Gelen misafirlerle konuşmak istemiyorum

395014

Hectopat
İsmini bile bilmediğim akrabalar geliyor. Sırf çıkıp sahte samimiyete girmediğim için ailemden azar yiyorum. Ailem bana seslenmese beni hayata sormazlar bile, belki de adımı bile bilmiyorlar( ben de onlarınkini bilmiyorum :)). Bizimkilere durumu anlattım, "hiç olur mu onlar senin akraban, yaptığın ayıp" gibi şeyler söylediler. Bu durum artık canımı çok sıkmaya başladı, bunu nasıl halledebilirim? Yoksa sorun ben de mi?

İsmini bile bilmediğim akrabalar geliyor. Sırf çıkıp sahte samimiyete girmediğim için ailemden azar yiyorum. Ailem bana seslenmese beni hayata sormazlar bile, belki de adımı bile bilmiyorlar( ben de onlarınkini bilmiyorum :)). Bizimkilere durumu anlattım, "hiç olur mu onlar senin akraban, yaptığın ayıp" gibi şeyler söylediler. Bu durum artık canımı çok sıkmaya başladı, bunu nasıl halledebilirim? Yoksa sorun ben de mi?
Kapıda belki bir selam verirsen bir şey demezler :)

Çok sık mı geliyorlar? Sık gelmiyorlarsa bence çok kafana takmaman lazım.
Belli insanlar değil, genel olarak akraba çok gibi, 3-5 tane 6-7 kişi halinde geliyorlar. Mesela dayım ve ailesi, amcam ve ailesi gibi. Ben dayım olduğunu geçen sene öğrendim o kadar uzağım yani öyle söyleyeyim. Ben zaten kafama takmıyorum, tavrım net ama ailem takıyor.

Gelenleri kapıda selamla. Salonda da yanlarında iki dakika otur. Telefonunu çıkarıp sanki birinden telefon gelmişçesine bir edayla yanlarından müsaade ister bir tebessüm atarak usulca odana çekiliver. 🤟

Gelenleri kapıda selamla. Salonda da yanlarında iki dakika otur. Telefonunu çıkarıp sanki birinden telefon gelmişçesine bir edayla yanlarından müsaade ister bir tebessüm atarak usulca odana çekiliver. 🤟
Hocam 1-2 seferdir tam olarak böyle yapıyorum. Hiçbir şey demeden kalkıp gidiyorum. Bu sefer hiç çıkmadım, kulaklık takılı olduğu için duymadım. Tam giderlerken farkettim ama hiç uğraşmadım. O yüzden azar yedim.

Hocam şöyle bir durum: Hani benimde çok sevmediğim insan var ama gerçekten ayıp etmemek önemli. Üfleseniz de püfleseniz bi "hoşgeldiniz" diyin. 2-3 dk sonra yine kalkıp gidersiniz zaten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı