Gelecek kaygısı yaşamak

Makaleler
1
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
8-9 senedir sağlık sorunları ile başa çıkıyorum, bu süre zarfında okula gitmedim. Evde eğitim gördüm. Yalan söyleyemeyeceğim bu evde eğitim bana çok bir faydada bulunmadı, İngilizceyi okula gitmeden öğrendim. Akıcı şekilde konuşabiliyorum ancak onun dışındaki dersleri torpille geçtim desem yalan olmaz. Hem benim zamanım uymuyordu, hem onların zamanı uymuyordu efektif ders işlemek nasip olmadı çoğunlukla. Mevcut olarak 16 yaşındayım. Yakın zamanda gelişimimin duraksayacak kadar az olduğunu öğrendim. Bunu düzeltmek için bir hap var ancak önceki hastalıklarımın geri gelme ihtimali dolayısı ile çekingen yaklaşıyoruz. Uzun zamandır aynı boydayım, fiziksel durumum çoğu iş için elverişli değil, bu sene Kuzey Kıbrıs'a taşındım. Açık liseye başladım ancak daha ne yapacağımı bile bilmiyorum. Normalde evde eğitim için seçtiğim dersleri görürdüm ancak açık lise olunca tüm dersleri görüyorum. Bu dersleri senelerdir görmediğim için hiçbir bilgim yok ve en baştan nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Çocukluğumdan beri istediğim meslekleri ameliyatlarımdan dolayı yapamayacağımı biliyorum artık. Üniversiteye gitmek istiyorum ama yapabileceğimi sanmıyorum.

Kısaca evde oturup bilgisayara bakmak dışında bir şey yapmıyorum. Sosyal sayılmam, sadece sanal olarak tanıştığım 3-4 kişi ile konuşuyorum ve oyun oynuyorum.

İçimi dökmek istedim, tavsiyelerinizi bekliyorum diyelim :)

Yapabileceğin şey dediğin gibi yapabileceğin şeylere odaklanmak.
Seninle aynı durumda olan bir arkadaşım şu anda açıktan üniversite okuyor.
Ders konusunun teknolojik araçları doğru kullanırsan bir şekilde hallolacağını düşünüyorum.
Şu anda kendi kendime japonca öğrenmeye çalışıyorum ve izlediğim videolarda ister istemez anlaşılmayan yerler oluyor. Bu durumda direkt yapay zekaya soruyorum ve öğretmen olmadan işleri yürütüyorum. Eğer derslerde sorunun varsa bunu halledebileceğin birçok seçenek teknoloji sayesinde mevcut.
İyi Akşamlar.

Yapabileceğin şey dediğin gibi yapabileceğin şeylere odaklanmak.
Seninle aynı durumda olan bir arkadaşım şu anda açıktan üniversite okuyor.
Ders konusunun teknolojik araçları doğru kullanırsan bir şekilde hallolacağını düşünüyorum.
Şu anda kendi kendime Japonca öğrenmeye çalışıyorum ve izlediğim videolarda ister istemez anlaşılmayan yerler oluyor. Bu durumda direkt yapay zekaya soruyorum ve öğretmen olmadan işleri yürütüyorum. Eğer derslerde sorunun varsa bunu halledebileceğin birçok seçenek teknoloji sayesinde mevcut.
İyi akşamlar.

Sıkıntı şu, hiçbir şey hatırlamayacak bir derecedeyim şu an. Matematiktir, diğer derslerdir. Kısacası tamamen sıfırım bilgi olarak. En baştan başlayıp nasıl en azından 60 üstü alabilirim bilemiyorum. Yapabileceğim şeylere odaklanın diyorsunuz ama mevcut durumumda hiçbir şey yok gibi yapabileceğim. Bilemiyorum gerçekten.

Tam olarak nasıl bir noktadasınız matematik konusunda?
Tamamen sıfır mı?
yoksa LGS-Ortaokul düzeyi mi?

Tamamen sıfır mı?
Yoksa LGS-ortaokul düzeyi mi?

Tamamen sıfır denebilir, biraz da benim hatam. Bir ara çok salmıştım. Gerçi sağlık konusununda berbat durumdaydım bir aralar kafam almıyordu onu. Ama evet neredeyse tamamen sıfır durumundayım.

Tamamen sıfır mı?
Yoksa LGS-ortaokul düzeyi mi?

Biyoloji gibi dersleri direkt hiç bilmiyorum. Evde eğitimde görmediğim için.

Tamamen sıfır denebilir, biraz da benim hatam. Bir ara çok salmıştım. Gerçi sağlık konusununda berbat durumdaydım bir aralar kafam almıyordu onu. Ama evet neredeyse tamamen sıfır durumundayım.

Biyoloji gibi dersleri direkt hiç bilmiyorum. Evde eğitimde görmediğim için.
Tamamen sıfır diyorsan ilkokul düzeyinden 8. sınıf düzeyine gelmen tek bir ders içinse çok zaman almaz diye düşünüyorum fakat sınavlara kadar maalesef yetişmeyebilir.
Öncelikle konuların çok uzun gelmesinin sebebi muhtemelen 8 yıl gibi bir birikmişlik olduğunu düşünmen fakat zaten okulda öğrendiğin bilgilerin çoğu uçup gidiyor zaten. Ayrıca öğretmen bir sınıfta 35-40 kişiye bir konuyu öğretmek için daha çok zaman harcar ve bu yüzden bir konuyu normalden daha uzun sürede öğrenirsin.
Lise için en gerekli matematik konularından ufak bir liste hazırlarsam listede şunlar olur:

• Sayı kavramı (doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ondalık sayılar)
  • Dört işlem (toplama, çıkarma, çarpma, bölme)
  • İşlem önceliği (parantez, çarpma/bölme, toplama/çıkarma)
  • Negatif ve pozitif sayılar
  • Mutlak değer
  • Üslü sayılar, karekök
  • Çarpanlara ayırma, asal sayılar, bölen – kat kavramı
  • Oran – orantı
  • Yüzdeler, faiz problemleri
  • Basit denklemler (tek bilinmeyenli denklemler)
  • Açılar, üçgen çeşitleri
  • Çember ve daire
  • Dörtgenler (kare, dikdörtgen, paralelkenar vb.)
  • Alan ve çevre hesapları
  • Dik üçgen, Pisagor bağıntısı
  • Benzerlik ve oran

(Listeyi yapay zekaya hazırlattım)

Buradaki konuları tahminimce en fazla 1-3 ay arası bir sürece gayretli çalışırsan temel düzeyde öğrenirsin.
Düzenli çalışıp toparlamaya bakman en iyisi olacaktır.
Zaten Fizik Kimya ve Biyolojinin ilk konuları sözel başlar ve daha sonra sayısal tarafa kayar.
konuları bilmediğinden 1 yıl sınıfta kalmış olsan bile 2. yıl en azından gerekli şeyleri bilerek başlamış olursun.
Sınav notların düşük olsa bile bunu eksiklerini görmek için kullan.
Açık lise olduğundan tolerans gösterilir mi bilmiyorum.

Ek:
Çalışırken yapay zekayı en verimli şekilde kullanmaya çalış.

Tamamen sıfır diyorsan ilkokul düzeyinden 8. sınıf düzeyine gelmen tek bir ders içinse çok zaman almaz diye düşünüyorum fakat sınavlara kadar maalesef yetişmeyebilir.
Öncelikle konuların çok uzun gelmesinin sebebi muhtemelen 8 yıl gibi bir birikmişlik olduğunu düşünmen fakat zaten okulda öğrendiğin bilgilerin çoğu uçup gidiyor zaten. Ayrıca öğretmen bir sınıfta 35-40 kişiye bir konuyu öğretmek için daha çok zaman harcar ve bu yüzden bir konuyu normalden daha uzun sürede öğrenirsin.
Lise için en gerekli matematik konularından ufak bir liste hazırlarsam listede şunlar olur:

• Sayı kavramı (doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ondalık sayılar)
  • Dört işlem (toplama, çıkarma, çarpma, bölme)
  • İşlem önceliği (parantez, çarpma/bölme, toplama/çıkarma)
  • Negatif ve pozitif sayılar.
  • Mutlak değer.
  • Üslü sayılar, karekök.
  • Çarpanlara ayırma, asal sayılar, bölen – kat kavramı.
  • Oran – orantı.
  • Yüzdeler, faiz problemleri.
  • Basit denklemler (tek bilinmeyenli denklemler)
  • Açılar, üçgen çeşitleri.
  • Çember ve daire.
  • Dörtgenler (kare, dikdörtgen, paralelkenar vb.)
  • Alan ve çevre hesapları.
  • Dik üçgen, pisagor bağıntısı.
  • Benzerlik ve oran.

(Listeyi yapay zekaya hazırlattım)

Buradaki konuları tahminimce en fazla 1-3 ay arası bir sürece gayretli çalışırsan temel düzeyde öğrenirsin.
Düzenli çalışıp toparlamaya bakman en iyisi olacaktır.
Zaten fizik kimya ve biyolojinin ilk konuları sözel başlar ve daha sonra sayısal tarafa kayar.
Konuları bilmediğinden 1 yıl sınıfta kalmış olsan bile 2. yıl en azından gerekli şeyleri bilerek başlamış olursun.
Sınav notların düşük olsa bile bunu eksiklerini görmek için kullan.
Açık lise olduğundan tolerans gösterilir mi bilmiyorum.

ek:
Çalışırken yapay zekayı en verimli şekilde kullanmaya çalış.

Teşekkür ederim, bunları çalışabileceğim kaynak biliyor musunuz? Nerelerden bakabilirim?

Youtube ve internet.
Youtubeden konuyu arat ve ardından çalışacağın konu hakkında birkaç farklı hocadan video izle ve en son hangisinin anlatımını en iyi anlayabiliyorsan o hocadan diğer konuları da dinle.
Yine anlamazsan yapay zekaya sor ve çalışmaya devam et.
Başarılar.

YouTube ve internet.
YouTube'dan konuyu arat ve ardından çalışacağın konu hakkında birkaç farklı hocadan video izle ve en son hangisinin anlatımını en iyi anlayabiliyorsan o hocadan diğer konuları da dinle.
Yine anlamazsan yapay zekaya sor ve çalışmaya devam et.
Başarılar.

Teşekkür ederim, sınıfta kalmak gibi bir durum yaşamak istemiyorum ancak sonu iyi durmuyor pek. Çalışıp başarmayı umayacağım artık.

Açık lise için bir internet sitesi var, sanırım oradan da konuları kendim okuyarak öğrenebilirim. Bilemiyorum.

Teşekkür ederim, sınıfta kalmak gibi bir durum yaşamak istemiyorum ancak sonu iyi durmuyor pek. Çalışıp başarmayı umayacağım artık.

Açık lise için bir internet sitesi var, sanırım oradan da konuları kendim okuyarak öğrenebilirim. Bilemiyorum.

Geçmen tabii ki daha iyi olur ama içi boş gerçekçi olmayan bir öneridense bu senin çok daha yararına olacaktır. Çünkü her ders için 1 ay harcasan bile yılın yarısı bitiyor. Ama iyi tarafından bakarsan geri dönüş şansın var.

Eğer seneye devam edip sıkı tutarsan durumu yaşıtlarınla eşitlemen daha rahat olur çünkü genelde mezuna bırakanlar ve sınıfta kalanlar olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı