planlamaları varmış. Gameplus'ın açılışından kısa bir süre sonra NVIDIA, GeForce NOW global sürümünün fiyatını 5 dolardan 10 dolara yükseltince nedense herkes süt dönmüş kediye döndü. Şu an Global olarak baktığımızda en ucuz GeForce NOW bizim ülkemizde satılıyor. Bu da yetmezmiş gibi halen daha pahalı bulanlar için belirli aralıklarla kısa süreli paketlerde indirim yapıyorlar. Yani adamlar daha ne yapsın?

Yani diyorsun ki 140 lira ver Cyberpunk al. Bir 150 daha ver Premium GeForce NOW al. Ardından oyun açılmasın ve herhangi bir yerden destek mesajlarına cevap gelmesin. Sonra firmanın yaptığı şeyleri bir şekilde olumlayarak iyi gibi gösterip adamlar daha ne yapsın diyelim. Ve açılan diğer oyunlarda şansımızı deneyelim.
Bu zihniyet yüzünden bu ülkenin durumu böyle. "Adamlar daha ne yapsın, köprü yol yaptılar. Bundan önceki durum nasıldı, Almanya'da aşı bulamıyorlar. Bulduğunuza şükredin." Tuhaf canlılarsınız.
 
Yani diyorsun ki 140 lira ver Cyberpunk al. Bir 150 daha ver Premium GeForce NOW al. Ardından oyun açılmasın ve herhangi bir yerden destek mesajlarına cevap gelmesin. Sonra firmanın yaptığı şeyleri bir şekilde olumlayarak iyi gibi gösterip adamlar daha ne yapsın diyelim. Ve açılan diğer oyunlarda şansımızı deneyelim.
Bu zihniyet yüzünden bu ülkenin durumu böyle. "Adamlar daha ne yapsın, köprü yol yaptılar. Bundan önceki durum nasıldı, Almanya'da aşı bulamıyorlar. Bulduğunuza şükredin." Tuhaf canlılarsınız.
Benim dediğim şeyden siyasi bir çıkarım nasıl yapabildiniz? Dediğim şeyin bununla zerre alakası yok. "Cloud Gaming" sisteminin nasıl işlediği hakkında belli ki hiçbir fikriniz yok. Ben size diyorumki; siz istediğiniz kadar Turkcell'e geribildirimde bulunun ama adamların yapabileceği tek şey sorunu NVIDIA'ya bildirmektir. Çünkü sistem üzerinde değişiklik yapma hakkına sahip değiller. Bir sorununuz varsa asıl başvurmanız gereken yer sistemin sahibi olan yer "NVIDIA" olmalıdır. Vallahi cidden şaka gibisiniz.
 
Benim dediğim şeyden siyasi bir çıkarım nasıl yapabildiniz? Dediğim şeyin bununla zerre alakası yok. "Cloud Gaming" sisteminin nasıl işlediği hakkında belli ki hiçbir fikriniz yok. Ben size diyorum ki; siz istediğiniz kadar Turkcell'e geribildirimde bulunun ama adamların yapabileceği tek şey sorunu NVIDIA'ya bildirmektir. Çünkü sistem üzerinde değişiklik yapma hakkına sahip değiller. Bir sorununuz varsa asıl başvurmanız gereken yer sistemin sahibi olan yer "NVIDIA" olmalıdır. Vallahi cidden şaka gibisiniz.

Çıkarım yapmak değil benzetme yapmak denir buna. Birbiriyle tamamen alakasız durumlardaki tutumlar da birbirine benzetilebilir. Ortadaki mağduriyet durumunda "Biraz da NVIDIA'yı anlayın, Turkcell ne yapsın. İki firmadan da cevap gelmezse(evet Nvidia genel merkezi ile de iletişime geçtim, harika fikir için sağol) şansınıza küsün. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar. " gibi bir yaklaşımın komik olduğunu anlamadıysan ve tüketici yerine firmalara empati yapıyorsan kafanın çalışma biçiminin benzettiğim kesimden farkının olmadığını düşünürüm doğal olarak.
İnsanlar hizmet kullanırken sistemin işleyişini, firmaların bağlantısını düşünüp buna göre yorum yapmak zorunda değiller. Bu hizmeti kullanan ve İngilizce konuşmayan insanlar senin mantığına göre muhatap bulamasalar da seslerini kesip "Cloud Gaming sisteminin nasıl işlediği(!)" hakkında bilgi edinerek boşa giden paralarının ardından firmalar da kendine göre haklılar diyebilmeli.
Çok bilgili ve akıllı olduğunu düşünmene rağmen söyleyeyim. GFN by Gameplus nasıl ki sosyal medya paylaşımları için çalışan bulunduruyorsa müşteri hizmetler için de bulunduruyor. Aynı zamanda Türkçe konuşuyorlar. Ona rağmen yazdığım sorunun çözümünü içermeyen sayfanın linkini atıp incelememi istiyorlar dalga geçer gibi. Nvidia'ya sorunu iletelim gibi bir olayları da yok. O aşamada cevap bile vermeyip ölü taklidi yapıyorlar.
 

Geri
Yukarı