GeForce RTX 3080, Oyunlarda Çökme Sorunlarıyla Gündemde

Her firmanın sorunları olur ilk çıkan ürünlerde bu kaçınılmaz. Örneğin ilk seri çıkan Redmi Note 9 telefonların kamera lensi fabrika çıkışlı hatalı olduğu için kameraya toz kaçıyor. Daha fazla örnek de verilebilir. NVIDIA bu konuda hassas hemen düzeltirler diye düşünüyorum tabii AMD WattMan gibi kronik bir sorun yoksa.
 
Derde bak. 3080 almışım da, alabilmişim de oyunda çökmesi kalmış. 😤
Konuda bu kadar tartışmışsınız da belki birilerinin asparagas şekilde hayali sorun bildirmediğini nereden biliyorsunuz? 🤔
 
Öyle deme bence 3000 serisi bir kart aldığın zaman görüşürüz 😉
O iş yaş gibi duruyor, fiyatlandırmalara baktığım zaman 3060'ı alsam mı almasam mı ikileminde kalıyorum. Hele çıksın bi' görelim, ona göre düşünürüz.
 
Sorun her zaman ki gibi özel soğutmalı modellerde gibi gözüküyor. Firmalar gaza gelip fütursuzca OC yapıyorlar. Referans kartlarda muhtemelen böyle bir sorun yoktur. Biraz daha düşük hızlarda çalışan vBIOS ile firmalar bu sorunu çözer diye düşünüyorum.
 
Yeni aldığımız ayakkabı bile giydikçe açılıyor, daha yeni çıkmış bir kart için olumsuz yönde atıp tutmanız çok ilginç. 😄 Güncellemeler ne için var? Bahsedilen problem kaynağının fütursuz OC olduğu belli, çözülemeyecek bir problem değil.
 
Polish_20200925_154351129.jpg
 
Palit marka OC'siz 3080'de hiç sorun yaşamadım. Aksine LG OLED TV'ye RX 5700 XT'yi taktığımda HDR görüntüyü TV'ye aktarmakta çok zorluk çekiyordum RDR 2 gibi bazı oyunlar direkt TV'ye bağlanınca çalışmıyordu. RX 5700 XT'yi ses sistemine bağlayıp o sistemi TV'ye aktarınca TV'de oynayabiliyordum. Bu sorun 1 yıldan fazla süredir AMD'de vardı ve hiç giderilmedi. Ama RTX 3080'i PC'ye taktığımda şu anda tüm oyunlar TV'de açılıyor. AMD'nin yıllarca piyasada olan modellerindeki sorun bile RTX 3000 serisinin sorunlarından fazladır.

NVIDIA'dan soğuyan arkadaşlar buz gibi olmak isterlerse AMD kart alabilir. Ha bu arada AMD düşmanı da değilim rahmetli 5700 XT mi çok da severdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı