Gelecek neler vadediyor?

Teknoloji zaman geçtikçe üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyor. 1 asır sürmesi beklenen yenilikler çeyrek asır sürüyor. Günümüzde olan yeniliklerden ilham alıp düşünürsek yapay zeka destekli akıllı lensler olabilir. Doğrudan vücudun ihtiyacına yönelik sağlık çipleri olabilir. Bu tür daha çok örnek verilebilir.

Gelecekte askeri teknolojiden günlük yaşama kadar her konuda gelişebilecek ve çıkabilecek yeni buluşlar neler olabilir? Bir kitap yazıyorum ve geçtiği tarih 2049 olduğundan bu konuyu oluşturdum.

Benzinli araçlar piyasadan kaldırılacak yerine elektrikli araçlar alacak veyahut arkadaşların dediği gibi uçan arabalar gelebilir.

Birçok arkadaş uçan arabalardan bahsetmiş. Belki de haklılardır fakat pek ihtimal vermiyorum. Uçan araba dediğiniz şey günümüzde üretilebilen yüksek maliyetli prototiplerdir. Seri üretim düşünüp bu tür projelere kalkıştıklarını da düşünmüyorum. Uçan arabaların olduğu bir dünya hayal etsenize özellikle böyle yüksek nüfuslu bir dünyada. Binalara çarpıp evlere giren uçan arabalar. Uçaklara çarpan arabalar. İnsanlığın diğer gezegenlere yerleşmeye başladığı bir zamanlar olabilir ve ona göre önlemleri alınabilir.

Hepinize fikirlerinizden ötürü çok teşekkür ederim. Tüm bu fikirleri göz önünde bulunduracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı