GeForce NOW'ın aşırı pahalı olması

Fiyatı makul değil. Turkcell yüzünden fiyatı böyle. Size açıklaması kafanızdaki soru işaretlerini giderir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sebebi bence Nvidia’nın kendisinin değil, Turkcell’in bu işi alması.

Özel fiyatlandırma yapılması için, şirketler kullanıcı profilini ve yapacakları yatırımı iyice değerlendirirler. Nvidia, özel sunucular ve özel fiyatlandırma ile Türkiye’de kar elde edebileceğini öngörseydi, şimdiye kadar çoktan kendileri gelmişti. Büyük ihtimalle adamlar Türkiye pazarının henüz kendileri için önemli olmadığını, Avrupa sunucularına üyelik alan oyuncuların getirdiği paranın yeterli olduğunu düşünüyordu.

Turkcell işe el atınca, Nvidia biraz tok satıcı durumuna geldi. Adamlar zaten 5 euro fiyat ve Avrupa sunucuları üzerinden, Türkiye’den hedefledikleri kitleye ulaşıyordu. Fazlasına ihtiyaç duymuyorlardı. Bu durumda, Turkcell bu işe girdiğinde Nvidia tok satıcıydı yani. Dolayısıyla bölgesel fiyatlandırmaya yanaşmamış olabilir Nvidia diye düşünüyorum. Üstüne de Turkcell kendi payını ekleyince (ki bence baya pay eklemişler) karşımıza bu fiyatlar çıkıyor.

Nvidia’nın bölgesel fiyatlandırmaya yanaşmamasının bir başka sebebi de Türkiye’ye satılan kart miktarı olabilir. Nvidia’nın bu sistemdeki genel amacı, kart alamayacak düşük bütçedeki insanları kazanmak. Şimdi düşünün, bütün dünyada 5 Euro, buna yönelik araştırmalar ve hesaplar sonucu belirlenmiş, dengelenmiş bir fiyat. Bu fiyatı arttırırsanız, sisteme kayıtlı insan sayısını düşürürsünüz, ama fiyatı azaltırsanız, bu sefer ekran kartı alan insanların bir kısmı Geforce Now’a geçer.

Türkiye’de ekran kartları bölgesel fiyatlandırmayla satılmıyor. Dolayısıyla ekran kartlarının muadili olacak bir hizmete bölgesel fiyatlandırma yapmak, satışları çok ciddi baltalyabilirdi diye düşünüyorum. Nvidia mutlaka bunun istatistiğini, araştırmasını yapmıştır ve şu an için şirketin faydasına bulmamıştır.

Ben bu nedenle sebebin bir kısmının Nvidia’nın aldığı pay olduğunu düşünüyorum, ama Turkcell’in de kendi payını yüksek tutması, 6 aylık üyeliğin olmaması gibi fırsatçı yaklaşımları da mutlaka vardır bence.

1-2 sene içerisinde Nvidia kendi kendine bölgesel fiyat ve sunucularla gelecekti belki Türkiye’ye ama Turkcell henüz Nvidia’nın böyle bir menfaati veya stratejisi olmadığı bir dönemde bu işi alarak bu sonuca yol açtı bana kalırsa.
 
Bir yerde okudum neresiydi bilmiyorum ama Nvidia her kullanıcı başına ben 5 dolarımı alırım diye düşündüğü için bu fiyatta Geforce Now. Nvidia'nın server'ını kendisi kurduğu ülkelerde fiyat 5 dolar. Fakat Türkiye, Japonya, Rusya gibi ülkelerde bir yüklenici firmaya devrediyor ki Türkiye'de bu firma Turkcell. Nvidia diyor ki serverları kurup işletin, kullanıcı başına da benim 5 dolarımı verin, bunun üzerine kar için koyacağınız fiyat size kalmış diye. Turkcell'in de aldığı fark yüzünden fiyat böyle şişiyor. Japonya'da mesela 17 dolar Geforce Now aylık ücreti. Rusya'da 15 dolar.

Bence en az Turkcell kadar Nvidia da sorumlu bu fiyatlandırmadan. Nvidia'nın nasıl açgözlü bir firma olduğunu unutmuşuz son zamanlarda ama her zaman öyleydi. Turkcell'i zaten biliyoruz.
 
Zaten bundan da bahsettim. Ülkemizdeki vergiler ve kar etmeyi seven şirketler de ekleniyor zaten yüksek olan kurun üzerine.
Vergiyi eklersin, anlarım. Sorun o değil zaten. Vergi ekleseler de bu fiyata gelemez.
Ya ticari bilgileri yok ya da sunucuları kısıtlı sayıda insan alabiliyor. Subscription system olarak adlandırılan sistemde amaç ülkeye göre fiyat belirleyip çok satmaktır, çünkü somut bir şey satılmaz bu sistemlerde. 40 lira yapıp 4 katı satmak varken 75 lira yapmanın pek bir anlamını göremiyorum, sunucu kapasitesinden olabilir bir tek.
 

Geri
Yukarı